Hasvik, NO
temperature icon -6°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 32°C
skoro jasno

SOROYA 2015

Vzhledem k tomu, že se letošní norská sezóna chýlí k závěru, zakládám toto vlákno pro Soroyu roku 2015.

Loni to udělal Pafka, který příští rok navštíví Smolu, tak se tohoto úkolu zhostím já. Snad mi vydrží zodpovědnost stejně jako loni Pafkovi. I já budu průběžně doplňovat na této první straně všechny rybářské party, které na ostrov Soroya v roce 2015 pojedou. Budeme alespoň vědět, s kým se budeme na vodě potkávat. ;-)

Odpovědět

[citace]zerp napsal:

Pro ZVLÁŠTNÍ ŠKOLU....................

[/citace]

Tak pánové to je hnus taková masařina:-E:-S.Jsem zvědavej jak dlouho vám budou Norové tolerovat takový jatka.Stačí pár nenažranejch čechů a zkazej to všem.

No já ti nevím čoveče ... a to že utaháš rybu jejíž druh je málem před vyhynutím (tuňák) a pak jí hodíš chcípnout do moře ti připadá v pořádku? No ne že bych byl jinej, ale chce to začít s pokorou u sebe dřív než jí vyžadujeme od ostatních ...

a jak jsi přišel na to že tunák chcíp?

sice sem tato fotka nepatří- omlouvám se,ale jen pro tvoje info že s rybou zacházím šetrně!!!

I kdyby jsi mu ránu ošetřil kysličníkem a dal mu pusinku při vrácení vodě, tak je to málo. Tady jde o schopnost svalové tkáně včas regenerovat. Je to jako bys nutil sprintaře běžet tryskem maraton .. nakonec padne vysílením jak ten tuňák ... a většina prostě chcípne. Pokud tě toto téma zajímá, tak můžeš nastudovat ... diplomek a vědeckých prací na tohle téma je dost. S norskejma rybama je to podobné. Chyť a pusť je prostě víc přání než možnost.

Hlavně nežádám pokoru nemám nic proti když si někdo veme rybu na jídlo.Taky si občas nákou ochutnám,ale 100 kg tresek je trochu moc nemyslíš?A už to dál nehodlám řešit dík za vyměnu názoru:-)

Náhodou ten tuna vyzerá celkom blažene. On sa tuším dokonca usmieva....

[citace]dub napsal:

Náhodou ten tuna vyzerá celkom blažene. On sa tuším dokonca usmieva....[/citace]dík dube :-)Hlavně tunák musí být vrácen vodě i v případě uhynutí z vyčerpání to jsou španělské zákony za to rybáři nemůžou,můžou za to úřady že je povolují lovit.

Asi sme si celkom nerozumeli...

rozuměli dík za podporu , jen jsem ještě doplnil info:-)

No tys tomu dal korunu :-) můžou za to úřady ... nakonec asi jediné rozumné počínání bude ryby nechytat vůbec pokud jde o morálku, nebo chytat jen to co se sní pokud jde o rozum - pak i ty metráky jsou v pořádku - pokud to norské regulace umožňují, ne?

asi jo dělej si co chceš,už to dál nehodlám řešit dík za vyměnu názoru čau

Tak pokud paseš po rekordu a umíš, tak pochytáš velké množtví ryb, které se rekordu jen blíží .... a co s nima ... když je hodíš zpátky do vody - chcípnou. Kdo umí řeči, ten se domluví s domácím, že to nějak někde udá ... to je celé. Žádné plýtvání nebo hamižnost. Masařina je, řekl bych, mýtus o Norsku, který šíří rybáři kteří v Norsku ani nebyli a jen někde viděli nějaké fotky ...

Jen by jsem si dovolil otázku na pana Miloše, jistě když to vše tak perfektně nastudoval, nebo má nějaké zařízení na pozorování ryb. Tak vysvětlí proč se ryby značkují a nemálo jich je opakovaně chytáno?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!