Hasvik, NO
temperature icon -8°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -0°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Soroya 2014

Jelikož letošní sezóna pomalu končí, je čas začít myslet na tu příští :-) :-) Takže zakládám nové vlákno, týkající se Soroyi 2014 :-)

Posílejte mi na SZ kdo, kdy a kam jedete, ať opět máme přehled :-)

Preparator + 5 - 31.3.-10.4.2014

Honza8 a spol. - 11.-21.4.2014 - Nielsen

Pafka a spol. - 12.-22.5.2014 - Rikarda

Husky19 + 5 - 20.-30.5.2014 - Bestermors

Stipko a piloti - 20.-30.5.2014 - Hytte

Kuba team (Jaro1) - 20.-30.5.2014 - Vaagan

Kikirik od Malacek (zahoraci) - 25.5.-3.6.2014

Mano - 1.6-10.6.2014 Hasfjord I

Vydra team - 6.-13.6.2014 - Breivikbotn

Vendys + 5 - 20.-30.6.2014 - Bestemors

RYBOLOVNORSKO team - 1.-10.7.2014

honza8 a spol. - 1.-11.8.2013 - Bestermors

RYBOLOVNORSKO team - 20.-30.9.2014

Pen a spol - 2015 (blize nespecifikovano) :-D:-D:-D

Odpovědět

Dle Ahmadových slov, jak zjišťoval Milan, by na Bestermorsu měla být v současnosti česká partička. :-):-)

Je to snad někdo, kdo sleduje a čte tento server????

Koho budeme letos střídat???? 8-)8-)8-)

Pekná trofej, pre mňa úplná novinka. Kde to mám presne hľadať a majú to napr. aj tresky tmavé a iné ryby? Ďakujem.

Ne nepiše sem nikdo z nich.Dnes jim dost foukalo ale dostali pár kousků přez metr.

[citace]kikibut napsal:

My jsme je letos brali ze dvou tresek a hledaní nenylo pro slabé povahy. Musel zasáhnout i kámen [/citace]

Když hlavu uvaříš, potom to bez jakéhokoliv násilí v pohodě rozebíráš a hledáš. Když víš kde, je to otázka pár vteřin.;-)

uz za 2

Přeji všem, kteří právě na Soroyu dorazili nebo se na ni chystají hlavně dobré počasí. My jsme v pořádku dorazili zpět. Pro zpáteční cestu byla zvolena trasa přes Kirunu a bez nejmenších problémů. Pokud mi to čas dovolí ještě se v nejbližší době k pobytu na Soroya vrátím a připojím osobní zkušenosti(ubytování, lodě, služby atp.)

Pafka v 04:00 dorazil bez problémů do Oksfjordu, všude je prý ještě dost sněhu a teplota +5..pivo procleno..

pro Lubomír: je to v místě, jak ukazuje šipka, asi tak 3 cm hluboko je taková dutina. Potřebuješ pořádný nůž a částečně rozkrojíš hlavu. Je to jak popisuje Kiki, ale kamenem jsem to nezkoušel. A nebo pro prozkoumání jak popisuje Jirka 66 , uvařit a je to jednodušší.

U jiných ryb jsem to nezkoušel.

Pre zok: Som príjemne prekvapený zo skorej odpovede a veľmi pekne ďakujem. Určite to vyskúšam. Asi treba byť aj trošku opatrný, ak teda nechceme tú kostičku rozbiť. Ale láka ma to naozaj veľmi a už si predstavujem pekné darčeky. Takto aj My "NORCI" máme svoje trofeje a nie sú to len preparované hlavy, či iné trofejky. Poľovníci majú napr. tzv. grandle z jeleňa, alebo kly z diviaka. Príroda je nevyčerpateľne inšpirujúca.

[citace]Lubomir napsal:

Pekná trofej, pre mňa úplná novinka. Kde to mám presne hľadať a majú to napr. aj tresky tmavé a iné ryby? Ďakujem.

[/citace]

Ahoj,

našel jsem ji u Kelera. z 1 to byla fuška, 2 jsem povařil a šlo to v pohodě.

Náš kolega,je sbírá pro nějakou klenotnici. Mají je téměř všechny druhy treskovitých ryb, tedy i mníci a mníkovci, keleři, jednoskvrnky atd.jen u okouníků jsme je nenašli. A každý druh má trošku jiný tvar.

Co se týká získávaní, ideálně použít sekáček na maso, rozetnout horní část lebky a rozlomit, je to nejrychlejší.Poškodit kůstky není jednoduché.Jsou jednak velice tvrdé a jedna uložené v mozkomíšním moku.

Ale nikdy jsme se nedozvěděli, na co je skutečně používá

:-D:-D:-D:-D

Otto-ta moje měla 125 cm.

Ale kustky ¨jsou dvě¨-otolit-má i kapr,trošku jinak tvarované.Musím se ještě podívat sumci do hlavičky,tam jsem se ještě nedíval a zahájení se blíží:-D

Nazdar prTele, tak jsme v poradku u Ahmeda v Hasviku :-). Diky autu od Nakiho cesta v naproste pohode, diky vyjmute 3 rade sedacek jsme vytvorili obrovsky nakladovy prostor, ve kterem jsme na bednach udelali 2 luxusni lezeni a krome asi 20 km kolem Finsko norskych hranic 2 clenove teamu stale lezeli a odpocivali :-). Auto jeli super, takze zadne problemy :-)

Nemecko, Svedsko i Finsko bez kakychkoliv problemu, pocasi vseho druhu, zatazeno, lijak, ale vetsinou polojasno :-). Nikde zadne zdrzeni, cesta odsypala jak mela :-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Sim napsal: Dnes vyrazil nás delegát...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!