Už loni na Soroya jsme měli napadeno skoro 90% jater z tresek. Objevili se i jedinci, kteří měli parazita i v mase z břicha. Dokonce jsme chytili tresku, která měla parazita i v “horním šálu” masa. Veškeré maso jsme museli kontrolovat proti světlu. 😕
Nicméně to není žádný zásadní problém a dá se to ohlídat.
K braní celých ryb si připadám trochu jako schizofrenik. Na jednu stranu bych souhlasil s minulým příspěvkem, neboť je mi líto likvidovat nepotřebné části ryby. Na druhou stranu mi norské předpisy o převezení maximálně 15 kg ryb (a rybích produktů) nabádají k tomu, abych si vzal pouze to nejlepší. Nechci moralizovat, neboť i já patřím k těm, kteří si vezmou z ryby jen to nejlepší. Ale změnit přdpisy tak, že si budu moci převézt jen určitý počet ulovených ryb, by situaci zcela určitě změnilo. Otázkou by bylo, jak provádět kontrolu, jestli mám k příslušným hřbetům i příslušný počet břich. :-D:-D:-D
My to tady určitě nezměníme, ale těch nechtěných kousků mi je opravdu líto. 😐
Prostě jsem rybí schizofrenik. 😉