Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Soroya 2014
- Toto téma obsahuje celkem 2,656 odpovědí. Do diskuze (141 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 9 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#83915 17.3.2014 v 18:58
DOSKY napsal:
Holzby, s tím ale bohužel nic nenaděláš. Rybáře, který si chce rybu ponechat, asi nijak nepřesvědčíš.
To je jasný, proto jezdíme mimo termín vytírání 🙂 . A je taky pravdou, že po tolika letech co jezdíme, musím konstatovat, že pohled NORŮ na nás ČECHY, je rok od roku horší. Ale o tom se tu už napsaly romány ….
#83917 17.3.2014 v 19:03Já si úplně nemyslím, že by nás Norové neměli rádi. Myslím, že obecně patříme k těm lepším rybářům a Norové to vědí. 🙂
#83919 17.3.2014 v 19:15Na Soroya se dá chytat 10 dní v duchu chyť a pusť. V jarních měsících se tresky vyskytují poměrně vysoko a v mělčinách. Třeba já jsem v loni chytal max.do 40m pod lodí. Každou tresku jsem vytahoval rukou a můžu potvrdit že když budete chtít, tak 99% ryb přežije a to bez problémů. Čím větší treska, tím spíš s ní do té lodi nemrdneš:).
Samozřejmě je to člověk od člověka, jak s rybou bude zacházet, ale např. Švédové tomu, aby se ryba co nejmíň poškodila docela věnují a dnes jsem obdržel nástrahy které to potvrzují! Jeden velký hák v zadní části, žádné systémy trojháků a podobné věci, zítra sem hodím fotky, je to bomba, zvlášť pro mě, který většinu ryb pouští.
#83920 17.3.2014 v 19:20To Kostik: bohužel i téměř všechna spárkatá zvěř se loví březí, třeba laň jelena lesního je oplodňena o řiji v září a dle zákona má dobu lovu do půlky ledna a to už má plod asi 20cm:-?
#83921 17.3.2014 v 19:24Preparator napsal:
Na Soroya se dá chytat 10 dní v duchu chyť a pusť. V jarních měsících se tresky vyskytují poměrně vysoko a v mělčinách. Třeba já jsem v loni chytal max.do 40m pod lodí. Každou tresku jsem vytahoval rukou a můžu potvrdit že když budete chtít, tak 99% ryb přežije a to bez problémů. Čím větší treska, tím spíš s ní do té lodi nemrdneš:).
Samozřejmě je to člověk od člověka, jak s rybou bude zacházet, ale např. Švédové tomu, aby se ryba co nejmíň poškodila docela věnují a dnes jsem obdržel nástrahy které to potvrzují! Jeden velký hák v zadní části, žádné systémy trojháků a podobné věci, zítra sem hodím fotky, je to bomba, zvlášť pro mě, který většinu ryb pouští.
Souhlas. Jsem rád, že jsou i takoví jako ty, Preparatore. 🙂 Díky za info a tvoje příspěvky, ze kterých jsem již dříve usoudil, že seš rozumnej chlap… 😀
#83934 17.3.2014 v 21:32Kostik napsal:
Souhlas. Jsem rád, že jsou i takoví jako ty, Preparatore. Díky za info a tvoje příspěvky, ze kterých jsem již dříve usoudil, že seš rozumnej chlap…
Díky za poklonu :),
Tak jsem nevydržel a vyfotil ti novinku pro rok 2014.
Jde o neskutečně velkou nástrahu a právě to je na jarní lov tresek potřeba, žádné kompromisy!
Barva : Keller
Váha : 600g
Jeden velký jednohák, který není na pevno připojen k hlavě a tak může nástraha pracovat! Žádné větší poškození ulovené ryby a jistota záseku!
Když už někdo vymýšlí nástrahy, tak aby byli co nejúčinnější a zároveň pro rybu co nejšetrnější, jednoznačně to je známka toho, že se sportovní rybolov ubírá správným směrem
😛
#83937 17.3.2014 v 21:42Preparátore, opravdu pěkný kousek gumy, jenom dávej bacha, aby Ti to nějaký taky rybář nevyfiletoval….
Už jsi na konci metru…těším se na Tvoje info.
#83939 17.3.2014 v 21:49Hoop napsal:
Preparátore, opravdu pěkný kousek gumy, jenom dávej bacha, aby Ti to nějaký taky rybář nevyfiletoval….
Už jsi na konci metru…těším se na Tvoje info.
😀 Tak přesně tohle jsem už řešil, jak to uvidí kluci, tak to vyfiletují a večer to plave v hrnci 🙂
Každopádně info podám, budeme tam tři lodě, tak doufám, že fotek bude víc než dost a zkrátím Vám tak vaše čekání na rybaření v Norsku.
#83944 18.3.2014 v 3:53Pohádková krajina …
#83945 18.3.2014 v 3:54Hasfjord s polární září …
#83947 18.3.2014 v 4:01Včera večer výhled z Hasvik hotelu. Padá a padá …
#83953 18.3.2014 v 8:53Preparator napsal:
Kostik napsal:
Souhlas. Jsem rád, že jsou i takoví jako ty, Preparatore. Díky za info a tvoje příspěvky, ze kterých jsem již dříve usoudil, že seš rozumnej chlap…
Díky za poklonu :),
Tak jsem nevydržel a vyfotil ti novinku pro rok 2014.
Jde o neskutečně velkou nástrahu a právě to je na jarní lov tresek potřeba, žádné kompromisy!
Barva : Keller
Váha : 600g
Jeden velký jednohák, který není na pevno připojen k hlavě a tak může nástraha pracovat! Žádné větší poškození ulovené ryby a jistota záseku!
Když už někdo vymýšlí nástrahy, tak aby byli co nejúčinnější a zároveň pro rybu co nejšetrnější, jednoznačně to je známka toho, že se sportovní rybolov ubírá správným směrem
Kde si to sebral Láďo ? ;-);-);-)
Vypadá to moc hezky .
#83956 18.3.2014 v 10:22Podle mě je to od roybaitu podle spracování a dalších znaků.vypadá to moc pěkně.
#83959 18.3.2014 v 10:45Tady je celý balíček, fakt povedené, něco z toho už znám, ale něco jsem moc nechápal:-D
#83961 18.3.2014 v 10:50Jako třeba tohle, čuměl jsem na to tak minutu, než jsem to uvázal na prut a vyzkoušel:). Hned jak jsem to ponořil a dvakrát škubnul jsem pochopil. 🙂 Víte proč je tam ten trojzávěs ? 😀
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Soroya 2014