Hasvik, NO
temperature icon -5°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Soroya 2014

Jelikož letošní sezóna pomalu končí, je čas začít myslet na tu příští :-) :-) Takže zakládám nové vlákno, týkající se Soroyi 2014 :-)

Posílejte mi na SZ kdo, kdy a kam jedete, ať opět máme přehled :-)

Preparator + 5 - 31.3.-10.4.2014

Honza8 a spol. - 11.-21.4.2014 - Nielsen

Pafka a spol. - 12.-22.5.2014 - Rikarda

Husky19 + 5 - 20.-30.5.2014 - Bestermors

Stipko a piloti - 20.-30.5.2014 - Hytte

Kuba team (Jaro1) - 20.-30.5.2014 - Vaagan

Kikirik od Malacek (zahoraci) - 25.5.-3.6.2014

Mano - 1.6-10.6.2014 Hasfjord I

Vydra team - 6.-13.6.2014 - Breivikbotn

Vendys + 5 - 20.-30.6.2014 - Bestemors

RYBOLOVNORSKO team - 1.-10.7.2014

honza8 a spol. - 1.-11.8.2013 - Bestermors

RYBOLOVNORSKO team - 20.-30.9.2014

Pen a spol - 2015 (blize nespecifikovano) :-D:-D:-D

Odpovědět

[citace]DOSKY napsal:

Holzby, s tím ale bohužel nic nenaděláš. Rybáře, který si chce rybu ponechat, asi nijak nepřesvědčíš.[/citace]

To je jasný, proto jezdíme mimo termín vytírání :-) . A je taky pravdou, že po tolika letech co jezdíme, musím konstatovat, že pohled NORŮ na nás ČECHY, je rok od roku horší. Ale o tom se tu už napsaly romány ....

Já si úplně nemyslím, že by nás Norové neměli rádi. Myslím, že obecně patříme k těm lepším rybářům a Norové to vědí. :-)

Na Soroya se dá chytat 10 dní v duchu chyť a pusť. V jarních měsících se tresky vyskytují poměrně vysoko a v mělčinách. Třeba já jsem v loni chytal max.do 40m pod lodí. Každou tresku jsem vytahoval rukou a můžu potvrdit že když budete chtít, tak 99% ryb přežije a to bez problémů. Čím větší treska, tím spíš s ní do té lodi nemrdneš:).

Samozřejmě je to člověk od člověka, jak s rybou bude zacházet, ale např. Švédové tomu, aby se ryba co nejmíň poškodila docela věnují a dnes jsem obdržel nástrahy které to potvrzují! Jeden velký hák v zadní části, žádné systémy trojháků a podobné věci, zítra sem hodím fotky, je to bomba, zvlášť pro mě, který většinu ryb pouští.

To Kostik: bohužel i téměř všechna spárkatá zvěř se loví březí, třeba laň jelena lesního je oplodňena o řiji v září a dle zákona má dobu lovu do půlky ledna a to už má plod asi 20cm:-?

[citace]Preparator napsal:

Na Soroya se dá chytat 10 dní v duchu chyť a pusť. V jarních měsících se tresky vyskytují poměrně vysoko a v mělčinách. Třeba já jsem v loni chytal max.do 40m pod lodí. Každou tresku jsem vytahoval rukou a můžu potvrdit že když budete chtít, tak 99% ryb přežije a to bez problémů. Čím větší treska, tím spíš s ní do té lodi nemrdneš:).

Samozřejmě je to člověk od člověka, jak s rybou bude zacházet, ale např. Švédové tomu, aby se ryba co nejmíň poškodila docela věnují a dnes jsem obdržel nástrahy které to potvrzují! Jeden velký hák v zadní části, žádné systémy trojháků a podobné věci, zítra sem hodím fotky, je to bomba, zvlášť pro mě, který většinu ryb pouští.[/citace]

Souhlas. Jsem rád, že jsou i takoví jako ty, Preparatore. :-) Díky za info a tvoje příspěvky, ze kterých jsem již dříve usoudil, že seš rozumnej chlap... :-D

[citace]Kostik napsal:

Souhlas. Jsem rád, že jsou i takoví jako ty, Preparatore. Díky za info a tvoje příspěvky, ze kterých jsem již dříve usoudil, že seš rozumnej chlap... [/citace]

Díky za poklonu :),

Tak jsem nevydržel a vyfotil ti novinku pro rok 2014.

Jde o neskutečně velkou nástrahu a právě to je na jarní lov tresek potřeba, žádné kompromisy!

Barva : Keller

Váha : 600g

Jeden velký jednohák, který není na pevno připojen k hlavě a tak může nástraha pracovat! Žádné větší poškození ulovené ryby a jistota záseku!

Když už někdo vymýšlí nástrahy, tak aby byli co nejúčinnější a zároveň pro rybu co nejšetrnější, jednoznačně to je známka toho, že se sportovní rybolov ubírá správným směrem

:-P

Preparátore, opravdu pěkný kousek gumy, jenom dávej bacha, aby Ti to nějaký taky rybář nevyfiletoval....

Už jsi na konci metru...těším se na Tvoje info.

[citace]Hoop napsal:

Preparátore, opravdu pěkný kousek gumy, jenom dávej bacha, aby Ti to nějaký taky rybář nevyfiletoval....

Už jsi na konci metru...těším se na Tvoje info.[/citace]

:-D Tak přesně tohle jsem už řešil, jak to uvidí kluci, tak to vyfiletují a večer to plave v hrnci :)

Každopádně info podám, budeme tam tři lodě, tak doufám, že fotek bude víc než dost a zkrátím Vám tak vaše čekání na rybaření v Norsku.

Pohádková krajina ...

Hasfjord s polární září ...

Včera večer výhled z Hasvik hotelu. Padá a padá ...

[citace]Preparator napsal:

Kostik napsal:

Souhlas. Jsem rád, že jsou i takoví jako ty, Preparatore. Díky za info a tvoje příspěvky, ze kterých jsem již dříve usoudil, že seš rozumnej chlap...

Díky za poklonu :),

Tak jsem nevydržel a vyfotil ti novinku pro rok 2014.

Jde o neskutečně velkou nástrahu a právě to je na jarní lov tresek potřeba, žádné kompromisy!

Barva : Keller

Váha : 600g

Jeden velký jednohák, který není na pevno připojen k hlavě a tak může nástraha pracovat! Žádné větší poškození ulovené ryby a jistota záseku!

Když už někdo vymýšlí nástrahy, tak aby byli co nejúčinnější a zároveň pro rybu co nejšetrnější, jednoznačně to je známka toho, že se sportovní rybolov ubírá správným směrem

[/citace]

Kde si to sebral Láďo ? ;-);-);-)

Vypadá to moc hezky .

Podle mě je to od roybaitu podle spracování a dalších znaků.vypadá to moc pěkně.

Tady je celý balíček, fakt povedené, něco z toho už znám, ale něco jsem moc nechápal:-D

Jako třeba tohle, čuměl jsem na to tak minutu, než jsem to uvázal na prut a vyzkoušel:). Hned jak jsem to ponořil a dvakrát škubnul jsem pochopil. :) Víte proč je tam ten trojzávěs ? :-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!