Tahle debata se dostává opět někam jinam. Nemyslím že bylo úmyslem někoho napadat.
Co vím tak os pouze uvedl své osobní poznatky a dojmy. Souhlasím s tím, že SOROYA je jedna , kdo tam chce at neřeší peníze. Sem taktéž podnikatel ale peníze pro nikoho z nás na chodníku nelež. To zda jedeš pánskou jízdu na ryby či užít si chytání i s rodinou, to nemá vliv na cenu a snížení či povýšení nákladů. Viděl sem dost foto tady , kde chytají jak manželky či přítelkyně tak i děti - kluci či holky. Já se třeba najezdil dost sám s partou, 10 let na Orlík, 3 rok Lipno. bylo toho dost, rád vzpomínám ale doma mám ženskou co taky rada rybaří, tak proč ji nevzít ? Někdo s tím má problém, ale to je třeba i tím že jede do Norska nejen za rybařením, třeba potřebuje volnost a nehlídané prostředí na určitý čas. Nebo jen chce vypadnout. Já tedy ne.
To že Michal něco rozjel je pravda, má asi v této oblasti své jedinečné zásluhy, to nikdo nepopírá a osobně jej jako Čecho Norka objevovatele úpřimně uznávám.
Avšak ať zvážím vše pro a proti, je cena za SORROY o dost vyšší a bohužel je vyvážená jedinou věcí a to je kapitální úlovek, který jak sám píšeš není jisté že si přivezeš. To pokavaď jsme rozumní, neplatí ani při rybaření u nás doma, i když i takové rybáře znám.
Na druhou stranu, nemyslím si že Honza musí ceny tlačit dole, klientela kterou dnes má je tak veliká, že si jistě objednávají pobyty při svém odjezdu již na příští rok a i kdyby o něco přitlačil, jistě by bylo dost zájemců nadále.
Berme to tak, každá lokalita má něco do sebe a jen a jen na nás, jak a za jaké peníze se pro tu či onu oblast rozhodneme.
Názor je každého svůj, proč jej neříci. Někomu může vadit to co nám třeba ne. Za to však nemusí být odsuzován.
Jinak musím říci že i při mé první návštěvě v Norsku - myslím e to byl Avik, tak nám prodával benzín pouze on. Berme to jako servis k lodi, lodě mají motory a nemusíme se zbytečně dohadovat zda jsme tam natankovali něco špatné.