Hasvik, NO
temperature icon 9°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 18°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Soroya 2014

Jelikož letošní sezóna pomalu končí, je čas začít myslet na tu příští :-) :-) Takže zakládám nové vlákno, týkající se Soroyi 2014 :-)

Posílejte mi na SZ kdo, kdy a kam jedete, ať opět máme přehled :-)

Preparator + 5 - 31.3.-10.4.2014

Honza8 a spol. - 11.-21.4.2014 - Nielsen

Pafka a spol. - 12.-22.5.2014 - Rikarda

Husky19 + 5 - 20.-30.5.2014 - Bestermors

Stipko a piloti - 20.-30.5.2014 - Hytte

Kuba team (Jaro1) - 20.-30.5.2014 - Vaagan

Kikirik od Malacek (zahoraci) - 25.5.-3.6.2014

Mano - 1.6-10.6.2014 Hasfjord I

Vydra team - 6.-13.6.2014 - Breivikbotn

Vendys + 5 - 20.-30.6.2014 - Bestemors

RYBOLOVNORSKO team - 1.-10.7.2014

honza8 a spol. - 1.-11.8.2013 - Bestermors

RYBOLOVNORSKO team - 20.-30.9.2014

Pen a spol - 2015 (blize nespecifikovano) :-D:-D:-D

Odpovědět

[citace]cica napsal:

Ahoj,

posílám pozdrav z ostrova Soroya.Jsme tu od neděle 20.7. a počasí nám bohužel až moc přeje.....poměrně teplo,bez větru a tím pádem i bez driftu.Nejúspěšnější jsme zatím byli kolem šelfu.V průplavu a fjordech moc tresek není.Kolega chytil ve čtvrtém fjordu halibuta 153 cm,když přitahoval malého kelera,tak mu po něm vystartoval.No,doufám že bude ještě o něčem,tak zajímavé příležitost psát.....dnes pojedeme na naše osvědčené místo směrem k Oksfjordu tak se uvidí.[/citace]

Pod vodu půjdeš? :-) :-)

to kikirik:

Perfektní video, pro mě jedno z nejlepších. Díky úhlu pohledu jsem měl pocit, jako bych to tahal sám. A ten trik s tou čepicí nemá chybu, to se určitě musíme naučit:-D:-D:-D

Jo a gratulace k úlovku:-)

to cica: pokud chytnete halibuta, dejte kluci vědět..8-)8-)8-)držím palce..

Nevzal jsem si sebou equipment na potápění,už jsem nějak zlenivěl 8-)

Mám ještě v plánu jet po prázdninách do středního Norska,kde bychom se potápěli.

to jirka66:dakujem za uznanie aj gratulaciu.prvy krat soroya a krasne ulovky super počasie.velka spokojnost.

[citace]kikibut napsal:

Jak mu tou paprikou vezme tu čepici ?! Gratulace kluci

[/citace]

Pripájam sa ku gratulácii. Tá čapica ma tiež pobavila, ale okolo ucha to chodilo na ... chlp. To by už taká sranda nebola.:-D

[citace]cica napsal:

Nevzal jsem si sebou equipment na potápění,už jsem nějak zlenivěl

Mám ještě v plánu jet po prázdninách do středního Norska,kde bychom se potápěli.[/citace]

Tušíš, jak je teplá (studená) voda aspoň na povrchu? Pořád váhám, zda si vzít sebou příští týden i cajk na nádechové potápění. Mám jen "pětku" neoprén (kombinézu), ale vydržím docela dost. V třináctistupňové vodě v pohodě hodinu. Níže jsem ale nikdy nešel, tak si říkám, jestli nepovezu zbytečně další krámy .... Zatápět si vlastní močí se mi něják nechce :-)

Vloni zacatkem cervence mela do od hladiny do 15 metru cca 9 - 6 stupnu :-) - do cca 30 m od brehu ...

V suchci pohoda i pote, co mi zateklo cca 3 litry vody, v neoprenu 5 mm bych do toho nesel :-) :-)

[citace]Pafka napsal:

Vloni zacatkem cervence mela do od hladiny do 15 metru cca 9 - 6 stupnu - do cca 30 m od brehu ...

V suchci pohoda i pote, co mi zateklo cca 3 litry vody, v neoprenu 5 mm bych do toho nesel [/citace]

Hmmmmm ..... kolem 6-7 stupňů v 15 metrech - to je fakt bída. Láká mě se podívat pod vodu i takhle na severu a moc, ale je fakt, že tam žádnej buddy systém nepřipadá v úvahu. Dole je stejně kolem 20 metrů na nádech ve finále každej sám za sebe, leč nechci vystavovat ostatní stresu v případě problémů i na hladině. Byl bych tam v extrudovaný gumě jen sám, samotinký :-)

[citace]Pafka napsal:

Vloni zacatkem cervence mela do od hladiny do 15 metru cca 9 - 6 stupnu - do cca 30 m od brehu ...

V suchci pohoda i pote, co mi zateklo cca 3 litry vody, v neoprenu 5 mm bych do toho nesel [/citace]

A nebo takto a toto je špatně na ryby...8-)8-)8-)

Breikwotn a pláž kolem, voda 12 stupňů, vítr nula a teplota 28+, dál jsem nešel, brrrrr voda je studená....

8-O8-O8-O8-O

[citace]sroubek282 napsal:

A nebo takto a toto je špatně na ryby...

Breikwotn a pláž kolem, voda 12 stupňů, vítr nula a teplota 28+, dál jsem nešel, brrrrr voda je studená....

[/citace]

Tak tohle bych snad dal i v tukoprénu. Já vím - po kotníky pohoda, těžké chvíle přichází o dost výše :-) Před 20 lety na Vardo jsme se vsadili a po flaše vodky se váleli v chaluhách a šestistupňové vodě několik minut, než nás kamarádi vyfotili. Praktiku vzal do ruky tenkrát největší antiŠibík ..... ze šesti filmů, vyfocených za dva týdny nevyšly jen 4 fotky, právě z této akce ..... Dodneška z toho nezdokumentování mám trauma :-D

Ja som išiel prvýkrát do Nórska tiež s úmyslom potápať. Zbehli sme s kamošom dole asi 40 m. popri strmej skale a hneď som si uvedomil , že som urobil chybu ,keď som si vzal starú - kedysi suchú , Agamu - Zlín. ( to sme mali zo sebou Vikingy pomaly do kyseliny) Stačil jeden sprostý pohyb hlavou smerom hore a chrstla mi asi 4. stupňová voda cez krčnú manžetu skoro až po vaj..a. Chvýlu som sa díval tučnému krabovi do ksichtu (ten si myslel , že sa ho bojím jak som sa klepal) a šup naspäť hore na kávičku s rumom. Odvtedy nosím do Nórska len pruty navijaky a pár gúm. (napr. zúúúm) Takže žiadny" šnorchling , dajving,spírfišing" - nórsky tuším diking. Proste poctivá rybačka. ;-) Ale zase zanurkovať si na Soroya - uvidíme.8-)

Mám 7 mm Camaro Extreme polosuchý,jediné mínus které pocítíš v Norsku je,že je u něho integrovaná haubna kudy ti vždy,když se moc prohneš jde voda.Jinak ponory na Nordcapu až po střední Norsko co se týká teploty vždy bez problémů.

[citace]cica napsal:

Mám 7 mm Camaro Extreme polosuchý,jediné mínus které pocítíš v Norsku je,že je u něho integrovaná haubna kudy ti vždy,když se moc prohneš jde voda.Jinak ponory na Nordcapu až po střední Norsko co se týká teploty vždy bez problémů.[/citace]

Mám 5 mm polosuchý overal Cressi a sólo haubnu Camarro. Je ale pravda, že při trochu extrémnějších pohybech hlavy tam trochu taky zateče. Manžety na rukou a nohou v pohodě. Jenže je rozdíl, když ti tam chrstne voda 12 st. anebo 5. Nejsem vlkouš :-) Láká mě, že budeme sami na Hasfjordu a tam to vypadá (alespoň podle obrázků) na pohodový přístup do vody. Na Vaaganu to reálné nebylo a ze člunu na moři jsem bez buddyho neměl kuráž.

Dokoupil jsem sice kvůlivá Soroye 7 mm rukavice v titanu, ale nechám to asi i letos jen na prutech a foťáku :-)

[citace]cica napsal:

Ahoj,

posílám pozdrav z ostrova Soroya.Jsme tu od neděle 20.7. a počasí nám bohužel až moc přeje.....poměrně teplo,bez větru a tím pádem i bez driftu.Nejúspěšnější jsme zatím byli kolem šelfu.V průplavu a fjordech moc tresek není.Kolega chytil ve čtvrtém fjordu halibuta 153 cm,když přitahoval malého kelera,tak mu po něm vystartoval.No,doufám že bude ještě o něčem,tak zajímavé příležitost psát.....dnes pojedeme na naše osvědčené místo směrem k Oksfjordu tak se uvidí.[/citace]

Napiš večer pár řádek, jestli jste byli u oksfjordu úspěšní. V létě se musí více hledat, to je dań za pěkné počasí.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.