Hasvik, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Soroya 2014

Jelikož letošní sezóna pomalu končí, je čas začít myslet na tu příští :-) :-) Takže zakládám nové vlákno, týkající se Soroyi 2014 :-)

Posílejte mi na SZ kdo, kdy a kam jedete, ať opět máme přehled :-)

Preparator + 5 - 31.3.-10.4.2014

Honza8 a spol. - 11.-21.4.2014 - Nielsen

Pafka a spol. - 12.-22.5.2014 - Rikarda

Husky19 + 5 - 20.-30.5.2014 - Bestermors

Stipko a piloti - 20.-30.5.2014 - Hytte

Kuba team (Jaro1) - 20.-30.5.2014 - Vaagan

Kikirik od Malacek (zahoraci) - 25.5.-3.6.2014

Mano - 1.6-10.6.2014 Hasfjord I

Vydra team - 6.-13.6.2014 - Breivikbotn

Vendys + 5 - 20.-30.6.2014 - Bestemors

RYBOLOVNORSKO team - 1.-10.7.2014

honza8 a spol. - 1.-11.8.2013 - Bestermors

RYBOLOVNORSKO team - 20.-30.9.2014

Pen a spol - 2015 (blize nespecifikovano) :-D:-D:-D

Odpovědět

Kdepak kluci, me halici nejsou souzeny ... :-) :-) :-). Kdyz vyrazim na haliky, mam z lodi za chvili utulek pro kocky :-) :-)

Paradni tresky se ale povedli, takze spokojenost :-) :-)

Už sme na trajekte do Hasviku.

Cesta ubehla nejak rýchlo.

Počítali sme 56 hodín ale sme tu za 45.

Prespali sme Oksfjorde a za hoďku by sme sa mali dotknúť Soroye:-D

Počasie vyzerá prijatelne, tak poobede ideme na zahrievačku.

Díky Pafkovi za poskytnutý "dvorek" a jdeme vybalovat.;-)

Tresky čekají!!! :-D

[citace]Sim napsal:

Už se to blíží

[/citace]

Bylo zajímavý poskládat pár lidí a opravdu tam jet ;-)

I skupina Petra K. je připravena vyrazit z Vaaganu na šelf ...

prosim o informaciu ohladom odchodov trajektu z oksfjordu do hasviku.hlavne sobota nedela.dakujem.

8 dní a ideme!Zbalený už som na 90 % ,myslím že kamaráti tiež ,"miesto v batohu" je už len pre dobré počasie.

Dva roky sme mali 7 z 10 dní slnečné bezvetrie ,tak dúfam ,že do tretice sa to zopakuje...

Prvý krát ideme BB...Gdaňsk trajekt do Štokholmu ...Kautokeino.... Oxfjord ...Soroy.. Hasfjord.Podľa kamaráta Jožka /Vojtko-SZ/,je to cesta po ktorej prídeme do cieľa relatívne čerství ,tak uvidíme.

[citace]kikirik napsal:

prosim o informaciu ohladom odchodov trajektu z oksfjordu do hasviku.hlavne sobota nedela.dakujem.[/citace][citace]Sim napsal:

I skupina Petra K. je připravena vyrazit z Vaaganu na šelf ...

[/citace]So zlepšujúcim sa počasím a stúpajúcimi teplotami ozaj veľké tresky na šelfe cez 100m hlbky ,zato placky v ústiach jednotlivých fjordov na hlbkach do 70m /taká je moja skúsenosť z vlaňajška/.Pýtal som sa nedávno či sa dá na Garminoch rozoznat druh morského dna/piesok,skala a pod./ a ako.

Neodpovedal nikto /ani skúsení prispievatelia cez 5000/ tak neviem...

2 KIKIRIKIK

[citace]mano napsal:

Pýtal som sa nedávno či sa dá na Garminoch rozoznat druh morského dna/piesok,skala a pod./ a ako.

Neodpovedal nikto /ani skúsení prispievatelia cez 5000/ tak neviem...[/citace]

Podle typu Garmina lze rozeznat podloží. Například u GPSMap řad 4xx,5xx je písek tenká červená linie. Pokud jsou tam viditelné hrbolky jedná se o písek s porostem (traviny). Pokud je červená linie tlustá, nebo je celý spodek hodně tlustý, jedná se s největší pravděpodobností o jíl. V případě vysokého porostu (chaluhy) jsou tyto trsy pěkně vyditelné - zasahují třeba i do poloviny vodního sloupce (v případě mělčin) a tak podobně. Bohužel skálu nebo kameny ti popsat z hlavy nedokáži.

Na šelfu jsou dnes jen takový ...

Styl na sprosťáka ...

[yt=XWMdWeIvAVw&feature=yt]XWMdWeIvAVw&feature[/yt]

[yt=nItzYw4f08Y&list=yt]nItzYw4f08Y&list[/yt]

Tak jsme pohodově posnídali u Ahmada v Hasvik hotelu, vybalili vše potřebné a vzhledem k tomu, že počasí bylo skvělé, vyrazili jsme rovnou na šelf. Během dvou hodin jsme chytili asi 10 tresek, ze kterých jsme ty, co neměli metr, pouštěli zpět. Nechali jsme si 4 kusy velikosti cca 110 cm a jednu menší na pekáč.

Foťák jsme s sebou dnes neměli, takře jen slovně. Zítra by mělo být počasí v pohodě, tak vyrazíme na šelf už i s foťákem a kamerou. 8-)

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.