Hasvik, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Soroya 2014

Jelikož letošní sezóna pomalu končí, je čas začít myslet na tu příští :-) :-) Takže zakládám nové vlákno, týkající se Soroyi 2014 :-)

Posílejte mi na SZ kdo, kdy a kam jedete, ať opět máme přehled :-)

Preparator + 5 - 31.3.-10.4.2014

Honza8 a spol. - 11.-21.4.2014 - Nielsen

Pafka a spol. - 12.-22.5.2014 - Rikarda

Husky19 + 5 - 20.-30.5.2014 - Bestermors

Stipko a piloti - 20.-30.5.2014 - Hytte

Kuba team (Jaro1) - 20.-30.5.2014 - Vaagan

Kikirik od Malacek (zahoraci) - 25.5.-3.6.2014

Mano - 1.6-10.6.2014 Hasfjord I

Vydra team - 6.-13.6.2014 - Breivikbotn

Vendys + 5 - 20.-30.6.2014 - Bestemors

RYBOLOVNORSKO team - 1.-10.7.2014

honza8 a spol. - 1.-11.8.2013 - Bestermors

RYBOLOVNORSKO team - 20.-30.9.2014

Pen a spol - 2015 (blize nespecifikovano) :-D:-D:-D

Odpovědět

Za spícím drakem se však už začaly objevovat dlouhé oceánské vlny, ale ještě jsme stále mazali dál ...

Ještě stále jsme byli plní odhodlání :-)

Čím dále jsme byli, tím to bylo horší ...

Když jsme byli asi 10 km od přístavu bylo jasné, že šelf dnes nedáme a tak jsme se na chvíli zastavili s tím, že počkáme, jaký bude další vývoj :-(

V těchto vlnách jsme zůstali asi 30 minut a jen jsme nahodili, Miro vytáhl na první nához 2 metrové obecňačky a já chvíli po něm taky jednu (vzhledem k vlnám nebylo na focení ani pomyšlení.

Na druhé lodi vytáhl Jarda během chvíle další 2 metrovky a vzhledem k tomu, že už máme na filety nachytáno, rozhodli jsme se ke strategickému ústupu s tím, že se zastavíme v zátoce za spícím drakem a pokusíme se o nějakého halibuta :-)

Byli jsme tady asi 1 hodinu (pak jsme chtěli dát poslední šanci našim hokejistům) a měli jsme pár záběrů na přívlač. Já jsem na roibaita vytáhl asi metr pod loď malého halibuta (do 50 cm) a pak se mi vyvlékl, kluci na druhé lodi chytli cca stejně velkého a pustili ho zpět :-)

Pak jsem měl další pěkný záběr a když jsem dostal úlovek na hladinu zjistil jsem, že mám na roybaitu asi 50 cm kočku, která však nebyla na háku, ale jenom visela na ocase a nechtěla se mrcha pustit (trvalo to asi 7 minut, než si dala říci a přestala žužlal :-) :-). Bohužel ocas (roybaita) utrpěl značnou újmu a je do poloviny nakousnutý :-(

Za chvíli měl stejnou příhodu i JUZEK jen s tím rozdílem, že se mu kočka zahryzla do ocasu u Savage (pustila se o něco dříve) :-) :-)

Pak už jsme to zabalili a v pořádku dojeli do přístavu, kde jsme rychle vyfiletovali a jeli trpět k televizi. Ještě, že to skončilo alespoň 1:0 :-)

Než přijela 2. loď a Jarda se stačil vyfotit, my jsme už měli vyfiletováno bez focení :-)

Když jsme šli po 1. třetině na kouřovou, zírali jsme, k jaké zásadní změna počasí došlo :-) :-)

Takže to je pro dnešek všechno, zítra by mělo být velmi dobré počasí a tak se pokusíme znovu vyrazit do norského Spálova (Šroubkova 33) :-)

Zítra se dále těšíme na příjezd Huskyho a spol., snad se potkáme a štrngneme si na jejich příjezd a na náš blížící se odjezd (BRRRR)

Jinak ještě doplňující info k tankování - dnes jsem byl v Breivikbotenu a čerpání na kartu úplně bez problémů /benzín za cca 16,95 NOK)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.