Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 10°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon 17°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

SOROYA 2013

Zdravím priznivce norskeho rybolovu. Jak jsem psal na vedlejsim vlaknu, letos jedeme na Soroyu a proto misto vlakna BakkanWahl 2013 zakladam toto vlakno. Kdo tedy jedete letos na Soroyu, poslete mi v SZ termin pobytu, oznaceni party a nazev chaty, kde budete. Ja na prvni strane vlakna budu aktualizovat kdo a kdy kde bude :-)

Preparator a spol. - 10.4. - 20.4.2013 - Hasvik

Masony + 5 - 12.4. - 19.4.2013 - Breivikbotn

Zok + 3 - 10.5. - 20.5.2013 - Galeriet

Husky19 a spol. - 20.5. - 30.5.2013 - Bestemorshouse

Rk - 10.6. - 20.6.2013 - Galeriet

Pandion a spol. - 11.6. - 18.6.2013 - Hasfjord

SIM, Pavel,Sroubek a spol. - 1.7. - 10.7.2013 -

Pafka + 5 - 1.7. - 10.7.2013 - Nielsen Hause

Kuba + 5 - 1.7. - 10.7.2013 - Vagan

Sten76, Nahum + 4 - 10.7. - 20.7.2013 - Hytte

Honza 8 a spol. - 20.7. - 30.7.2013 - Hytte

PavelN a spol. - přelom července a srpna 2013

Odpovědět

Ještě není od věci ji zabalit do alobalu, který zpomalí únik chladu :) :) :)

[citace]PEN napsal:

A trofejka se může kuchat? Pokud vím tak musí být kompletní! [/citace]

To je pekna kravina vozit trofejku s vnitrnostmi... Chtel bych videt, jak to vypada, kdyz zacnou nekde cestou vnitrnosti rozmrzat.

"Cela" je dle meho nazoru mysleno to, ze je od hlavy k ocasu vcelku. Tzn. neni nafiletovana nebo jinak nakrajena.

[citace]sojcik napsal:

Návod na převoz trofejní tresky do ČR:

1. Ulovte trofejní rybu, vykuchejte ji, obalte fólií a hluboko zamražte, pokud možno v rovném stavu.[/citace]

Takto vozíme i halibuty do 50kg.

Alta river, 25kg

Krásný losos:-D:-D

[citace]sojcik napsal:

Návod na převoz trofejní tresky do ČR:

1. Ulovte trofejní rybu, .[/citace]

Tak a toto je najťažší bod návodu :-D:-P:-E:-D

[citace]PEN napsal:

A trofejka se může kuchat? Pokud vím tak musí být kompletní! [/citace]

Ryba s vnitřnostma se vozí, když jí chceš vypreparovat celou. Vykuchanou ti už ji nevypreparují. Já dnes odnesl hlavu k preparátorovi a za cca 2990,-Kč + 350,-Kč za štítek by to v říjnu mělo být. Kdybych jí chtěl celou, tak to dělá 75,-Kč za 1 centimetr, takže by mne to vyšlo na více než 12 tis. Kč a to už je trochu moc. Ale nějakou menší zajímavou rybu (halibut, okouník, vlkouš) bych příště možná celou zkusil vzít.

Kluci preparace ryb atd..prosím do zajímavostí,ale jinak jsem si rád početl..super..8-)8-)8-)8-).Jen tak dál,zajímavé počtení o preparaci.

Světlo na Soroy v září,kdy tam budeme..

http://www.altaposten.no/incoming/article8068353.ece

nepíšu odkial boli,ale si dobre zarobili :) tak to vypadá že kivilompolo je často kontrolované ....

červenec..

na toto dlouho nezapomenu a ne jenom jááá...

http://www.vgtv.no/#!/video/66575/glupsk-breiflabb-fanget-fisker-i-averoey

aj takto sa dokáže zahryznúť rybka do ruky tu v norsku :-D:-D:-D

Když už tu řešíme preparaci ryb může mi někdo poradit opravdu dobrého preparátora? máte někdo tip popřípadě foto? Dík Honzak

mám nejlepšího,až budeš mít chvilku tak mě brnkni

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.