Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 25°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 17°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

SOROYA 2013

Zdravím priznivce norskeho rybolovu. Jak jsem psal na vedlejsim vlaknu, letos jedeme na Soroyu a proto misto vlakna BakkanWahl 2013 zakladam toto vlakno. Kdo tedy jedete letos na Soroyu, poslete mi v SZ termin pobytu, oznaceni party a nazev chaty, kde budete. Ja na prvni strane vlakna budu aktualizovat kdo a kdy kde bude :-)

Preparator a spol. - 10.4. - 20.4.2013 - Hasvik

Masony + 5 - 12.4. - 19.4.2013 - Breivikbotn

Zok + 3 - 10.5. - 20.5.2013 - Galeriet

Husky19 a spol. - 20.5. - 30.5.2013 - Bestemorshouse

Rk - 10.6. - 20.6.2013 - Galeriet

Pandion a spol. - 11.6. - 18.6.2013 - Hasfjord

SIM, Pavel,Sroubek a spol. - 1.7. - 10.7.2013 -

Pafka + 5 - 1.7. - 10.7.2013 - Nielsen Hause

Kuba + 5 - 1.7. - 10.7.2013 - Vagan

Sten76, Nahum + 4 - 10.7. - 20.7.2013 - Hytte

Honza 8 a spol. - 20.7. - 30.7.2013 - Hytte

PavelN a spol. - přelom července a srpna 2013

Odpovědět

FRANTA OPĚT V AKCI

:-):-)

Pěknej výřad. 8-)

Ale co s tím vším masem budete dělat??:-D:-D:-D

ZASE FRANTA A JEHO KAMARÁD

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Makrela už je i na Soroya .... Já myslel, že je to příliš na severu?? :-|

Jo jo je to tak. všechno se mění. mi se vrátily v sobotu ze sandlandu a makrel tam bylo haba děj. objevovaly se tam celá samostatná hejna. normálně jsme je cíleně chytaly na návnadu a jednou byli i řízečky z filátek.

Řízečky z makrel jsem nikdy nedělal. Ale je to možná jen má neznalost. Jak chutnají? Máte někdo zkušenosti?

Tak už jsme doma. Ryby vydržely 56 hod. cestu tropickým vedrem v pohodě, ty v bedně byly na kost a u trofejní tresky povolily jen oční bulva a konec ocasu, takže převoz v mořském obleku byl nakonec dobrý nápad.

Návod na převoz trofejní tresky do ČR:

1. Ulovte trofejní rybu, vykuchejte ji, obalte fólií a hluboko zamražte, pokud možno v rovném stavu.

2. V den odjezdu si připravte mořký oblek a rybu vytáhněte z mrazáku. Následně pytel na oblek nasadte rybě na hlavu a utáhněte šňůrky. Kalhoty mořského obleku obraťte naruby a oblékněte je na rybu, ocasem do jedné z nohavic. Utáhněte šňůrou. Následně rybu oblečtě do kabátu, kapucí na hlavě utáhněte, oblek zapněte a utáhněte opasek.

3. Nohavici s rybou srolujte a zajistěte igelitkou. Ryba je připravena k převozu. Moje treska po 56 hodinách jízdy v tropickém vedru ve vozíku s plachtou přijela zmrzlá na kost.

4. Po příjezdu domů rybu obráceným postupem vyjměte z obleku. S rybou pak naložte dle vlastního uvážení - já uřízl hlavu na preparaci, zbytek ryby po rozmražení nafiletoval a budou rybí hody :-D

A trofejka se může kuchat? Pokud vím tak musí být kompletní! :-S

To se ví,že se vnitřnosti vyndají a místo nich dáš do dutiny další filety:-D:-D:-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.