[citace]ZM napsal:
Musím se přiznat,že dost dobře nechápu tuto sestavu.Na 20-ti kg šňůru krátký návazec z 14-ti kg jednou tak silného vlasce...Nevím,jak šňůra Stren,ale chytáme na šňůry Berkley,Spiderwire,Penn,šňůry se netřepí,nepředřou,nasákavost mizivá a nemá vliv na chod nástrahy ani pevnost.Jde-li o těžkou přívlač,dát si na konec 1 - 1,5m 14-ti kg vlasce - to se mi nezdá.Předření hrozí možná u 0,06mm,ale u 0,22mm?Chytal jsem na 0,24mm vlasec,0,10mm šňůru,kolegové na to chytají,bez problémů.Není to zkušenost jedné,dvou sezon.Proč hmotnostně zeslabovat,ale opticky zesilovat celou sestavu?Další uzly ?[/citace]
Tuto montáž jsem obkoukal od Sima a Pavlise, kteří mě 0,50mm na konci montáže zdůvodňovali tím, že pokud zabere větší ryba, která nástrahu nasaje celou,/např.treska nebo halibut/, tak dovede pletenku při souboji "načnout" a potom třeba utrhnout. Monofil vydrží tření o ostré zuby mnohem déle. Další výhodou je, že při vázce utrhnu návazec a pletenku vytáhnu celou. Uzly navíc nevadí, protože spojovací obratlík zabraňuje kroucení šňůry.