Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -5°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -10°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon -9°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Smola na podzim

1 2 Další »
David
08.10.2012 ID: 524981

Ahojte pardáli,

tak jsme se vrátili ze Smoly , kde jsme byli ubytováni u Reného Weligy a v domečku od dancenter v Dyrnes . Cestou tam jsme to poprvé vzali přes Dánsko trajekt Hirtshals - Larvik , což byla absolutní pohoda, jen jeden problém tam byl a to na Norské straně celníci . Jelikož jsme odjížděli v době kdy byl zakázán i vývoz vlastního alkoholu , tak si dovedete představit , co to pro nás bylo, když druhé auto celníci odstavili na stranu . Nebudu lhát , když řeknu , že jsme již balili zpět a vymýšleli kam pojedeme , když ne do Norska, no nakonec to norský celník vzdal, když mu kluci otevřeli zadní dveře Tranzitu a vypadla na ně hromada věcí. No když kluci vyjeli tak nám každopádně spadl kámen ze srdce. Nevím jak vy ostatní, ale bohužel naše skupina nevydrží s limitem celou dobu pobytu. ta žízeň je tam opravdu velká :-D. Ještě když se podíváte na skladbu našich těl, tak to většina asi pochopíte . Pokračovali jsme pak dále nahoru směr Geiraigen . Pokračování zítra .

0
Odpovědět
David
08.10.2012 ID: 1045782

Cestou jsme se kochali krásami norska, snad poprvé co jsme jeli přes norsko za dne . Ten kdo jednou projížděl 63 silnicí směrem k Afarnes , přes trolí stezku a okolo Geiraigen fjordu ví o čem mluvím. Obrázky, které nám probíhali před očima byli jako kouzelné a ke všemu nám přálo počasí. Pak jsme přejeli přes Molde atlantskou cestou(vzali jsme to kolem chaty Hogset) směrem do Kristansandu až jsme pak trajektem dorazili na Smolu. Ubytování na Smole v dyrnes mělo být pro 8 osob, ale naštěstí jeden člověk naší posádky den před odjezdem odřekl, tak jsme tam byli v 7 a to bylo docela dobré , v žádném případě to není pro 8 osob. Lodě co jsme měli byli docela dobré a dokonce jsme využili dřevěnou vanu umístěnou na výšince s překrásným výhledem na ostrůvky před dyrnes . Druhé ubytování pro 5 osob u Reného bylo odpovídající, jen k molu s lodí a filetárnou to bylo trochu dále. Ihned po převzetí lodí jsme vyrazili na vodu . Očekávání bylo velké, ale vzhledem k podmínkám na Smole , jsme byli v začátku hodně zklamaní. Problém je , že na otevřené moře je to více než 7 km a cesta vede přes oblast s hodně skálama a hloubkou od 0 po 25 m , kde musí člověk neustále hledět na GPS , aby někde nenaboural vrtuli. První den jsme chytli jen 8 doršů od 60-80 cm a hromadu makrel a malých koehlerů. Po příjezdu na chatu jsme povečeřeli( k večeři jsme měli úžasné hovězí líčka s domácím houskovým knedlíkem a peřouvou omáčkou , k tomu sedlo pár vychlazených 12 -tek.

0

Odpovědět

David
09.10.2012 ID: 1045807

Druhý den jsemé si přivstali, protože měl přijít velký vítr a chtěli jsme si ještě zachytat na volném moři . V 7 ráno jsme vyjeli a již v 7,30 jsme si byli zachytat pár nástražních rybek , i když nám René připravil zamražené sledě , tak pro jistotu jsme si šli chytnou na nejbližší kopec pár makrel . Něktrým účastníkům se to tak zalíbilo , že jsme tam zůstali více než hodinu a nacvhytali jsme nejen nástrahu, ale taky znamenitou večeři u toho se nám podařilo vytáhnout pár obecných a nespočet lumbů . Pak jsme vyrazili směr větší hloubky k majáku. Po pravé straně jsme viděli poloostrov Veidholmen a za ním Hitru , my jsme však vyrazili na levou stranu , kde jsme objevili překrásné podvodní kopce . Cestou tam jsme vždy na nějakém zlomu zkusili spustit nástrahu k těmto zlomům(díky půjčeným mulťákům od SIma to byla pohádka a všem to vřele doporučuji) tady se většinou věšeli jen lumbi , ale i tam se nám podařilo chytnout pár lengů , jeden měl 124 cm a několik ostrounů, kteří byli obzvlášť při chuti ten den jsme jich vytáhli asi 6 ks okolo 1 metru. Po příjezdu na vyhlédnuté místo přišlo velké zklamání, ať jsme chytali ze všech možný stran , nepodařilo se nám ryby najít . Chytalí jsme koehlery do 40 cm , ale větší ryba o to zavadila jen náhodně . Od jihu se k nám začali blížit mraky ,tak jsme se pomulu přesouvali do zákrytu ostrůvků kde se nám taky nic významného nepodařilo chytit . |Den byl nakonec úspěšný 3 lodě nachytali celkem asi 40 makrel 12 obecných, 7 pěkných lumbů a 3 lengy . Večer jsme se potkali s němci co chytali na JV straně a taky nedokázali trefit na větší hejno ryb.

0

Odpovědět

David
09.10.2012 ID: 1045808
0

Odpovědět

David
09.10.2012 ID: 1045809

0

Odpovědět

David
09.10.2012 ID: 1045810

0

Odpovědět

David
09.10.2012 ID: 1045812

Ten večer jsme oslavili šťasný dojezd , protože výhled počasí na další den byl špatný a tak jsme si chtěli ráno přispat. Ráno , co jsme se probudili jsme zjistili že počasí se změnilo oprti výhledu tak všichni se hned připravili a hurá na ně. Ten den jsme se rozhodli , že prozkoumáme Veidholmen a okolí, počasí nám opět přálo, tak jsme vyrazili , bohužel po velkých hejnevh větších ryb ani památky , tu a tam se podařila nějaká 80 - ta , ale nebylo to pravidlem, co nás překvapilo, to bylo to že malí kohleři brali i ve 100 metrech, s tím jsme se zatím nikde nesetkali . Zpět jsme dojeli zase za soumraku, jen ryb bylo znatelně méně . Už jsme se strachovali , aby jsme si něco dovezli, tak jsme lovili makrely (které mi osobně tedy chutnají více než velcí kohleři :-). Tak postupně pokračovali naše dny až jeden den se zvedl vítr , že na moři bychom byli v driftu jako s motorem , tak jsme skončili schovaní aprohledávali útesy a vyvýšeniny nedaleko chaty . Vše jsme vláčeli a úspěchy se dostavili velice brzy . Na zelené gumy se nám jedné lodi podařilo chytnout 22 poláků od 50 do 80 cm a 5 obecných , což bylo krásné a všichni jsme se náramně pobavili.

0

Odpovědět

David
09.10.2012 ID: 1045813

I když při odjezdu byla předpověď katastrofická a mysleli jsme že nevyjedeme , tak celý týden počasi vydrželo, proto jsme mohli každý den vyjet na moře, jen jeden noční výjezd , co jsme si naplánovali k čárou nám moc nevyšel, zvednul se vítr a my jsme kromě dvou žraloků maček (dle čáry já je neznal, byli jiní než ostrouni) nic jiného nepověsili a vítr nás hnal takouvou silou , že drift nám zvednul naše 600 jigy a nedostali jsme je na dno .

Proto jsme se ještě za svitu měsíčku vrátili zpět a vyuřili venkovního lavoru, který mezitím kluci vytopili na nádherných 36 st a po zpáteční cestě jsme si to zasloužili bylo to přeci jen vyčerpávající , zvedli se vlny ´k tomu větru a začalo pršet , tak že jeden člověk musel být stále na přídi a sledovat , abychom do něčeho nenarazili a druhý co řídil musel sledovat GPS aby se vyhnul všem skalám cestou zpět . Jezdili jsme kolem sádek a bylo tam hodně bojek , které jmse museli minout . Po dojezdu jsme byli rádi , že jsme se ve zdraví vrátili :-)

0

Odpovědět

janka
09.10.2012 ID: 1045814

Hezke povidani!

S tim pocasim je to fakt, v predpovedi byl neustale dest a jen jsme prijeli, vysvitlo slunicko a bylo krasne po celou dobu.

0

Odpovědět

David
09.10.2012 ID: 1045824

Ostatní dny byli všechny v tomto duchu , počasií jak psala paní Janka, pořád mělo být škaredé , ale na nás se smálo sluníčko. Musím říci, že to bylo pro nás krásné ukončení sezony v norsku. To jsme však netušili, že nás čeká ještě větší zážitek . Poslední den už se mi nechtělo jet už na moře vypravili jsme se s reném a ještě jedním kolegou Gofem na procházku k větrnému parku na Smole , s tím že zkusíme chytnout nějakého pstroužka . Pro tuto příležitost sebvou vozím vždy jemný teleskopický přívlačák s 10 silonem a k tomu nějakou drobnou bižuterii. Po asi 15 m chůze od cesty jsme dorazili k malému jezírku , kde nám rené sdělil, že tam jsou nějací pstroužci , ne vysazovaní , ale naturální. Z prvu se mi to nechtělo věřit , jezero vypadalo plytké , ale přeci jen jsme to tam házeli . Záběr přišel asi po 1/2 hodině když jsem už rezignoval, pstroužek 10 cm , no nic řekl jsem vrátil ho vodě a pokračoval . Podařilo se mi dostat ještě 2 ale byli to taky takoví hašiši do 20 cm . Po hodince jsme rezignovali a vraceli se zpět museli jsme balit . Cestou zpět jsem si všimnul , že cestou zpět se v říčce co vytéká z jezera objevuje nějaký pohyb. Zkusil jsem to a fakt záběr pstruh 25 cm a vždy zabral na první náhod a pak jsem mohl házet jak dlouho sem chtěl a nic. Proto jsem se vždy posunul o něco dále . Až jsme přišli k záočině s trošku hlubší vodou , tak to začalo. Hned po náhozu se objevila veliká vlna a najednou se do prutu opřela jiná síla než doposud . Pstruh bojoval jako lev , nechyběli ani výskoky nad vodu , no překrásný zážitek , nakonec jsem z tůně vytáhnul 4 pstruhy o velikosti 36 až 41 cm , vše během 10 minut těsně před vtokrm říčky do moře . Škoda že jsem to nezkusil dříve , ale už jsme odjížděli tak jsme se museli vrátit. škoda , ale musím se tu ještě vrátit , bylo to úžasné. Cesta zpět standart , nebyl žáden problém a za 26 hodin jsme byli u nás doma v Píšti . Fotky ještě dodám , nefotil jsem vše a kolegové mi to ještě dedodali.

0

Odpovědět

David
09.10.2012 ID: 1045832

0

Odpovědět

David
09.10.2012 ID: 1045833

0

Odpovědět

David
12.10.2012 ID: 1045921

dokonce jsme cestou tam narazili taky na sníh

0

Odpovědět

David
12.10.2012 ID: 1045922

0

Odpovědět

David
12.10.2012 ID: 1045923

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

WFT Line Counter 875 LC pravoruký

Sleva 100 Kč
WFT Line Counter 875 LC pravoruký
7 290 Kč
7 190 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

DAM Pilkr Ron Thompson THOR 10cm 100g UV Blue

Sleva 10 Kč
DAM Pilkr Ron Thompson THOR 10cm 100g UV Blue
169 Kč
159 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kamatsu obratlík 2/0 75kg Hyper Strong 5ks

Sleva 6 Kč
Kamatsu obratlík 2/0 75kg Hyper Strong 5ks
75 Kč
69 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.