Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Smola – Jostolen

• Toto téma obsahuje celkem 48 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel seal11 a poslední změna proběhla před 11 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 49)
  • Autor
    zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

Zdar Jostoleňáci.Poslední 3 sezóny vč.2013 jsme byli věrni Titranu,na příští rok uvažujem o Jostolen.Lodě i ubytování od Hynka vypadají skvěle, jen nám dělají starost ty tisíce mělčin, které jsou kolem této části ostrova prakticky všude.V jiných lokalitách jsme občas u někoho viděli poškozenou vrtuli apod, tady to podle mapy vypadá,že by to mohla řešit každá druhá posádka.Jak je to zde v tomto směru v reálu? Díky za rady a zkušenosti.8-)

Zdendek
    Účastník
    (281 odpovědí)

jirka66 napsal:

Zdar Jostoleňáci.Poslední 3 sezóny vč.2013 jsme byli věrni Titranu,na příští rok uvažujem o Jostolen.Lodě i ubytování od Hynka vypadají skvěle, jen nám dělají starost ty tisíce mělčin, které jsou kolem této části ostrova prakticky všude.V jiných lokalitách jsme občas u někoho viděli poškozenou vrtuli apod, tady to podle mapy vypadá,že by to mohla řešit každá druhá posádka.Jak je to zde v tomto směru v reálu? Díky za rady a zkušenosti.

Do Jostolenu pojedu po třetí a ještě se mi vrtuli škrtnout nepodařilo. Jednu vrtuli jsem tam viděl škrtnutou ale to je spíš o neopatrnosti. Když si se držíš plavební dráhy a hlídáš si echolot tak se ti nemůže nic stát. Přeci nebudeš chytat na mělčinách.Za Titranem byly taky mělčiny když se jelo na plotny

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

Díky Zdendek, tak to jsi mě trochu uklidnil.Na mapě to na první pohled vypadá, že by se to dalo přeskákat v broďákách.:-D Měl jsem na mysli, např. když mě z moře vyžene vítr, vracím se mezi mělčinami zpět a přitom to houpe nějaký ten metr nahoru a dolu.Zítra to ještě proberu s Doškym.

Zdendek
    Účastník
    (281 odpovědí)

jirka66 napsal:

Díky Zdendek, tak to jsi mě trochu uklidnil.Na mapě to na první pohled vypadá, že by se to dalo přeskákat v broďákách. Měl jsem na mysli, např. když mě z moře vyžene vítr, vracím se mezi mělčinami zpět a přitom to houpe nějaký ten metr nahoru a dolu.Zítra to ještě proberu s Doškym.

Jsou tam dobře značeny plavební dráhy. Došky Ti to vysvětlí na mapě. Slibuji že budeš spokojený

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Jirko, kdo nezažil,ti stejně neuvěří.

Tam i nazpět budeš plout vždy v bezpečných vodách. Budeš-li experimentovat, musíš počítat vždy a všude s nebezpečím. Projeli jsme mnoho km v okolí nejen Jostolenu, a ani jednou jsme si neškrtli. Je to otázka souhry kapitána a posádky, která v mělčinách pozoruje nejen dno ve předu ale i z boku:-).

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

Tak to už se tam těšíme. Co se týká lovných míst na moři, na mapě to vypadá slibně.Ještě že máme tohle fórum, že se dají i mimo sezónu řešit takovéhle příjemné věci:-)

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Kolikátý turnus jedeš:-)

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

Řešíme až příští sezónu,Došky by měl cca za 14 dnů vyvěsit termíny – bral bych asi červen. Letos ještě Titran. Lokalita dobrá(pokud zrovna nefouká:-D ), ale ty lodě vám můžeme jen závidět:-?

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Když ráno vyrazíš a bude foukat příznivý vítr, tak se může v Jostolenu zastavit:-)

Poplkáme,pogrilujeme, popijeme a druhý den můžeš zase vyrazit na sever:-P

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

No jasně, a když to zpátky nepůjde, tak vás pěkně vyžerem 😀

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

My budeme mít určitě zásob dost,:-P

Podle mých hrubých propočtu to bude na Titran kolem 80 km. S našimi loděmi by jste to urazili cca za dvě hodiny. A to se vyplatí.

Jiřan

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

Jiran napsal:

My budeme mít určitě zásob dost,

Podle mých hrubých propočtu to bude na Titran kolem 80 km. S našimi loděmi by jste to urazili cca za dvě hodiny. A to se vyplatí.

Jiřan

Jirko, naše lodě sice jezdí dobře, ale na Titran bych to viděl asi na dýl. Ono přes Ramsoy fjord to většinou “trochu” houpe. :-D:-D:-D:-D:-D8-O8-O8-O8-O8-O8-O8-O8-O8-)8-)8-)8-)8-)8-):-?:-?:-?:-?:-?

Došky

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 49)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Smola – Jostolen

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...