Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 17°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 17°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 18°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Slávky jedlé mušle.

1 2 Další »
Karel Kyprý
24.03.2012 ID: 524809

Má někdo zkušenosti s konzumací slávek v Norsku. Je jich tam všude na skalách a pilířích mostů velké množství. jsou sice menší, ale neví zda jsou jedlé poraďte.

0
Odpovědět
Kikibut
25.03.2012 ID: 1033121

Jedlé jsou ! Ale je lepší si je natrhat kousek za přístavem, protože do sebe berou všechen bordel z přístavu. V Norsku jsem to nezkoušel ,ale četl jsem to.

0

Odpovědět

25.03.2012 ID: 1033134

Na Titranu a Hitře jsou slávky ve vynikající kondici a připravené na páře z bílého vína jsou fakt super

0

Odpovědět

Kliknis
25.03.2012 ID: 1033135

2 dedo145

A jakou mají chuť?? Dají se na to chytat i ryby??

0

Odpovědět

Hlaváček Milan
25.03.2012 ID: 1033136

A CO NA SMOLE JEDEM TAM V KVĚTNU DAJÍ SE KONZUMOVAT JAKÁ JE DOBA VARU DIKY

0

Odpovědět

honza dufek
25.03.2012 ID: 1033137

...já radši mušle Sv. Jakuba neboli "kammsjelky"...vozí mi je kluci z Estonska co se profi pro ně potápějí...dobrota neuvěřitelná...:-D:-D

0

Odpovědět

mara45
25.03.2012 ID: 1033139

Na slávky se moc chytat nedá,padaji z háčku.Lepší jsou ty bílé mušle srdcovky.Na jídlo nejsou špatné.Dělali jsme je vařené v páře nebo na grilu.Z grilu byly vynikající.Jen je nesbírejte ze dna,maji pak v sobě hodně písku a to se nedá jíst.Křupe mezi zubama.

0

Odpovědět

janka
25.03.2012 ID: 1033141

Opakovani je matka moudrosti, tak opet:

na techto strankach http://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/

se vzdy aktualne dozvite, kde jsou slavky jedle.

zelena muslicka znamena jedle, cervena nejist, zluta - male mnozstvi 15-20 kusu, seda - zadna rada

Vseobecne plati, ze se ji v mesicich, v jejichz jmene je pismeno R (anglickea jmena) V letnich mesicich mohou byt jedovate - zivi se rasami, ktere jsou pro cloveka jedovate.

Pisku se clovek zbavi, kdyz je da sladke vody s otrubami - pise Betty McDonaldova. Jelikoz jsem zrovna otruby zapomnela doma ;-) dala jsem je jen do sladke vody a tu jsem casto menila a pisek vyplivly taky.

0

Odpovědět

mara45
25.03.2012 ID: 1033142

No k jídlu jsou samozřejmě lepší mušle Sv.Jakuba,jak píše Honza.Na Hitře jich potápěči vyloví hodně.Loni jsme ty schelky jedli i syrové.Měli tužší maso a chuťově nebyly špatné.

0

Odpovědět

fola
25.03.2012 ID: 1033143

Jak píše Mara45 nesbírat ze dna,ale třeba v kotvišti na pontonech jsem je nasbíral a písek tam nebyl.Je to delikatesa.:-)

0

Odpovědět

janka
25.03.2012 ID: 1033145

To Vydra

jeste jsem zapomnela napsat - slavky musi byt zavrene, kdyz se davaji varit, a vari se tak dlouho, nez se otevrou :-)

0

Odpovědět

Drahoslav Chocholouš
25.03.2012 ID: 1033147

Luxusní záležitost. Ale moc pracné.

0

Odpovědět

kloboukatej
25.03.2012 ID: 1033167

Jeste jsem zapomnela napsat - slavky musi byt zavrene, kdyz se davaji varit, a vari se tak dlouho, nez se otevrou [/citace]

To, co platí o slávkách, tedy, kdy se dají jíst a kdy ne, to platí i o srdcovkách ?

0

Odpovědět

Hlaváček Milan
25.03.2012 ID: 1033185

DIKY VŠEM:-):-):-)

0

Odpovědět

Messer
25.03.2012 ID: 1033199

Jak to vlastně chutná?

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.