Má někdo zkušenosti s konzumací slávek v Norsku. Je jich tam všude na skalách a pilířích mostů velké množství. jsou sice menší, ale neví zda jsou jedlé poraďte.
Má někdo zkušenosti s konzumací slávek v Norsku. Je jich tam všude na skalách a pilířích mostů velké množství. jsou sice menší, ale neví zda jsou jedlé poraďte.
Jedlé jsou ! Ale je lepší si je natrhat kousek za přístavem, protože do sebe berou všechen bordel z přístavu. V Norsku jsem to nezkoušel ,ale četl jsem to.
Odpovědět
Na Titranu a Hitře jsou slávky ve vynikající kondici a připravené na páře z bílého vína jsou fakt super
Odpovědět
2 dedo145
A jakou mají chuť?? Dají se na to chytat i ryby??
Odpovědět
A CO NA SMOLE JEDEM TAM V KVĚTNU DAJÍ SE KONZUMOVAT JAKÁ JE DOBA VARU DIKY
Odpovědět
...já radši mušle Sv. Jakuba neboli "kammsjelky"...vozí mi je kluci z Estonska co se profi pro ně potápějí...dobrota neuvěřitelná...:-D:-D
Odpovědět
Na slávky se moc chytat nedá,padaji z háčku.Lepší jsou ty bílé mušle srdcovky.Na jídlo nejsou špatné.Dělali jsme je vařené v páře nebo na grilu.Z grilu byly vynikající.Jen je nesbírejte ze dna,maji pak v sobě hodně písku a to se nedá jíst.Křupe mezi zubama.
Odpovědět
Opakovani je matka moudrosti, tak opet:
na techto strankach http://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/
se vzdy aktualne dozvite, kde jsou slavky jedle.
zelena muslicka znamena jedle, cervena nejist, zluta - male mnozstvi 15-20 kusu, seda - zadna rada
Vseobecne plati, ze se ji v mesicich, v jejichz jmene je pismeno R (anglickea jmena) V letnich mesicich mohou byt jedovate - zivi se rasami, ktere jsou pro cloveka jedovate.
Pisku se clovek zbavi, kdyz je da sladke vody s otrubami - pise Betty McDonaldova. Jelikoz jsem zrovna otruby zapomnela doma ;-) dala jsem je jen do sladke vody a tu jsem casto menila a pisek vyplivly taky.
Odpovědět
No k jídlu jsou samozřejmě lepší mušle Sv.Jakuba,jak píše Honza.Na Hitře jich potápěči vyloví hodně.Loni jsme ty schelky jedli i syrové.Měli tužší maso a chuťově nebyly špatné.
Odpovědět
Jak píše Mara45 nesbírat ze dna,ale třeba v kotvišti na pontonech jsem je nasbíral a písek tam nebyl.Je to delikatesa.:-)
Odpovědět
To Vydra
jeste jsem zapomnela napsat - slavky musi byt zavrene, kdyz se davaji varit, a vari se tak dlouho, nez se otevrou :-)
Odpovědět
Jeste jsem zapomnela napsat - slavky musi byt zavrene, kdyz se davaji varit, a vari se tak dlouho, nez se otevrou [/citace]
To, co platí o slávkách, tedy, kdy se dají jíst a kdy ne, to platí i o srdcovkách ?
Odpovědět