Hasvik, NO
temperature icon 5°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon 10°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 11°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Škrabka na šupiny

Ahoj všichni, máte někdo nějaký dobrý typ na dobrou škrabku na šupiny z polaka a kelera?? Tento rok jsem to dělal ocel. kartáčem, ale není to ono. Pořád z toho padají ty ocelové štětinky😥  Není důležitá cena, ale kvalita. Dík Honzák

Odpovědět

Nejlepší škrabka je VAPKA,čistíme s ní pruty,lodě ale hlavně ryby-BOMBA.

Nerezová od Sima odzkoušena letos v Norsku i doma na sladkovodních rybách.Funguje moc dobře ,ale držadlo tlačí do ruky.Udělal jsem na to dřevěné držátko a už tam není problém. Z.

Mužeš vložit foto jak si upravil škrabku??

Otto není náhodou to maso od té vapky rozmlácený

Podle mě ano, po tomto zásahu vapkou to  nemůže přežít a hlavně pak bych nechtěl uklízet ty šupiny po celé filetárně

Podle mě ano, po tomto zásahu vapkou to nemůže přežít a hlavně pak bych nechtěl uklízet ty šupiny po celé filetárně

Vapku našteluješ tak že jen loupe šupiny a děláme to venku takže žádnej bordel ve filetárně.Vozíme jí už pět let a neni problem,když stáhneš kůži tak pod ní je maso normálně pevné,nic neni rozmlácený.

Nechci vám do toho povídat, ale my už několik let ryby vůbec neškrábeme. Jsou to totiž tukové šupiny, které se po tepelné úpravě zcela rozpustí. Nevěřil jsem tomu, ale opravdu nepoznám na talíři rozdíl  mezi oškrábanou a neoškrábanou rybou. Samozřejmě  mám na mysli ryby jako Keler, Polak, Obecná.  Mimo okouníka, toho je nutné škrábat 😊 Dříve jsme to brali drátěným kartáčem

Nechci vám do toho povídat, ale my už několik let ryby vůbec neškrábeme. Jsou to totiž tukové šupiny, které se po tepelné úpravě zcela rozpustí. Nevěřil jsem tomu, ale opravdu nepoznám na talíři rozdíl mezi oškrábanou a neoškrábanou rybou. Samozřejmě mám na mysli ryby jako Keler, Polak, Obecná. Mimo okouníka, toho je nutné škrábat 😊 Dříve jsme to brali drátěným kartáčem

My to škrabeme z důvodu, že z cca 20 polaků je několik hrstí šupin a přijde mi zbytečné je vozit do Čr. Musím zkusit tvou teorii upeču rybu i se šupinama a uvidim zda je to poživatelné.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.