Hasvik, NO
temperature icon -3°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon -2°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Severní Norsko – Lofoty, Tromso, Soroya, Havoya, NordKapp

Pár fotek z Lofot na přelomu na přelomu listopadu a prosince 2011. Lov lososů a mořských pstruhů na moři trollingem. Sám přesně nevím, co je co. Pokud někdo pomůže idetifikovat a poradí rozeznávací znaky /losos x mořský pstruh/, budu jen rád. Fotky očísluji, abysme věděli o čem se bavíme.

Foto 1

Odpovědět

o vánocích jsem viděl dokument lofoty vesterály krásná příroda,ale říkali že od roku 2005 je tam o 50%ryb méně než bývalo a na jaře že už tam tresky nepřipluvají a neví proč . je to pravda otazník.

Na Lofotech jsem byl od 1.4.2001 do 14.4.2001. Právě tam byly najeté.

Od té doby jsem tam byl jen 2krát a to v létě takže nevím.

Na lofotech jsem byl letos předposlední týden v květnu,počasí super,tresek tam bylo habaděj,vlkouši,sem tam nějakej ten keler a jednoskvrnka,klucům se povedl i nějaký menší halibut. Pěkný rybolov i příroda ;-)Byl jsem kousiček u Leknes.

2 rivelino: neviděl bych to tak pesimisticky, známej z Heningsvaeru hlásil vždy na potkání spousty úlovků tresek. Sice mi chybí možnost srovnání s historií před rokem 2005, zato můžu docela spolehlivě monitorovat aktuální stav, jen co dám dokupy loď ;-)

Chochy tož jsem nevěděl že máš syna, hezkej:-D

Před 3 dny jsem byl požádán trojicí dánských rybářů o guiding na moři, dohodli jsme se na treskách, polacích a mnících bělolemých (ten poslední požadavek mě nejdřív překvapil, později spíš pobavil - ale byl myšlen vážně) Kluci jsou hlavně muškaři a lovci fotek - každý úlovek s pro ně novým druhem ryby způsobil obrovské nadšení. Téměř všechny ryby byly puštěny - brosmy a okouníky museli vzít, kromě toho se nedařilo po fotografování rozplavat jednoho polaka + vzali k jídlu 5 obecných okolo 60ti cm - to je vše co skončilo na jejich talíři za cca týdenní pobyt. Pro výjezd jsem doporučil počekat do večera na téměř nulový vítr. A takhle to dopadlo:

Andreas 9,5 Kg

Henrik - brosma, když ho tahal odedna nikdo tomu nevěnoval pozornost - malá ryba, když se přiblížil k lodi propuklo obrovské nadšení - to mě fakt potěšilo jak se dokázali radovat z brosmy - hold pro ně nový druh ryby. Později jsme se však dostali do fáze kdy "prosili" ať jim už na háčku brosmy nevisí :-D

Podobné nadšení jako z brosmy jsem u nich zaznamenal i u těchto miniokouníčků: Andreas

Morten

Morten 12Kg

ta samá ryba ještě jednou

Ulovených tresek byla spousta, pod 10 Kg je pak už ani nefotili. Ráno jsme se přemístili do mělčích vod blíže k pobřeží a protože jsem neměl v zásobě moc polačích míst rozhodl jsem se pro ně na zakázku objevit nějaká nová, což sice žralo trochu času, ale nebylo kam spěchat. Když se mi pak jedno místo líbilo na mapě na GPS a po příjezdu i na echu vyzval jsem je k náhozu a udělal totéž - oni kopýtka relax, já zooma. První nához 4 pruty, z toho na 3 přišla ryba, tak jsme udělali společné foto: Andreas polak, Henrik krásná červená treska, mého zooma samozřejmě zbaštil polak.

Tahle treska se Henrikovi vážně povedla - její úlovek ho potěšil i přesto že si přál polaka, než jsme se vydali směrem k přístavu bylo chyceno celkem 6 polaků - všichni mají fotku se svým polakem, takže splněno.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!