Hasvik, NO
temperature icon -3°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -4°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Senja – Rodsand 2018

Tak nám expedice začína

Odpovědět

No tak to je paráda, tak to se jen tak zdáli opticky...:-)  Boha jeho, jen ať nám tam na srpen nějaký bubut ještě zůstane... :-) :-) :-)

To my na kellery jezdíme docela rádi, je to fakt mazec, torpédo 110 mít na prutu.. A když najedou tak je to x krát za den... fakt boží rybačka...:-)

Jj, také jsem tam zažil jednou takové tropy na tričko a plavky... A hned rok poté byl na přelomu červen-červenec sníh v trvalé pokrývce asi 50m nad mořem...:-)

Jináč, když to nedriftuje, tak je docela dobrá zábava prochytávat jednotlivá pole mezi lany od sádek jak jsou vlevo od přístavu.., tak cca 100-150 m od sádek směrem do fjordu (k Flakstadvagu) na maličký 60 g pilkřík, tak mezi 30-90 metry bývají hejna jednoskvrnek...:-)  Když to driftuje tak to nejde, člověk je pořád v lanech a také ta hejna jsou dost lokalizovaná a než ten malý pilkřík propadne je člověk někde pryč...

Mám dotaz, kolega co jste ho střídali říkal, že je problém s jedním mrazákem... Pořešila to Kristyn nějak? Vyměnila jej nebo nechala opravit..? Nebo se na to alespoň chystá..? Ptám se a) kvůli mrazící kapacitě, b) mám takovou jednu "atypickou" bednu která se mi vždy vejde přesně vedle kompresoru mrazáku a srovná plochu pro kladení klasických polystyrenových podlouhlých beden.... Moc děkuji za info...:-)

Dobrý lov a hlavně, vhodné počasí.... :-)

to Marek:

Menší mrazák mrazí jen do půlky, ale pro nás to problém není. Na zamrazení ryb nám stačí jen ten velký, v tom druhém máme jídlo. Odchytaní jsme již několik dnů, takže filety jsou zmrzlé na kost. A co se týče rybaření u sádek, tak nevím, my je objíždíme obloukem a jezdíme rybařit cca 15 až 18km z přístavu. Na takové hladině co tady máme, je to ani né na hoďku cesta.

Máme vše pobaleno a můžeme se vydat na cestu domů. Včerejší rozloučení s vodou bylo opět úžasné, všechny ryby vráceny vodě.

Úžasné ryby jste letos pochytali. Výlet snů, to už nejde překonat! Moc vám to přeji, Norsko, jak má být.

Tak ještě pár vzpomínkových

Naki, nemáte více fotek nebo video s tím velkým halibutem?

Naki, nemáte více fotek nebo video s tím velkým halibutem?

Ještě něco máme, ale hlavně doufáme, že se podaří opravit poškozené video, kdy už se nám podařilo halíka podržet na vodě. Bohužel 7 minutové video se po chvilce kousne a hlásí poškozený soubor.  Přes víkend sem něco vložím.

Ahoj kluci

kdyby nahodou ještě někdo vyrážel na Senju, tak dejte vědět, žiju tady, tak bych se rád přidal a třeba i pohostil a ukázal moje místa 🙂

Zdravím všechny, za měsíc vyrážíme na Rodsand, máte někdo nějaký tip na místa, případně mapku s označenýma místama, kde jste nachytali? Jedeme sem poprvé, tak aby to hledání netrvalo zbytečně dlouho. Díky za každý tip.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!