Hasvik, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 2°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 7°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 6°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
skoro jasno

Senja Mefjord

Zdarec, nebyl někdo na Senje v Mefjordu? Pokud ano, prosím o rady a zkušenosti kam na ryby.

Odpovědět

Ahoj, byli jsme na Senje 2019. V kterém období tam budete?

Ahoj, konec září.

Na konci září jsou tresky na hloubkách 100-150m. Dá se tam úspěšně vláčet na halibuty v hloubkách 20-50m. Nejvíc záběrů jsme měli na ty halibutové půl měsíce s mrtvým kelerem. Mořské kočky už tam tou dobou nejsou.

Díky. A nějaké typy na místa kde zkoušet chytat? Měli jsme jet jinam, kde to známe, ale cestovka to nějak  nedohodla.

Ahoj, tady jsem ti udělal mapu a označil body, kde jsme nachytali pěkné ryby. Nejlepší je to na reefu, který máš cca 20km od baráku. Dobrá místa jsou v ústí fjordu a na výběžcích poloostrovů. Hluboko do fjordů nejezdi, tam jsme chytali jen malé brosmy, nic víc. Body jsem ti pojmenoval, abys věděl jaké ryby tam můžeš čekat. Pokud tě ještě něco zajím, rád poradím. Kdyžtak klikni na tu malou fotku asi bude mít větší rozlišení. Snad ti to pomůže.

To je parádní mapa. My tam byli tuším 2017 v srpnu a docela jsme tam vybuchli. Ve fjordu byli jen malé ryby a jednotlivé kusy, žádná hejna. Na reef jsme se vůbec nedostali, protože mám starší posádku a dědkové se báli. Před výjezdem do fjordu je celkem nudná plošina, kde se ryby moc nezdržují a spíše jen protahují a je to o náhodných záběrech. Na reefu to musí být pecka.

Super apka pouzivam uz 5 rokov

Odjezd za 13. Už se to blíží

Tak jsme dnes konečně nastoupili na Mefjord. Cesta celkem v pohodě až na přechod Švédsko Norsko po E 10. Sněhu trochu více než jsme čekali. Ceny nafty v Německu přes 2eura, Švédsko průměr 24,32 sek a v Norsku přes 22 nok, takže nám to trochu podráždilo cestu, ale za to nás přivítalo Slunce, až oči bolí 😁

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.