Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Scháním levný vláčák

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 49)
  • Autor
    Orfo
    Účastník
    (75 odpovědí)

Potřeboval bych pro kluka Charona 2.4m 50-190g pro kluka, ale nikde už ho nemají. Nevíte, kde by se dal objednat, aby ho měli skutečně skladem?

Skus tohle:

https://www.nasoutokushop.cz/ice-fish-charon

Pisou skladem.

KUL
    Účastník
    (30 odpovědí)

Taky jsem ho tam kupoval. Když nemají skladem, zavoláš a objednají. Jde vidět, že na tento prut chytá více lidí……..

Ja ho ještě neměl možnost otestovat 🙁

Heinz
    Účastník
    (113 odpovědí)

Jo, napsali mi, že ho nemají a budou je objednávat, tak jsem to hned zrušil a objednal Sea hunter. Potřebuji to mít do středy doma – narozeniny.

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Prošel jsem sklad a našel poslední kousky těchto Charonů, aktuálně se slevou 20%, která platí do vyprodání zásob. Sleva Vám bude odečtena při fakturaci.

Charon 2,4m 120-420g, cena po 20% slevě 1832Kč

Charon 2,7m 30-120g, cena po 20% slevě 1752Kč

Charon 2,7m 50-190g, cena po 20% slevě 1832Kč

Cahron 2,7m 120-420g, cena po 20% slevě 1912Kč

V ceně je i pevný transportní tubus.

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Prut Charon docela pěkný, ale dost by mne strašily ty chromované očka. Co s nimi udělá sůl.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Prut Charon docela pěkný, ale dost by mne strašily ty chromované očka. Co s nimi udělá sůl.

To jsou stejná očka jako na charismě, tzn. budou oxidovat. Na každém prutu za 1500 kč očka oxidují. Nerezová očka by cenu prutu minimálně zdvojnásobila. Zarážjící je cena charismy. Navíc má ještě méně oček.

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

My používáme vláčáky Mivardi. Cena ke kvalitě výborná, ikdyž absolutní špička to není. Ale za ty peníze super! Mají dostatečný výběr délek i gramáží.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

To Meky: nesouhlasím s informací o špičce. Naopak já jsem lepší vláčák než Mivardi Avantgarde nikdy neměl. A to mám zasebou pruty od PENN, WFT, Sportex, Berkley, Abu Garcia, Dragon, Balzer.

• Odpověď byla upravena před 7 roky uživatelem zdeneko.
    Horak
    Účastník
    (94 odpovědí)

Abslutně nesouhlasím, jak můžete srovnávat Mivardi (Čína) a Sportex (Německo). Beru Mivardi jako nouzovku, když do toho nechce pustit moc peněz. Vláčáků od Sportexu mám více a nedám na ně dopusti a nikdy bych je za čínské Mivardi nevyměnil. Mě to přijde, že Mivardi jen kopíruje, třeba Avadgarde mě přijde jako Daiwa Trout Area – taky má dělenou koncouvku. Používáš 2,7m nebo 2,4m?

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Přesně nechápu s čím nesouhlasíš. Jsme v tématu” sháním levný vláčák”. V rámci tohoto tématu jsem reagoval. Tzn. prut do cca 2500,- Kč. Sportex Black streem jsme si koupily v partě tři a dva jsou již zlomené. Jeden byl zlomen první hodinu chytání. Navíc jsou to sráči, kteří po registraci garantují 100% garanci na deset roků a samozřejmě se na to vykašlali. Já ten prut stále používám. Očka byla vyoxidovaná již třetí den na moři. To se mi nestalo ani u prutu za 600 Kč,- Samozřejmě, že to je nejstrašnější čína.  Jestli dělenou koncovkou myslíš dělenou rukojeť, tak to se běžně používá u prutů desítky let. Ale ano, máš pravdu kopírují jiné firmy. Prut dělají z blanku a z oček. Kamarád má Avantgarde min 10x v norsku, hodně na něj chytá a je bez poskvrny – včetně oček, která vypadají jako nová. Proto jsem si ho koupil i já. Já ho měl v No zatím jen 2x, ale jsem z něho nadšenej. Navíc další kamarád ho zlomil a do měsíce měl náhradní díl v rámci záruky. Jistě koupíš i lepší pruty, ale určitě ne v této ceně. Rád se nechám poučit. Napiš mi kolikrát jsi na Avantgarde chytal a v čem spatřuješ jeho slabinu. Já tady psal pouze o prutech, které jsem používal, nebo stále používám. Já používám 2,7 15-45 g na polaky.

Horak
    Účastník
    (94 odpovědí)

Jo já zapoměl,  že se bavíme o kategorii 2500 kč.  Tak to potom to Mivardi beru.  To je jejich revír.  Že vám praskaly Sportexy mě udivuje.  Mám od nich 3ks asi 5let a úplně bez problémů. Mám trochu dražší pořizovací cena byla kolem 5tis.  Samozřejmě nevím,  jestli už také neprestehovali výrobu do Asie.  Podle tvých zkušeností to tak vypadá. Je to velmi smutné,  že máš tak špatné zkušenosti s vyhlášenou značkou.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Pro mně je jednička SPIRIT SXII 240  18-55gr…30-80gr…..bohužel už je nedělají,…jako všechno co v minulosti bylo dobré a kvalitní a docela levné….s Avangardem souhlas výborný blank,slabinou jsou trochu očka…ale poměr ceny a kvality odpovídal…Mám možnost porovnávat …testujeme pro jednu nejmenovanú značku a na polaky jsme vyzkoušeli fakt hodňě prutů…taky jsem viděl hodně zlomených prutů ,ale většinou to bylo špatným zacházením.V půjčovně mám série levných i drahých prutů různych značek a můžu s čistým svědomím napsat,že servisovat vozím spíš ty drahý…..jinak nejčastější je ulomení nad spojkou a vymlácení oček…problém je, špatné nasazení dílú a pak při vázkach nebo zdoláváni velkej ryby ohnutí o hranu lodě…a samostatná kapitola je zdolání ryby do lodě,to co někdy vidím by nevydržel ani roxor….Všechno záleží jak se k prutu chováte…já osobně jsem zlomil za dvacet let jen jeden vláčák a to jezdím 4x ročně za polakmi do Norska…jinak to zlomení bylo klepnutí při záseku o hranu plexiskla…Ak si chcete užít lov polaků musíte počítat s tím,že s rybami nad 10kg spíš budete prohrávat…i když řada tady s tímto nebude souhlasit….jemnější náčiní= více záběrů ale i víc stracených ryb…

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Jak píše Jigin, SPIRIT SXII 2,40m,- 30-80gr., jsem vloni vyzkoušel a hned jsem si ho u něj zakoupil. Je to super vláčák za dobrej peníz. Letos jsem sním vyváděl psí kusy a bez známek poškození. Škoda, že se přestal vyrábět, ale prej mají za něj náhradu,  snad bude taky tak dobrá.   Než si pořídit značkovej prut, kde cena neodpovídá kvalitě, tak si raději koupím levnější a raději si připlatím za lepší naviják. Vozím sebou do Norska 3-4 pruty na vláčení nižší cenové kategorie a ani jednou jsem neřešil problém rezivění oček. Jako někteří kolegové  ,kteří mají pruty několika násobně dražší.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Ahoj Jigine. Proč myslíš, že jsou očka slabinou?

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Zlomený sportex, to se jen tak nevidí, mám dva vláčecí – nova twitch a black arrow dva kaprové NXT.

Naprostá spokojenost s funkcí i zpracováním.  Pruty dostávají docela zabrat, jak v Norsku, Polsku, tak u nás, stále ok.

Říká se, že 80% prutů se zlomí ve dveřích auta  🙂   na vodě, to už je smůla.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 49)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Scháním levný vláčák

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...