Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 20°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 13°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 27°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Rybí salát z tresky

1 2 Další »
lukluk
12.09.2014 ID: 525537

Letos nám parta Petra Paura udělala salát z tresky...

Filety z tresky nakrájeli na kousky,vložili do osolené vody s octem,asi po třech dnech smíchali s moravankou a přidali tatarku,dokořenili pepřem a byla to bašta,recept si moc nepamatuji,máte někdo podobný recept,nebo jsem něco vynechal?

0
Odpovědět
honzak
12.09.2014 ID: 1098367

Ahoj napis Kulikovi ten mi dal minule ochutnat salat a byl super. Verim, ze ti poradi

1

Odpovědět

dosky
12.09.2014 ID: 1098368

Souhlas, Kulíkův salát byl super. 8-)8-)

1

Odpovědět

kodl1
12.09.2014 ID: 1098369

Ahoj.

Kulíkův salát byl výborný

0

Odpovědět

lukluk
13.09.2014 ID: 1098407

Poprosím Kulíka,jestli sem chodí,jestli by se s námi nepodělil o jeho recept.Těch receptů najdeš mnoho,ale každý je jiný.Já mám recept od paní z Kladna,je na sladkovodní ryby,ale myslím si,že by šel i z tresky.

Očištěné na větší kusy nakrájené ryby naložíme do octa do kterého jsme přidali 10 kuliček nového koření,10 kuliček pepře a 3 bobkové listy.Za 24 hod.ryby dobře opláchneme,vykostíme,stáhneme kůži a naložíme na 24 hod. do slaného nálevu.Na 1/2 l vody,dvě zarovnané lžíce soli.Potom ryby dobře opláchneme,vymačkáme,nakrájíme na kousky a dáme do mísy.Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli,jednu Moravanku,jeden malý hrášek,pepř a práškový cukr,nakonec velkou majolku a necháme rozležet v lednici.Vydrží 5 dní,ale ještě se to nestalo,sní se to okamžitě!!!

0

Odpovědět

petrs
13.09.2014 ID: 1098412

Rybí salát dělám podobně, akorát nakládám nejdříve do slaného nálevu, protože sůl zbaví rybu případných nečistot (odšlemuje). Potom do octového, ale v každém nálevu nechám máčet dva až tři dny. jo a do sole celé filety bez kosti a do octa nakrájené na kostičky rovnou na spotřebu do salátu.

0

Odpovědět

jirka66
15.09.2014 ID: 1098463

Tak Kuliku, nenech se přemlouvat a poděl se s námi o ten recept z tresky ;-)

2

Odpovědět

kulik
15.09.2014 ID: 1098464

Nenechávám se přemlouvat, ale ani jsem nezaregistroval onu prosbu a tak se omlouvám a vše napravuji. Jinak zde v receptech a možná i jinde už tento recept je popsán.

Rybí salát dělám z kelerů a to "salátové velikosti" což jsou keleři cca od 40cm do 60cm.

Ryby cca 6 ks nebo filety cca 14 ks nasolím a nechám v lednici 3 dny, pak je opláchnu a dám do octové lázně (1 díl octa a 3 díly vody) a nechám v lednici 3 dny filety a celé ryby, tak dlouho až jde maso dobře od kostí. Pak je opláchnu a stáhnu z kůže a vyždímám. Nakrájím, dám do mísy a přidám propláchnuté sterilizované zelí, které pokrájím, 2 menší sklenice propláchnuté sterilizované zeleniny na bramborový

salát a nakrájené 2 středně velké cibule, opepřím a osolím dle chuti, nakonec dám velkou sklenici Helmans majonézy, malou sklenici tatarky, kelímek co nejtučnější zakysané smetany a pokud chci vláčnější (řidší) salát, tak ještě přidám smetanový jogurt. Vše promíchám a nechám 12 - 24 hod. proležet. Dobrou chuť!

Salátu je cca 3,5 - 4kg. Mám velkou rodinu. :-D

Každý si musí sám najít co mu nejvíc vyhovuje a chutná.

Nyní chci zkusit udělat salát z filetů makrel.

0

Odpovědět

jirka66
15.09.2014 ID: 1098473

To Kulik:

Díky za recept, Pavlovův reflex opravdu funguje a už slintám jako pes :-D:-D:-D

1

Odpovědět

kulik
16.09.2014 ID: 1098500

Nemáš za co, hlavně, aby Ti chutnal!:-P

0

Odpovědět

lukluk
17.09.2014 ID: 1098578

Jak na rybí salát a jiné dobroty jsem našel ve staré diskuzi-kuchařské receptury a specialitky a není to jen o salátech...

0

Odpovědět

Jan
01.10.2014 ID: 1099011

Je možné udělat tataráčka z jiné norské ryby, než z lososa? Slyšel jsem, že výborný je z polaka. Dík za radu:-P

1

Odpovědět

respi
01.10.2014 ID: 1099026

:-| proč to nedáš do receptů...už to tam bylo..salát z tresky:-):-)ne..?

0

Odpovědět

Navarchus
02.10.2014 ID: 1099034

No, do tataráku z jiné ryby než lososa bych asi nešel. Né, že by to muselo být nejhorší. Přece jen losos je losos. :-E

0

Odpovědět

Miloslav
13.10.2014 ID: 1099283

Má někdo recept na rybí pomazánku? Kamarád ji připravoval z kelerů (cca 40 cm) na ostrově Vega. Byla výborná, recept ale nemám.

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.