Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybí salát z tresky

  • Toto téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Otta a poslední změna proběhla před 7 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)
  • Autor
    Příspěvky
  • #98367
    honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

    Ahoj napis Kulikovi ten mi dal minule ochutnat salat a byl super. Verim, ze ti poradi

    #5046
    lukluk
    Člen
    (37 odpovědí)

    Letos nám parta Petra Paura udělala salát z tresky…

    Filety z tresky nakrájeli na kousky,vložili do osolené vody s octem,asi po třech dnech smíchali s moravankou a přidali tatarku,dokořenili pepřem a byla to bašta,recept si moc nepamatuji,máte někdo podobný recept,nebo jsem něco vynechal?

    #98368
    dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

    Souhlas, Kulíkův salát byl super. 8-)8-)

    #98369
    kodl1
    Účastník
    (225 odpovědí)

    Ahoj.

    Kulíkův salát byl výborný

    #98407
    lukluk
    Člen
    (37 odpovědí)

    Poprosím Kulíka,jestli sem chodí,jestli by se s námi nepodělil o jeho recept.Těch receptů najdeš mnoho,ale každý je jiný.Já mám recept od paní z Kladna,je na sladkovodní ryby,ale myslím si,že by šel i z tresky.

    Očištěné na větší kusy nakrájené ryby naložíme do octa do kterého jsme přidali 10 kuliček nového koření,10 kuliček pepře a 3 bobkové listy.Za 24 hod.ryby dobře opláchneme,vykostíme,stáhneme kůži a naložíme na 24 hod. do slaného nálevu.Na 1/2 l vody,dvě zarovnané lžíce soli.Potom ryby dobře opláchneme,vymačkáme,nakrájíme na kousky a dáme do mísy.Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli,jednu Moravanku,jeden malý hrášek,pepř a práškový cukr,nakonec velkou majolku a necháme rozležet v lednici.Vydrží 5 dní,ale ještě se to nestalo,sní se to okamžitě!!!

    #98412
    petrs
    Účastník
    (115 odpovědí)

    Rybí salát dělám podobně, akorát nakládám nejdříve do slaného nálevu, protože sůl zbaví rybu případných nečistot (odšlemuje). Potom do octového, ale v každém nálevu nechám máčet dva až tři dny. jo a do sole celé filety bez kosti a do octa nakrájené na kostičky rovnou na spotřebu do salátu.

    #98463
    jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

    Tak Kuliku, nenech se přemlouvat a poděl se s námi o ten recept z tresky 😉

    #98464
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    Nenechávám se přemlouvat, ale ani jsem nezaregistroval onu prosbu a tak se omlouvám a vše napravuji. Jinak zde v receptech a možná i jinde už tento recept je popsán.

    Rybí salát dělám z kelerů a to “salátové velikosti” což jsou keleři cca od 40cm do 60cm.

    Ryby cca 6 ks nebo filety cca 14 ks nasolím a nechám v lednici 3 dny, pak je opláchnu a dám do octové lázně (1 díl octa a 3 díly vody) a nechám v lednici 3 dny filety a celé ryby, tak dlouho až jde maso dobře od kostí. Pak je opláchnu a stáhnu z kůže a vyždímám. Nakrájím, dám do mísy a přidám propláchnuté sterilizované zelí, které pokrájím, 2 menší sklenice propláchnuté sterilizované zeleniny na bramborový

    salát a nakrájené 2 středně velké cibule, opepřím a osolím dle chuti, nakonec dám velkou sklenici Helmans majonézy, malou sklenici tatarky, kelímek co nejtučnější zakysané smetany a pokud chci vláčnější (řidší) salát, tak ještě přidám smetanový jogurt. Vše promíchám a nechám 12 – 24 hod. proležet. Dobrou chuť!

    Salátu je cca 3,5 – 4kg. Mám velkou rodinu. 😀

    Každý si musí sám najít co mu nejvíc vyhovuje a chutná.

    Nyní chci zkusit udělat salát z filetů makrel.

    #98473
    jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

    To Kulik:

    Díky za recept, Pavlovův reflex opravdu funguje a už slintám jako pes :-D:-D:-D

    #98500
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    Nemáš za co, hlavně, aby Ti chutnal!:-P

    #98578
    lukluk
    Člen
    (37 odpovědí)

    Jak na rybí salát a jiné dobroty jsem našel ve staré diskuzi-kuchařské receptury a specialitky a není to jen o salátech…

    #99011
    Jan
    Člen
    (49 odpovědí)

    Je možné udělat tataráčka z jiné norské ryby, než z lososa? Slyšel jsem, že výborný je z polaka. Dík za radu:-P

    #99026
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    😐 proč to nedáš do receptů…už to tam bylo..salát z tresky:-):-)ne..?

    #99034
    Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

    No, do tataráku z jiné ryby než lososa bych asi nešel. Né, že by to muselo být nejhorší. Přece jen losos je losos. :-E

    #99283
    Miloslav
    Účastník
    (15 odpovědí)

    Má někdo recept na rybí pomazánku? Kamarád ji připravoval z kelerů (cca 40 cm) na ostrově Vega. Byla výborná, recept ale nemám.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybí salát z tresky

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...