Nenechávám se přemlouvat, ale ani jsem nezaregistroval onu prosbu a tak se omlouvám a vše napravuji. Jinak zde v receptech a možná i jinde už tento recept je popsán.
Rybí salát dělám z kelerů a to "salátové velikosti" což jsou keleři cca od 40cm do 60cm.
Ryby cca 6 ks nebo filety cca 14 ks nasolím a nechám v lednici 3 dny, pak je opláchnu a dám do octové lázně (1 díl octa a 3 díly vody) a nechám v lednici 3 dny filety a celé ryby, tak dlouho až jde maso dobře od kostí. Pak je opláchnu a stáhnu z kůže a vyždímám. Nakrájím, dám do mísy a přidám propláchnuté sterilizované zelí, které pokrájím, 2 menší sklenice propláchnuté sterilizované zeleniny na bramborový
salát a nakrájené 2 středně velké cibule, opepřím a osolím dle chuti, nakonec dám velkou sklenici Helmans majonézy, malou sklenici tatarky, kelímek co nejtučnější zakysané smetany a pokud chci vláčnější (řidší) salát, tak ještě přidám smetanový jogurt. Vše promíchám a nechám 12 - 24 hod. proležet. Dobrou chuť!
Salátu je cca 3,5 - 4kg. Mám velkou rodinu. :-D
Každý si musí sám najít co mu nejvíc vyhovuje a chutná.
Nyní chci zkusit udělat salát z filetů makrel.