Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Rybí salát z tresky
- Toto téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Otta a poslední změna proběhla před 7 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#98367 12.9.2014 v 15:56
Ahoj napis Kulikovi ten mi dal minule ochutnat salat a byl super. Verim, ze ti poradi
#5046 12.9.2014 v 16:07Letos nám parta Petra Paura udělala salát z tresky…
Filety z tresky nakrájeli na kousky,vložili do osolené vody s octem,asi po třech dnech smíchali s moravankou a přidali tatarku,dokořenili pepřem a byla to bašta,recept si moc nepamatuji,máte někdo podobný recept,nebo jsem něco vynechal?
#98368 12.9.2014 v 16:08Souhlas, Kulíkův salát byl super. 8-)8-)
#98369 12.9.2014 v 16:30Ahoj.
Kulíkův salát byl výborný
#98407 13.9.2014 v 15:26Poprosím Kulíka,jestli sem chodí,jestli by se s námi nepodělil o jeho recept.Těch receptů najdeš mnoho,ale každý je jiný.Já mám recept od paní z Kladna,je na sladkovodní ryby,ale myslím si,že by šel i z tresky.
Očištěné na větší kusy nakrájené ryby naložíme do octa do kterého jsme přidali 10 kuliček nového koření,10 kuliček pepře a 3 bobkové listy.Za 24 hod.ryby dobře opláchneme,vykostíme,stáhneme kůži a naložíme na 24 hod. do slaného nálevu.Na 1/2 l vody,dvě zarovnané lžíce soli.Potom ryby dobře opláchneme,vymačkáme,nakrájíme na kousky a dáme do mísy.Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli,jednu Moravanku,jeden malý hrášek,pepř a práškový cukr,nakonec velkou majolku a necháme rozležet v lednici.Vydrží 5 dní,ale ještě se to nestalo,sní se to okamžitě!!!
#98412 13.9.2014 v 18:02Rybí salát dělám podobně, akorát nakládám nejdříve do slaného nálevu, protože sůl zbaví rybu případných nečistot (odšlemuje). Potom do octového, ale v každém nálevu nechám máčet dva až tři dny. jo a do sole celé filety bez kosti a do octa nakrájené na kostičky rovnou na spotřebu do salátu.
#98463 15.9.2014 v 8:56Tak Kuliku, nenech se přemlouvat a poděl se s námi o ten recept z tresky 😉
#98464 15.9.2014 v 10:18Nenechávám se přemlouvat, ale ani jsem nezaregistroval onu prosbu a tak se omlouvám a vše napravuji. Jinak zde v receptech a možná i jinde už tento recept je popsán.
Rybí salát dělám z kelerů a to “salátové velikosti” což jsou keleři cca od 40cm do 60cm.
Ryby cca 6 ks nebo filety cca 14 ks nasolím a nechám v lednici 3 dny, pak je opláchnu a dám do octové lázně (1 díl octa a 3 díly vody) a nechám v lednici 3 dny filety a celé ryby, tak dlouho až jde maso dobře od kostí. Pak je opláchnu a stáhnu z kůže a vyždímám. Nakrájím, dám do mísy a přidám propláchnuté sterilizované zelí, které pokrájím, 2 menší sklenice propláchnuté sterilizované zeleniny na bramborový
salát a nakrájené 2 středně velké cibule, opepřím a osolím dle chuti, nakonec dám velkou sklenici Helmans majonézy, malou sklenici tatarky, kelímek co nejtučnější zakysané smetany a pokud chci vláčnější (řidší) salát, tak ještě přidám smetanový jogurt. Vše promíchám a nechám 12 – 24 hod. proležet. Dobrou chuť!
Salátu je cca 3,5 – 4kg. Mám velkou rodinu. 😀
Každý si musí sám najít co mu nejvíc vyhovuje a chutná.
Nyní chci zkusit udělat salát z filetů makrel.
#98473 15.9.2014 v 13:29To Kulik:
Díky za recept, Pavlovův reflex opravdu funguje a už slintám jako pes :-D:-D:-D
#98500 16.9.2014 v 4:25Nemáš za co, hlavně, aby Ti chutnal!:-P
#98578 17.9.2014 v 9:53Jak na rybí salát a jiné dobroty jsem našel ve staré diskuzi-kuchařské receptury a specialitky a není to jen o salátech…
#99011 1.10.2014 v 9:25Je možné udělat tataráčka z jiné norské ryby, než z lososa? Slyšel jsem, že výborný je z polaka. Dík za radu:-P
#99026 1.10.2014 v 18:21😐 proč to nedáš do receptů…už to tam bylo..salát z tresky:-):-)ne..?
#99034 2.10.2014 v 23:30No, do tataráku z jiné ryby než lososa bych asi nešel. Né, že by to muselo být nejhorší. Přece jen losos je losos. :-E
#99283 13.10.2014 v 6:00Má někdo recept na rybí pomazánku? Kamarád ji připravoval z kelerů (cca 40 cm) na ostrově Vega. Byla výborná, recept ale nemám.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Rybí salát z tresky