Hasvik, NO
temperature icon 5°C
slabé mrholení a déšť
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Rybaření u Bergenu – jižní Norsko

Zdravim, nejsem zkusenny rybar ale jako maly jsem "pytlacil" u nas na rybnice a ted pobyvam par let v Bergenu tak jsem se dostal zpet k chytani - tentokrat na mori.

Tady na jihu to neni takova slava jako popisujete vyse na severu ale najdou se take zajimava mista. Ted jsme stravili tyden na chate na severu ostrova Sotra - Nautnes - ale meli jsme blbe pocasi a posadka nam nedala dobre informace (chlapik co to vede je nemec a jezdi tam take jen sami nemci, nechoval se k nam uplne mile) tak jsme prvni 3 dny na mori bloudili nez jsme nasli dobre misto s treskami (nejvic treska skvrnita do 60 cm, treska obecna, keler, polack - mensi ryby).

Posledni den jsme se dozvedeli kam jezdi na mniky ale bylo uz pozde - posledni odpoledne jsme pilkrovali na spravnem miste a skocila na to jen mala brosme (nevim jak je to cesky) a dalsi dve vetsi ryby jsem ztratil cestou nahoru, jinak by byvali brali dobre - hloubka od 160 do 210 m, spise plosi dno, dva jednohaky s chobotnickou a kusem makrely. Foukalo to takze jsme ujizdeli, dobre bylo nechat navnadu co nejdele na dne a nechat ryby se zakousnout...

Tolik jen k mym prvnim morskym zkusenostem. Ted uz vim, ze potrebuji poradny multiplikator - nejlepe elektricky, vytahovat cele odpoledne kilove zavazi z vymotane 300m snury je teda zahul, navic s tim levnym prditkem, co jsem si poridil!!!

No a ma vlastne cenu jezdit do Bergenu na ryby? Myslim, ze ma! Nemecti kolegove, kteri mista dobre znali, vytahli v tech nekolika malo dnech, kdy se dalo vyjet na more pekne kousky - mniky i brosme kolem 20 kg, fotku bohuzel nemam... Kdyz bude o vikendu dobre pocasi, pujcim si lod a zkusim, jestli na to nejaky kousek neskoci... :-)

Odpovědět

A prosim te, das nam typ na ubytovani?

Bydlíme u kámoše,ten rybáře nebere ale mrkni na cestovky zadej Fjell,Hordaland a máš fleka kousek od lovných míst.Z letíště je to hodina jízdy autem.Napsal bych i jméno cestovky ale tady se to asi nehodí.

Rybolov na Jihu nemusí dopadnout fiaskem. Ryb je tu sice méně, ale o to hezčí krajina. Pokud se obrátíte na profesionálního průvodce jako je Rudolf Svensen, nebudete litovat. Druhová skladba ryb je úplně jiná než ve stř. Norsku.

Dnes byl na mori olej a dalo se vyjet na podmorske kopce,polaci brali o sto sest.

Video se nepodarilo.

Čus Luboší,

ty jsi u Pepy?

D

Ne nejsem ale Pepa me zasobuje videama tak jsem chtel morske vlky podrazdit.Vcera jel s Polakama z prace za Soltoynu na podmorske kopce 7 - 20 m a polaci brali ve velkem.Hodne jich vypli meli nejake blbe obratliky,nalovili i osumdesatky.Za deset dnu prijede do cech slibil nejakou rybku na mrazaku mam posledni balicek z lonska tak uvidim.😀

Tak to jo už sem uvažoval co jsem udělal špatně , že ty tam si a já ne :-)

😀

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.