Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Rognsund-Seiland
- Toto téma obsahuje celkem 24 odpovědí. Do diskuze (9 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ZM a poslední změna proběhla před 13 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#16796 26.1.2011 v 22:48
Pane kejra dole máte obrázek na kterém vidíte jak tam to dno vypadá. V podstatě je to docela hluboko položená lokalita tak tam zase žádné obry nečekejte. Na volné moře to máte mimo dosah vašich lodí. Příkop mezi Soroyou a Vámi je hluboký kolem 300m. Odhaduji to na spoustu tresek ale halibut tam bude jen okrajově a spíš menší. Pokud chytnete dobré počasí tak to určitě bude pěkná dovolená. Já tam chytal asi před třemi roky a záběru bylo až bolely ruce. Jen těch přes metr bylo poskrovnu.
#16797 26.1.2011 v 22:49#16798 26.1.2011 v 22:50Pokus vložit foto dle návodu MifakM – zřejmě se zdařilo,takže dík. Ta fotka má s tímto vláknem společné to,že je také ze Seilandu,ale z Honesby. S tímto parníkem jsme jezdili ve čtyřech,žral jako letadlo a maximální rychlost 18 km. Takže na žádná slibná místa,která mi ochotně poslal Honzak jsme se ani pořádně nedostali. V ústí fjordu do moře ale bylo spoustu ryb,takže limit byl nachytán za dva dny. Největší treska 120 cm, o halibuta jsme nezavadili,i když je tam Němci chytali. Jenom jednou jsme byli ve Skreifjordu u Karhamnu kde se halibuti loví,ale nebyla trpělivost vydržet. Určitě je to velmi slibné místo,protože šířka Soroyasundu je tam asi 3,5 km a při přílivu a odlivu tam přichází hodně potravy. Teoreticky by to bylo dostupné i z Altnesetu,asi 30 km.Přibližně N70 30 57 a E 23 07 35. Údajně další výborné místo na halibuty je u Lille Vinna N70 36 26 a E 23 21 39, ale to už je pro vás asi mimo mísu. Tyto údaje mám od Němců,sám jsem je neověřil. My jsme tam ještě několik dní chytali ze břehu lososy,kteří utekli ze sádek a když nebylo počasí na moře, tak jsme měli zábavu. Samozřejmě takovýto losos se rybářsky nedá srovnávat s lososem z řeky,ale při 75cm a 5kg to byla také zábava. Takže hodně trofejek a potom informuj. Jonas.
#16799 26.1.2011 v 22:54Než jsem to doťukal, tak se objevily další příspěvky. Tak ještě zkusím vložit Seilandské lososy. Jonas.
#16800 26.1.2011 v 23:05#16802 27.1.2011 v 6:46Rognsund – jak řešíte lodě,jsou tam tři na dva apartmány pro 4 a 6 lidí?Máte oba ? Na 300m je to na obě strany kolem 5 km,resp 8km a jste na vyústění průlivu naproti Korsnes(tam jsou další dvě nabízené chaty),v druhém naproti Soroya.To by za vhodného počasí nemělo být pro lodě problém a jste na potencionálních místech úlovků halibutů – aspoň podle statistik.Naproti u Soroya to vím i prakticky a i ve fjordech.I kolem chaty jsou zajímavé hloubky a kde bude rovina bez ryb…..
#16805 27.1.2011 v 8:05MifakM>Díky moc za zajímavé tipy…pak dám vědět,jak jsi to trefil:-)
ZM>Jedeme v 6 lidech,objednány 2 Kverna,tak to třetí asi bude pro ty zbylé 4.
Samozřejmě,že pokud počasí dovolí,tak se chceme určitě na větší vodu podívat,ale máme spíš představu těžké vláčky než kilových pilkrů(všichni jsme bez elektriky:-D)…čím víc se do toho nořím,tak zjišťuji,že by nám asi vyhovovala jiná lokalita,ale než jsem pozháněl mančaft a dohodl termín,tak vše řádně probrané.
Ale i tak se těším jak prase a nakonec ta méně známá lokalita může překvapit.Znovu ale říkám..Finnmark poprvé,takže asi těžká laborace,nějaké halíky bychom rádi,ale to asi nebude o prvním severu:-?
#16811 27.1.2011 v 8:44No právě…od 20m je šance.
#16814 27.1.2011 v 9:03ZM napsal:
No právě…od 20m je šance.
Četl jsem tvůj článek o halibutech, takže ty si myslíš, že halibut na 100m a pilkr je nesmysl?
#16837 27.1.2011 v 18:53To bych si neodvažoval tvrdit,celou sezonu tam nejsem .Já vycházím z toho,že když tam jsem,tak se chci bavit a na 100m to většinou není,i když jsem také majitelem el.navijáku.Ale když čtu všechny možné informace a přihlédnu k svým zkušenostem,tak musím říct,že většina úlovků je z menší hloubky a že chytání od 20m (chytl jsem 110cm i v 15) je zábavnější než monotonní tahání těžkého pilkru na hloubkách 100m.Chce to zkoušet…A loňské zkušenosti z července – od 20m – 40m a byly tam ryby 85,75,56,4O kg a v dalších termínech ještě větší.Není to pěkné hledat a čekat co mi zabere ? V reportážích z rybolov.com o Seilandu se dočteme.že v říjnu chytali halibuty na 20m. Pěkná výzva na další lovy.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Rognsund-Seiland