Delate si na cestu do norska mezinarodni ridicak,nebo jezdite na klasicky eu
Delate si na cestu do norska mezinarodni ridicak,nebo jezdite na klasicky eu
To MifakM když by jsi trefil na blbce tak ti ten řidičak nemusi uznat,mezinarodni delaj na pckani za 50kc staci foto
Odpovědět
[citace]treska008 napsal: To MifakM když by jsi trefil na blbce tak ti ten řidičak nemusi uznat,mezinarodni delaj na pckani za 50kc staci foto[/citace]
viz : ODKAZ
Platnost řidičských průkazů - český občan, jako občan EU/Evropského hospodářského prostoru - může v Norsku používat řidičský průkaz vydaný v ČR po dobu jeho platnosti. Český občan může požádat o výměnu platného řidičského průkazu za norský, není k tomu však povinen.
Odpovědět
A případně ještě tady :
A nebo poslat dotaz na Norské velvyslanectví (odpoví že je platný na základě mezinárodních úmluv Organizace spojených národů v Ženevě roku 1949 a ve Vídni roku 1968)
Odpovědět
Tak to vidis,ze ani urednici presne nevedi co a jak,me dnes rekli ze me tam neplati.
Odpovědět
2 treska008
Tak mi to nedalo a napsal jsem tam. Jsem zvědav na odpověď :-)
Odpovědět
Dneska mi volal kamarád,co jezdí taky už pár let do Norska a debata taky byla o tomto tématu... (naše debata byla asi 30min o Norsku)
Ověřoval si to taky a prý být nemusí...
Letos si jeden můj člen teamu taky šel vyřizovat mezinárodní řidičák a přímo na úřadu se ho ptali,kde jede,řekl "Norsko" a řekli mu,že není třeba.Vyřídil ho a opravdu stál 50kč...
Odpovědět
To treska 008
Nehledej problémy tam kde nejsou. Český řidičák platí v celé Evropě s výjimkou Turecka a Albánie /nutný mezinárodní/. Problém může být někdy v Řecku, ale pouze v některých malých autopůjčovnách. Doporučuje se mít mezinárodní řidičák ještě v Rusku a Bělorusku. To je hlavně z důvodu neochoty tamní milice porozumět našim dokladům.
Odpovědět
Ja problemy nehledam jen cituji co me rekla urednice na urade cau
Odpovědět
[citace]treska008 napsal: Tak to vidis,ze ani urednici presne nevedi co a jak,me dnes rekli ze me tam neplati.[/citace]
Odpověď z velvyslanectví:
Dobrý den,
řidičský průkaz, který je platný v ČR, je zároveň platný i v Norsku. Nemusíte mít tedy mezinárodní řidičský průkaz.
S pozdravem,
Iva Košatková
V ENG (pro případné šťouraly policisty)
Dear Mr. Podrazsky,
if you have valid driving license issued by the Czech authorities, you can drive a car in Norway with this document. Valid Czech driving license is valid also in Norway.
Best regards,
Iva Kosatkova
Office of the Ambassador
Kancelář velvyslance Norského království
Hellichova 1/458
118 00 Praha 1 - Malá Strana
tel. 257 323 737
fax. 257 326 827
ivko@mfa.no
Odpovědět
To Norek, nikde v Evropě ani v Řecku nebo Turecku jsem neměl problem/pokud nenarazíš na blbce/ s normální ř.p. vydaným v Česku.Český eu řidičák platí pro všechny země Evropy , s vyjímkou Albánie .
Odpovědět
To fridass,souhlasím,že s českým EU řidičákem to je naprosto v pohodě. Pořád ale ještě platí staré řidičáky vydané od r.2001 do dubna 2004 a těm někde nerozumí (nebo nechtějí rozumět).
Odpovědět