Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 2°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 3°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 6°C
přeháňky
Malé, MV
temperature icon 30°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
radek
13.04.2012 ID: 1035110

Minulý rok jsme začali dělat tzv. rybí škvarky. Nakrájíme tresku na malé kostičky, rozehřejeme olej na pánvi, hodíme kostičky a za stálého míchání škvaříme. Jakmile začnou zlátnout, přidáme sůl a drcený kmín a doděláme.

Stalo se to naší největší pochoutkou.

Možná se tomu u Vás říká rybí hranolky.

Každopádně je to mňamka.

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
13.04.2012 ID: 1035117

to:leiter. škvarky, hranolky, asi stejné bude, dělám větší kousky 5x5 a používám friťák, ten drcený kmín, sušený drcený česnek, nebo rybí koření....

0

Odpovědět

janek.su
13.04.2012 ID: 1035144

a my maso nasolíme, posypeme citronovým pepřem, zaprášíme hladkou moukou , promícháme a smažíme na oleji, připravujeme to z menších kelerů

0

Odpovědět

Step
13.04.2012 ID: 1035150

Chlapi nechte toho, dnes jsem si koupil uzený žebra z vepřový ryby. Jak slyším posypeme, zaprášíme nebo osmažíme, začínaj se mi zbíhat sliny.:-P

0

Odpovědět

monty1
13.04.2012 ID: 1035168

Ryba na bylinkovém másle.

Očištěnou, kůže a páteřních kostí zbavenou rybu, tedy filetu naporcujeme na proužky široké maximálně 10cm široké. Naporcujeme filetu z důvodu snadného obracení a manipulace na pánvi. Lehce osolíme pokapeme citrónovou šťávou a necháme v lednici cca.2 hodiny odležet. Následně naporcovanou filetu obalíme ve směsi hladké mouky a Knorr aroma mix -"Bylinky a máslo" v poměru 3:1(hladká mouka : koření). Na rozpáleném oleji, nejlépe slunečnicovém, obalené porce pomalu propečeme. Přebytečný tuk slijeme z pánve a přidáme čerstvé máslo, které necháme lehce zpěnit. Vhodná příloha - petrželové brambory, chléb, pečivo.

0

Odpovědět

Kikibut
13.04.2012 ID: 1035180

[citace]leiter napsal:

Minulý rok jsme začali dělat tzv. rybí škvarky. Nakrájíme tresku na malé kostičky, rozehřejeme olej na pánvi, hodíme kostičky a za stálého míchání škvaříme. Jakmile začnou zlátnout, přidáme sůl a drcený kmín a doděláme.

Stalo se to naší největší pochoutkou.

Možná se tomu u Vás říká rybí hranolky.

Každopádně je to mňamka. [/citace]

Ještě je obaluji v hladké mouce s mletou paprikou a až potom do oleje :-P:-P:-P

0

Odpovědět

monty1
14.04.2012 ID: 1035231

Zapoměl jsem kde se koření dostane sehnat.

www.unileverfoodsolutions.cz

8-)

0

Odpovědět

Vlkous
14.04.2012 ID: 1035302

Přidám další můj oblíbený recept.

Při každé výpravě si děláme rybí tatarák.

Tatarák se dá připravit s mnoha přísadami. Ale doporučuju udělat si alespoň jednou klasický tatarák, se základními přísadami.

Po vzkoušení většiny běžne lovených ryb v Norsku se nám zdá být nejvhodnější a nejchutnější Polak.

Takže zfiletuju čerstvého Polaka. Maso naškrabu. Přidám sůl, pepř, najemno nakrájenou cibuli, žloutek a plnotučnou hořčici. Množství přísad podle množství masa a chuti. Vše zamícham a dám uležet do lednice. Topínky si uděláme z našeho chleba. Nejraději máme topínky na sucho - jsou lehčí do žaludku jak ty na oleji a sní se jich mnohem víc:-) Uvaříme si hrnec černého čaje. Když už máme dostatečný počet topínek, vyndáme tatarák z lednice. Topínky pomázneme česnekem, bohatou vrstvou tataráku a pak už jen baštíme.

0

Odpovědět

Vlkous
14.04.2012 ID: 1035306

0

Odpovědět

Vlkous
14.04.2012 ID: 1035307

0

Odpovědět

Vlkous
14.04.2012 ID: 1035308

0

Odpovědět

Vlkous
14.04.2012 ID: 1035309

0

Odpovědět

ZM
14.04.2012 ID: 1035315

Nechci ti to kazit,ale co cizopasníci ? Všude,kde se dělá např. sushi ,už musí maso tepelně zpracovat - hluboké zmrazení.

0

Odpovědět

Vlkous
14.04.2012 ID: 1035365

To je v pohodě vyberu si rybku bez zápasníků i těch cizo:-)

Filet si pořádně prohlédnu a pokud by bylo napadené, tak si tatarák udělám jindy a maso škrabu tak bych případné háďátko uviděl.

0

Odpovědět

sroubek282
15.04.2012 ID: 1035399

[citace]Vlkous napsal:

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

Doufám, že příště nezapomenu fotit.[/citace]

Dííky,já si toho všiml až dneska.... 8-O8-O8-O

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Twister žlutý 15cm - D

Sleva 6 Kč
Twister žlutý 15cm - D
65 Kč
59 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

SHIMANO Ocea Wing Zebra Glow 160g

Sleva 20 Kč
SHIMANO Ocea Wing Zebra Glow 160g
449 Kč
429 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Sea Dragon Medusa Eye Pink/Green 150g

Sleva 40 Kč
Sea Dragon Medusa Eye Pink/Green 150g
289 Kč
249 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.