Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#49278 20.12.2012 v 13:04#49340 21.12.2012 v 8:30
A když vám zbydou rybí řízky udělám z nich PEČENÁČE
Základem je nálev –
SLADKOKYSELÝ LÁK – NÁLEV
Na sladkokyselé okurky nebo houby a pak kyselejší na pečenáče a utopence:
Rodinný recept:
3L vody
1,15L octa z J.Hradce
30 dkg cukru
15dkg soli
36 ks sacharin – cukerín – umělé sladidlo
Uvést do varu a nechat vychladnout. Dá se použít kdykoliv – u staršího nálevu případný zákal na dně láhve neni na závadu.
—–
Recept na okurky nebo houby:
Do 1 L láhve
3 x bobkový list
6x kulička nového koření
10x kulička pepře
10 koleček mrkve
5 koleček cibule
Možno 3 kolečka křenu na křehkost okurek. Pokud okurky při sterilizaci nepřevaříš, tak budou křehké i bez křenu.
——
Recept na červenou řepu:
je zapotřebí nálev trošku sladší a přidává se fenikl. Nedává se mrkev.
Červená řepa se lehce povaří oloupe a nakrájí na kostičky. Zaleje lákem a sterilizuje.
——–
Recept na PEČENÁČE:
Na pečenáče do nálevu přidám 30% octa = 70% nálevu 30% octa. Nálev musí být kyselejší, než na okurky. Přidává se taky na kolečka nakrájená cibule a taky smažená cibule.
Když ti zbydou rybí řízky dej je do sklenice. Přidej čerstvou cibuli, smaženou cibuli a černé koření. Zalej kyselejším lákem na okurky a nech 1 měsíc odležet. Když to nesníte dříve je to výborné i za půl roku. Maso je pevné.
#49341 21.12.2012 v 8:30Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?
#49348 21.12.2012 v 10:51Vlkous napsal:
Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?
To musíš do jiného oddělení:-P:-P:-P:-P
#49352 21.12.2012 v 11:33Smažená treska
Suroviny
4 menší tresky, sůl, citrón, 4 lžíce hladké mouky, 1 vejce, mléko, strouhanka, 4 lžíce oleje.
Postup přípravy
Očištěné ryby osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Balíme v mouce, vejcích rozmíchaných v mléce a strouhance. V horkém oleji smažíme do růžova. Tresky můžeme balit též ve vinném či sýrovém těstíčku. Vinné těstíčko připravíme z bílého vína, polohrubé mouky a vajíčka, sýrové pak z vajíčka, mléka, polohrubé mouky a strouhaného sýra. Ve všech případech vždy smažíme na dostatečně rozpáleném oleji.:-P:-P
#49355 21.12.2012 v 11:52Recept Norská treska
Ingredience
1 norská treska
sůl,bazalka,čer.paprika
4 vajce
hl.mouka
strouhanka
Postup
Tresku naporcujeme na kousky.Z vajec,soli,bazalky a hl.mouky našlehám těstíčko.V tom osolenou rybu obalím a pak ve strouhance.Péct se to dá na grilu nebo v troubě s grilem.:-P:-P
#49367 21.12.2012 v 16:52:-D:-D:-DTradiční kapr Děláme tradičně kapra se salátem a to tak že vezmu všechny suroviny, kapra. A všechno zavřu v kuchyni,se starou a za hodinu to mám hotový…..
#49385 21.12.2012 v 23:31Dedek napsal:
Vlkous napsal:
Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?
To musíš do jiného oddělení
A máš recht 🙂
#49386 21.12.2012 v 23:34VoMa napsal:
Tradiční kaprděláme tradičního kapra se salátem a to tak že vezmu všechny suroviny, kapra všechno zavřu v kuchyni se starou a za hodinu to mám hotový…..
KarloVaráci – nejlepší recept roku
ale znáš to – co si neuděláš sám to nemáš 🙂
#49403 22.12.2012 v 13:11Vlkous napsal: Dedek napsal:
Vlkous napsal:
Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?
To musíš do jiného oddělení
A máš recht
Ahoj pošli mi na SZ emailovou adresu.Pošlu ti recepty.
#49405 22.12.2012 v 14:37Ja nakladam Hermelin s provensalskym korenim, na tenko nakladym cesnekem a cibulkou a obcas prihodim feferonku. Koreni, cesnek a cibulku dam do rozkrojeneho syru, feferonku pridam jen tak bokem pro navstevy, protoze ja ji nejim 🙂
#49411 22.12.2012 v 17:43Vlkous napsal: Dedek napsal:
Vlkous napsal:
Nemáte někdo nějaký fajnový recept na nakládaný hermelín?
To musíš do jiného oddělení
A máš recht
Máš to tam.Přidal jsem i jiné sýry, utopence, zavináče a rybářskou kuchařku.:-)
#49412 22.12.2012 v 21:01Paní Janko, při jaké teplotě to skladujete a jak dlouho?
#49418 23.12.2012 v 10:23V lednicce tak 5 dni predem a vic jak tyden to nevydrzi 🙂 delam vzdy jen par kousku, co se hned sni.
#49420 23.12.2012 v 10:46janka napsal:
V lednicce tak 5 dni predem a vic jak tyden to nevydrzi delam vzdy jen par kousku, co se hned sni.
Jejda to bych si dneska dal..včera jsem slavil konec světa a něco ostřejšího by bodlo..:-D:-D:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY