Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rada: Prut, multiplikátor, šňůra

• Toto téma obsahuje celkem 24 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel zdeneko a poslední změna proběhla před 11 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 25)
  • Autor
    Lopo
    Účastník
    (17 odpovědí)

Dobrý večer,

letos se již po šesté chystám do Norska (Aukan), a rád bych si konečně koupil vlastí prut s multiplikátorem. Přečetl jsem toho hodně, probrouzdal nespočet internetových obchodů, ale stále se nemůžu rozhodnout.

Proto bych Vás chtěl poprosit o doporučení.

Chci prut o délce 2,10m možná i 2,40m, multiplikátor a šňůru.

Celkem bych se chtěl vejít do 8000Kč.

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Lope, když jsem byl poprvé v Norsku, tak jsem si pilkrovací prut s multíkem půjčil.

No, po zkušenostech s multiplikátorem, který nebyl opatřen elektrickým pohonem, jsem se nadřel jako vůl. Nejvíc jsem se unavil a naštval, když jsem musel vytahovat těžký pilkr bez ryby, protože kapitán nahlásil přibližující se horu. Mnohdy jsem to nestihl včas vytáhnout a už jsem visel a trhal.:-(

Proto jsem se rozhodl, že si od příští sezóny pořídím kvalitní elektrický multiplikátor. Nakonec dostala přednost Daiwa Hyper Tanacom 600Fe, k tomu dvoudílný prut od WFT Z-LINE 68 NORTH 240cm, 200-600g, 30 lb(na střední Norsko je dostačující), šňůru WFT STRONG 0,32mm/51kg a jsem na výsost spokojen.

Bohužel se ale nevejdeš do částky 8 000,-Kč.

Jestli ti mohu poradit, na tomto vybavení nešetři, vyplatí se ti to.

Jiřan

P.S. člověk není tak bohatý, aby si kupoval levné věci;-)

Lopo
    Účastník
    (17 odpovědí)

Jiran napsal: Lope, když jsem byl poprvé v Norsku, tak jsem si pilkrovací prut s multíkem půjčil.

No, po zkušenostech s multiplikátorem, který nebyl opatřen elektrickým pohonem, jsem se nadřel jako vůl. Nejvíc jsem se unavil a naštval, když jsem musel vytahovat těžký pilkr bez ryby, protože kapitán nahlásil přibližující se horu. Mnohdy jsem to nestihl včas vytáhnout a už jsem visel a trhal.

Proto jsem se rozhodl, že si od příští sezóny pořídím kvalitní elektrický multiplikátor. Nakonec dostala přednost Daiwa Hyper Tanacom 600Fe, k tomu dvoudílný prut od WFT Z-LINE 68 NORTH 240cm, 200-600g, 30 lb(na střední Norsko je dostačující), šňůru WFT STRONG 0,32mm/51kg a jsem na výsost spokojen.

Bohužel se ale nevejdeš do částky 8 000,-Kč.

Jestli ti mohu poradit, na tomto vybavení nešetři, vyplatí se ti to.

Jiřan

P.S. člověk není tak bohatý, aby si kupoval levné věci

Díky, ale opravdu do výbavy kterou využiju jednou za rok, nebo dva, nebudu vrážet 30 000Kč.

Chci jen poradit co se dá v této ceně pořídit.

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Jedna z lacných možností prutu,ktoré máme vyskúšané je DAM POWER STEEL. Vyberieš si aj dĺžku aj pevnosť s tejto rady.Cena na Slovensku 32.-eur. Šnúru poradím od ADLERA-WFT – má tam na nete výpredaje so zľavami.Asi si vyberieš.

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Pouze jsem napsal své zkušenosti.:-)

Možnost velkého výběru v různých cenových hladinách a značkách se určitě sežene pod jednou střechou na výstavě For fishing 2013 v Praze-Letňanech, která se koná od 24-26.ledna. Bude tam dost příležitostí se podívat, vyzkoušet, nechat si poradit a ještě využít výstavních slev.

Jiřan

Lopo
    Účastník
    (17 odpovědí)
    Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Zdravím. Chvilku vydrž a kup si něco z elektriky na bazaru. Není to dlouho co tu někdo prodával BANAX atd. Je to sice “LOW”, ale mám ho taky jsem s ním spokojen.

Fakt je pravda že to co odtaháš růčo na prázdno tě přestane bavit a sáhneš radši po přívlači.

Já rozhodně volím elektriku.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

http://www.tropicliberec.cz/morske-a-sumcove-2/prut-wft-never-crack-fjordspin-2-40m-200-600gr

do toho bych šel …kámoš měl 2 Oversease a oba dva mu odešli …jeden se nikdo neví proč zlomil při zdolávání malé tresky 😀 a u druhého se odtrhla úplně celá pěna na rukojeti po 3 dnech 😀 Ale mohli to být akorát dva nějací výrobní šmejdi,čímž nechci říct ,že to nejsou dobrý pruty ! Ale už jenom po této zkušenosti radši píšu

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Pokus se dostat na výstavu a tam se rozhodneš, nejen o značce prutu, kterých tam budou desítky, ale popřípadě i o multíku.

Lopo
    Účastník
    (17 odpovědí)

Jiran napsal: Pokus se dostat na výstavu a tam se rozhodneš, nejen o značce prutu, kterých tam budou desítky, ale popřípadě i o multíku.

Jakou výstavu? Tam bych se rád podíval.

pavel.v
    Účastník
    (137 odpovědí)
    pavel.v
    Účastník
    (137 odpovědí)
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Lopo – bez elektriky již ani ránu. Také jsem x let odolával. Ale myslím si, že 8.000,- Kč na to nestačí – myslím nový. Jinak souhlasím s tím, že bez elektriky vítězí přívlač. Lehce se s ní dostanu i do 30-40 m.

Lopo
    Účastník
    (17 odpovědí)

Tak ještě jednou. OPRAVDU nechci elektriku.

1. nebudu do toho vrážet 20 tisíc, když do Norska jezdím jednou za rok nebo dva. Využuju to pouze v Norsku (pouze část pobytu, zbytek budu chytat na přívlač) a jinak mi to bude ležet doma.

2. Je mi 25 a troška té práce a námahy mi zatím nevadí.

Čekal jsem, že mi poradíte nějáký osvědčený naviják do 4 500Kč a prut do 2 500Kč. Na trhu jich je přece tolik…

Rosta
    Účastník
    (279 odpovědí)

LOPO-Roky jsem používal a bez poruchy multík

Okuma Magda PRO 45 dx je s počítadlem má mosazny převod a je zhruba za 1500kč.Když jsem ale nepotřeboval počítadlo metru používal jsem radši větší normální naviják kvuli rychlejšímu převodu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 25)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rada: Prut, multiplikátor, šňůra

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...