Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 13°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Rada: Prut, multiplikátor, šňůra

1 2 Další »
Lopo
19.01.2013 ID: 525066

Dobrý večer,

letos se již po šesté chystám do Norska (Aukan), a rád bych si konečně koupil vlastí prut s multiplikátorem. Přečetl jsem toho hodně, probrouzdal nespočet internetových obchodů, ale stále se nemůžu rozhodnout.

Proto bych Vás chtěl poprosit o doporučení.

Chci prut o délce 2,10m možná i 2,40m, multiplikátor a šňůru.

Celkem bych se chtěl vejít do 8000Kč.

0
Odpovědět
Jiran
19.01.2013 ID: 1050786

Lope, když jsem byl poprvé v Norsku, tak jsem si pilkrovací prut s multíkem půjčil.

No, po zkušenostech s multiplikátorem, který nebyl opatřen elektrickým pohonem, jsem se nadřel jako vůl. Nejvíc jsem se unavil a naštval, když jsem musel vytahovat těžký pilkr bez ryby, protože kapitán nahlásil přibližující se horu. Mnohdy jsem to nestihl včas vytáhnout a už jsem visel a trhal.:-(

Proto jsem se rozhodl, že si od příští sezóny pořídím kvalitní elektrický multiplikátor. Nakonec dostala přednost Daiwa Hyper Tanacom 600Fe, k tomu dvoudílný prut od WFT Z-LINE 68 NORTH 240cm, 200-600g, 30 lb(na střední Norsko je dostačující), šňůru WFT STRONG 0,32mm/51kg a jsem na výsost spokojen.

Bohužel se ale nevejdeš do částky 8 000,-Kč.

Jestli ti mohu poradit, na tomto vybavení nešetři, vyplatí se ti to.

Jiřan

P.S. člověk není tak bohatý, aby si kupoval levné věci;-)

0

Odpovědět

Lopo
19.01.2013 ID: 1050799

[citace]Jiran napsal: Lope, když jsem byl poprvé v Norsku, tak jsem si pilkrovací prut s multíkem půjčil.

No, po zkušenostech s multiplikátorem, který nebyl opatřen elektrickým pohonem, jsem se nadřel jako vůl. Nejvíc jsem se unavil a naštval, když jsem musel vytahovat těžký pilkr bez ryby, protože kapitán nahlásil přibližující se horu. Mnohdy jsem to nestihl včas vytáhnout a už jsem visel a trhal.

Proto jsem se rozhodl, že si od příští sezóny pořídím kvalitní elektrický multiplikátor. Nakonec dostala přednost Daiwa Hyper Tanacom 600Fe, k tomu dvoudílný prut od WFT Z-LINE 68 NORTH 240cm, 200-600g, 30 lb(na střední Norsko je dostačující), šňůru WFT STRONG 0,32mm/51kg a jsem na výsost spokojen.

Bohužel se ale nevejdeš do částky 8 000,-Kč.

Jestli ti mohu poradit, na tomto vybavení nešetři, vyplatí se ti to.

Jiřan

P.S. člověk není tak bohatý, aby si kupoval levné věci[/citace]

Díky, ale opravdu do výbavy kterou využiju jednou za rok, nebo dva, nebudu vrážet 30 000Kč.

Chci jen poradit co se dá v této ceně pořídit.

0

Odpovědět

JAKABO
19.01.2013 ID: 1050802

Jedna z lacných možností prutu,ktoré máme vyskúšané je DAM POWER STEEL. Vyberieš si aj dĺžku aj pevnosť s tejto rady.Cena na Slovensku 32.-eur. Šnúru poradím od ADLERA-WFT - má tam na nete výpredaje so zľavami.Asi si vyberieš.

0

Odpovědět

Jiran
19.01.2013 ID: 1050806

Pouze jsem napsal své zkušenosti.:-)

Možnost velkého výběru v různých cenových hladinách a značkách se určitě sežene pod jednou střechou na výstavě For fishing 2013 v Praze-Letňanech, která se koná od 24-26.ledna. Bude tam dost příležitostí se podívat, vyzkoušet, nechat si poradit a ještě využít výstavních slev.

Jiřan

0

Odpovědět

Lopo
19.01.2013 ID: 1050807

Tak jinak...

Mám tu dva pruty a nemůžu se rozhodnout který.

Zde Penn:

http://www.tropicliberec.cz/morske-a-sumcove-2/prut-penn-overseas-pro-212--30lb-boat

Zde: WFT

http://www.tropicliberec.cz/morske-a-sumcove-2/prut-wft-never-crack-fjordspin-2-40m-200-600gr

Co je podle Vás lepší volba?

0

Odpovědět

Holzby
19.01.2013 ID: 1050808

Zdravím. Chvilku vydrž a kup si něco z elektriky na bazaru. Není to dlouho co tu někdo prodával BANAX atd. Je to sice "LOW", ale mám ho taky jsem s ním spokojen.

Fakt je pravda že to co odtaháš růčo na prázdno tě přestane bavit a sáhneš radši po přívlači.

Já rozhodně volím elektriku.

0

Odpovědět

Kikibut
19.01.2013 ID: 1050809

http://www.tropicliberec.cz/morske-a-sumcove-2/prut-wft-never-crack-fjordspin-2-40m-200-600gr

do toho bych šel ...kámoš měl 2 Oversease a oba dva mu odešli ...jeden se nikdo neví proč zlomil při zdolávání malé tresky :-D a u druhého se odtrhla úplně celá pěna na rukojeti po 3 dnech :-D Ale mohli to být akorát dva nějací výrobní šmejdi,čímž nechci říct ,že to nejsou dobrý pruty ! Ale už jenom po této zkušenosti radši píšu

0

Odpovědět

Jiran
19.01.2013 ID: 1050813

Pokus se dostat na výstavu a tam se rozhodneš, nejen o značce prutu, kterých tam budou desítky, ale popřípadě i o multíku.

0

Odpovědět

Lopo
19.01.2013 ID: 1050814

[citace]Jiran napsal: Pokus se dostat na výstavu a tam se rozhodneš, nejen o značce prutu, kterých tam budou desítky, ale popřípadě i o multíku.

[/citace]

Jakou výstavu? Tam bych se rád podíval.

0

Odpovědět

pavel.v
19.01.2013 ID: 1050816

že by???

http://www.rybolovnorsko.cz/

0

Odpovědět

pavel.v
19.01.2013 ID: 1050817

http://search.seznam.cz/?q=for+fishing+2013&aq=1&oq=for+f&sourceid=szn-HP&thru=sug

sorry :-)

0

Odpovědět

kim
20.01.2013 ID: 1050820

Lopo - bez elektriky již ani ránu. Také jsem x let odolával. Ale myslím si, že 8.000,- Kč na to nestačí - myslím nový. Jinak souhlasím s tím, že bez elektriky vítězí přívlač. Lehce se s ní dostanu i do 30-40 m.

0

Odpovědět

Lopo
20.01.2013 ID: 1050828

Tak ještě jednou. OPRAVDU nechci elektriku.

1. nebudu do toho vrážet 20 tisíc, když do Norska jezdím jednou za rok nebo dva. Využuju to pouze v Norsku (pouze část pobytu, zbytek budu chytat na přívlač) a jinak mi to bude ležet doma.

2. Je mi 25 a troška té práce a námahy mi zatím nevadí.

Čekal jsem, že mi poradíte nějáký osvědčený naviják do 4 500Kč a prut do 2 500Kč. Na trhu jich je přece tolik...

0

Odpovědět

Rosta
20.01.2013 ID: 1050832

LOPO-Roky jsem používal a bez poruchy multík

Okuma Magda PRO 45 dx je s počítadlem má mosazny převod a je zhruba za 1500kč.Když jsem ale nepotřeboval počítadlo metru používal jsem radši větší normální naviják kvuli rychlejšímu převodu.

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.