Úvodní stránka › Fóra › Bazar › Půjčí někdo echolot s navigací?
- Toto téma obsahuje celkem 27 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 11 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#53047 19.2.2013 v 20:59
Jezdíme střední Norsko – Aure, takže tu GPS nepotřebuji kvůli navigaci na volném moři, ale snadnějšímu hledání mořských zlomů. S tím v čem jezdíme, stejně není možné jet dál než maximálně na kraj Trodheimsleia
Když se zadaří tak příští rok zkusíme možná Smolu – pana Wohanku, tam už tohle nebudu muset řešit.
#53051 19.2.2013 v 21:13No jo 21.století.
Nedávno jsem donesl domů telefon.
viz. foto.
Moje dcera 4 roky se mě zeptala.
Tati, co to je ?
Zůstal jsem s 007 krivankovou asi minutu bez schopnosti odpovědi.
Tak ten čas letí.
#53061 20.2.2013 v 0:12007krivanek napsal: Bohužel, někde to tak je.
Nechci tímto nikoho poškodit, ale základní výbavou ,,ZDARMA,, by mělo být:
Echolot, GPS, Náhradní kanystr s trychtýřem, mapa okolí, funkční motor.
——————————–
Souhlasím, když jsem hledal nabídky cestovek na r. 2013,nestačil jsem někdy žasnout nad nabídkami člunů,říkám tomu necky.
A jakou kalkulaci na půjčovné bych si představoval ? Takovou,aby nebylo výhodnější si to vybavení koupit sám. Jednoduché.Spočítejte si návratnost investice do půjčovaného předmětu u některých půjčoven…. Návratnost za jednu až dvě sezóny si normální podnikatel v jiném oboru může jen malovat.Ale pokud ty půjčovny
prosperují,nic s tím nenadělám,souhlasím.
#53062 20.2.2013 v 0:18upir napsal: A kolik by sis půjčovné představoval?Kvalitní přístroj + mapy cca 20 tisíc.Asi nejraději zadarmo.A echolot za dva tisíce ti je na moři na…. ,však víš co……..
———————————–
Proč proboha zadarmo ? Proč ta ironie,nic takového jsem nanapsal.Ale spočítejte si orientační kalulaci sám,např. při 2x-3x půjčení za sezonu a návratnosti za 3 roky …..Mně vychází za půjčení dobrého obleku orientační půjčovné cca 730,-Kč + poštovné apod.Zkuste ho za tuto cenu sehnat.
#53063 20.2.2013 v 0:26jeliman napsal: Tady máš jeden za 150,-
http://www.ryfi.cz/pujceni-echolotu-humminbird/d-38/
Možná ti bude dobrý v kádi aby jsi se podíval, kolik se Vás tam koupe.
Tady nejde až tak o přístroj, ale o cenu map.
Ale obojí GPS, echolot mapy, pod 25.000 nepůjde.
Máš 4 varianty.
1. Nebudeš mít nic a na moři se ztratíš.
2. Koupíš si svůj.
3. Půjčíš si za 250 na den.
4. Půjčíš si za 100,- a při první vyjížďce ti přestane fungovat.
—————————–
Chybí tam 5. varianta- pojedu jen tam,kde to už je na lodi.A ještě něco- když jim ty ceny nebudeme “žrát” a postaráme se jinak, ony ty půjčovny brzo zlevní.Vaty tam mají dost.
#53076 20.2.2013 v 14:20To karelfish:
Vaše kalkulace mě zaujala … nechci se Vás dotknout, ale spíše pobavila.
Všichni píší o echolotu a Vy o obleku, ale to je v pohodě.
Každý si musí rozhodnout, co je ochoten investovat a zda se mu tato investice vyplatí.
Můj příklad: s kamarády jsme řešili zapůjčení elektrických multíků několik let, ale nechtělo se nám platit 3 multíky na 14 dní + pošta atd.Loni jsme se rozhodli je vypůjčit, ale v uvedeném termínu nebyly. Letos jsme si koupili 3x WFT bimotor s tím, že je občas půjčíme, aby se nějaká častka vrátila (cena se šňůrou po slevě za každý cca 20 000,-). Nakonec jsme se shodli na tom, že nějaké drobné za zapůjčení nám budou k ničemu, pokud někdo strhne řadič či multík jinak poškodí, takže nic půjčovat nebudeme…
Stejně tak je to s kvalitním echolotem od Sima. Nemůžete čekat, že investuje spoustu peněz, bude pravidelně servisovat a ještě riskuje, že se mu vrátí zařízení s poškozením, které hned neodhalí.
Takže na závěr: za kvalitu se platí a každý je strůjcem svého štěstí a úspěchu a v Norsku několikanásobně…
Všem přeji mnoho úspěchů….
#53078 20.2.2013 v 14:37To Jirik: naprostý souhlas,sám bych to líp nenapsal….8-):-D
#53086 20.2.2013 v 18:11Toto trvalo, než si si sám přiznal variantu 5, že budeš jezdit pouze tam, kde už to mají;-) a nebudeš si nic půjčovat.
#53091 20.2.2013 v 19:22Jiran napsal: Toto trvalo, než si si sám přiznal variantu 5, že budeš jezdit pouze tam, kde už to mají a nebudeš si nic půjčovat.
———————————
No a Vy snad jezdíte na místa,kde nemají na člunech echolot apod. ?? Přečtěte si svoje příspěvky kousek zpátky.
Ohledně kalkulace půjčovného,je tu spousta faktorů ,které to, ovlivňují,to je jasné.Ale o to přeci ale nejde.Rozhodné je na jakou návratnost je počítaná návratnost investice půjčovny.Cca 1 rok se mi zdá nepřiměřená. Samozřejmě způsobenou škodu na zapůjčeném předmětu musí ten kdo si to půjčil zaplatit.To je jeho riziko. To půjčovné nekryje.
To JIRIK- Je snadné psát — to jste mne pobavil — uveďte svou orientační kalkulaci. Ale jinak souhlasím s tím ,co jste uvedl.A jestli je to o echolotu, GPS nebo obleku je přeci jedno.
Jinak rád si přečtu jiné kalkulace
#53092 20.2.2013 v 19:23Jiran napsal: Toto trvalo, než si si sám přiznal variantu 5, že budeš jezdit pouze tam, kde už to mají a nebudeš si nic půjčovat.
————————————-
Nebo si ho koupím. Karel
#53095 20.2.2013 v 19:42Nechci se někoho dotknout, ale u velké části příspěvků se
mi zdá,že se buď jedná o majitele půjčovny, nebo už na nás doléhá blížící se doba odjezdů a jsme nervózní a nedůtkliví. A to chápu.Např. to téma echolotu,nebo obleku z půjčovny,metodě a způsobu kalkulace půjčovného je to přeci jedno.I oblek se může poškodit apod.
Jinak k poznámkám o nebezpečném šetření na vybavení,hlavně pokud jde o půjčovné.Já jsem ten poslední,kdo by na vybavení šetřil,to ale neznamená, že budu platit předražené půjčovné.Proto nikdy nepojedu na levný zájezd, kde mají necky bez echolotu,o GPS ani nemluvě,a nikdy nepojedu tam,kde nacpou 4 lidi na malou loď. Buď tam vybavení bude,nebo si to koupím.
Nevím,proč někteří z mé kritiky cen půjčovného (to neplatí o půjčovném prutů apod.od cestovek )vyvozují, že chci neúměrně šetřit.Není to pravda,do vybavení na moje první Norsko jsem dal fakt dost peněz.
Jinak bych očekával příspěvky zkušených norků o dobrých půjčovnách,o tom to snad původně bylo.
#53139 21.2.2013 v 10:04Přesně tak, téma jsem oživil abych se dozvěděl o nějaké půjčovně za slušné peníze (pokud taková existuje) a ono se to zvrhlo někam úplně jinam 🙁
#53143 21.2.2013 v 12:05Anonymní uživatelNeaktivní(63 odpovědí)On každý dá do prvního, druhýho a každého Norska dost peněz.
Chtěli jste kvalitní půjčovnu.
007krivanek ji dal hned v prvním příspěvku.
To že se to otočilo někam jinam bylo asi tím, že jsi opravdu na začátku napsal špatně svůj dotaz.
A vidíš, že ti nikdo jiný půjčovnu jinou nenapsal. Proč asi.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Bazar › Půjčí někdo echolot s navigací?