Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › První výprava
- Toto téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (8 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maras a poslední změna proběhla před 8 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#265277 18.8.2016 v 21:55
Jsme skupina 3 kamarádů. Nikdo jsme v Norsku nebyli, ale rádi bychom to v září vyzkoušeli. Váháme, zda jet autobusem, nebo se vydat na vlastní pěst autem. Nemáme vůbec zkušenosti. Dá se do Norska vyrazit tzv na Blind jako do Chorvatska a na místě si sehnat chatu a loď? Budou nám stačit jen vláčecí pruty, nechce se nám na poprvé investovat do pilkrovacích prutů, ke kterým máme jaksi odpor.
#265278 18.8.2016 v 22:02Doporučuji Veilhomen!!! Výborná lokalita jak na vlačení tak na hloubky… Více info na http://www.rybolovsmola.cz 🙂
#265279 18.8.2016 v 22:09Souhlas. Níž už to v posledních letech stoji za prd a Smola je super. Příští rok jedu zase 😉
#265280 18.8.2016 v 22:26Já jsem byl poprvé s Korlinem. Lodě 10HP bez echolotu. Nikdo nám nechtěl nic poradit. Když jsem se zeptal ostřílených borců ve filetárně, kde ulovili ty krásné kelery, tak odpověděli, že na moři. Musíte je t někam, kde se o vás postarají a ukážouvám, jak na to a vezmou vás na moře.
#265579 19.8.2016 v 13:27Takových hlupáků, kteří se chovají jak strejcové u rybníka, abys jim to náhodou navychytal, už doufám moc není. Určitě bych Ti doporučil návštěvu lokality, kde je delegát, jako např. Bakkan Wahl. Tam se o tebe jako nováčka určitě postarají, jen se nechce stydět za to, že jsem nováček. Každý jednou začínal a byl rád za každou radu. A myslím, že těch lokalit bude víc (Smola atd).Snad tě zkušenost s těmato rourama neodradí, víc rybářů se rádo podělí o zkušenosti . Norsku zdar
#265580 19.8.2016 v 17:20Takových hlupáků, kteří se chovají jak strejcové u rybníka, abys jim to náhodou navychytal, už doufám moc není. …, víc rybářů se rádo podělí o zkušenosti . Norsku zdar
Mohu potvrdit, že je lepší jet někam, kde je český delegát. 10 let nazpátek ti nikdo neporadil místo, kde chytat. Většina si myslela , že je to jako u nás na rybníku. Vychytáš to. I moje první Norsko bylo na jednu stranu nečekaná změna, jelikož 2 bedny 20-ti kg filetů jsme měli s kamarádem za den nachytanou, avšak nebyla GPS, echolot a o motoru 15 koní nebudu psát. Navíc nám povolily nýty na hliníkové lodi při projíždění větších vln a následovalo potopení lodě. Naštěstí v přístavu. Že jsme neměli mapy, vesla a telefon, který jsme dostali v případě nouze zvedal někdo v CZ je jen slabou odvárkou.
Dnes je situace jiná. Je spousta CK , které ti nabídnou to , co potřebuješ.
Podívej se na U Simče na jeho nabídku, u Doškyho . Tam nenarazíš na problém. Je lepší jet alespoň s partou , aby jste byli 3.
https://rybolovnorsko.cz/lokalita/bakkan-wahl/ – Delegát DEDO 145 – co víc dodat – legenda – Nevýhoda – není autobus.
http://www.rybolovnorsko.com/ – Vše pod jednou střechou. Doprava, ubytování atd.
http://www.sulafishing.com/cs_CZ/ – Taková malá Soroy ve středním Norsku. Ubytování možná i nad standard, k lovným místům kousek. Ale jedině s vlastním dovozem.
Další místa ve středním Norsku buď neznám, nebo je nemohu doproučit.
P.S. Jestli jseš trochu nevázaný časem , tak ochutnej toto. Pojedete autem a bude tam i delegát z CZ.
Vypadá to na super jízdu.
Kdybych neměl meniskus na noze , kterou mám již 3 x operovanou, hned bych jel.
007.
#265584 19.8.2016 v 19:34No chlapi, moc ty delegáty nevychvalujte, já mám zrovna zkušenost z loňska a předloňska, kdy nám delegát volal v sedm večer, ať si přijedem nachytat kelery, byli jsme na místě za 10 minut a keleři v “kelu”. U večeře jsme se dozvěděli, že je tam tahali už od pěti. To vám ukáže, jaký zájem má cestovka o to, aby se k ní zákazníci vraceli. V druhém případě jsme dostali typ “támhle u majáku” a pak, že má volno, ať přijdem zítra. Taky dobrý.
Maras, projdi si tady všechny diskusní lajny, dozvíš se hodně o cestovkách o rybolovu na moři, uděláš si sám obrázek. Já jedu příští rok na Bakkan Wahl, sice s tříletou odmlkou, ale už po páté. O to víc se těším, že je tam druhým rokem delegát dedo 145. Lokalitu známe, ale nabrat čerstvé informace a konfrontovat je se svými je k nezaplacení.
Já bych ti doporučil, ačkoliv jsem tam nebyl, i jak píše 007 křivánek třeba Jostelen na Smole od Fishing Travel Agency nebo Honzu Dufka na Dolmoy, popřípadě Averoy Atlanterhasveien Sjostuer<span style=”font-size: 11pt;”> od paní Janky. </span>
PS: Zavolej Michalovi Simčovi a jeďte na Bakkan, neprohloupíte. Někdy je třeba zkusit něco jiného, jako jsem to udělal já, a když máš srovnání, je pak volba jasná. Mimochodem, já začínal v roce 2004 také na Korlinu. Pokud jsi nebyl nikde jinde, tak si z podmínek na Bakkanu sedneš, jak se říká na “prdel”.
<span style=”font-size: 11pt;”> </span>
#265611 20.8.2016 v 7:31pro Maras, mas soukromou zpravu
#265667 21.8.2016 v 7:23Moc děkuji za cenné informace. V září zkusíme Dedo 145.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › První výprava