Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › První makrely
- Toto téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kapitán lipánek a poslední změna proběhla před 9 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#5013 6.8.2014 v 15:07
Chceme jet příště znovu do Aukanu. Chtěli bychom si chytnout nějaké makrely. Jezdíme na přelomu května, června makrely ještě nejsou. Může někdo poradit, kdy je první jistota, že nějaké budou? Nechceme jet až v pozdním létě, ta doba se nedá vydržet.
#96155 6.8.2014 v 15:22Pokud nechcete jet v pozdním létě, tak na velká hejna makrel zapomeňte. V této oblasti začínají makrely najíždět zřídka koncem května, spíše však v polovině až konci června (letos je tomu bohužel trochu jinak). Největší masakr a hejna makrel jsou zde však až koncem srpna a začátkem září. Avšak každý rok je to trochu šoupnuto sem nebo tam. Tohle je tak nějak obecně.:-P:-P:-P
#96156 6.8.2014 v 15:33Většinou začátkem července začínají makrely do této lokality najíždět. Tento rok se makrely opozdily a začátkem července se chytaly jen ojediněle.
#96157 6.8.2014 v 16:05Došky to napsal přesně.
Doplním jen moje poznatky z 12 výprav. Sleduju to 14 let. Kromě 2 výprav vždy jsem tam byl v srpnu. Makrely se nejdříve objevují spíš v severních oblastech – dejme tomu v oblasti Vikny. A postupen dnů se hejna objevují směrem na jih. Od Hitry po samotný jih Norska bych výpravu na lov makrel směroval na druhou polovinu sprna až první polovinu září. Jak píše Došky je to pár dnů sem a pár tam. Mimo toto období se makrely nachytat dají, ale nejsou všude kam pustíte navnadu. A pokud ano, tak to byla výjimka.
#96159 6.8.2014 v 16:38hele chlapi, když jsme u těch makrel, když se mi podaří dostat nástrahu pod ně, mám velkou šanci na pořádnýho kelera, nebo obecňačku, nebo ty útočí do hejna makrel ze strany?
#96165 6.8.2014 v 19:46Mně se podařilo ulovit větší rybu pod makrelami. Ale často to bývá hodně moc složité se pod ně dostat. Kolikrát se mi stalo, že už jsem byl zdánlivě pod hejnem, záběr a … opět makrela. Povětšinou pěkný válec, ale člověk nikdy neví, kdy je vlastně pod hejnem nebo i vedle něj. Makrely jsou torpéda a nezřídka se stává, že než stačím stáhnout jiný prut, tak je hejno makrel kilometry daleko.
#96172 6.8.2014 v 21:24loni v září byly i na Senje. žádná extra hejna, ale dali se bez problémů nachytat. Pro domorodce je to top nástraha na halibuta
#101964 19.1.2015 v 12:49Jedeme letos v červnu do oblasti VIKu, kdy se tam dle Vašich zkušeností objeví první makrely?
#102206 23.1.2015 v 7:19Nikdo nechytá makrely?
#102222 23.1.2015 v 11:37Počítej spíš tak přelom červen/červenec. Ale hejna nebudou tak veliká a nebude jich tolik jako v srpnu, tak že se s nimi také nemusíte potkat. Je to každý rok trochu jinak. V r. 2013 jsem v tomto období nachytal plnou bednu, v r. 2014 pouze 4ks 😕
#102223 23.1.2015 v 12:28Moje zkušenost je ta, že jednotlivé a větší kusy jsme chytali někdy již koncem května a v červnu v hejnech kelerů. Bylo to na Hitře. Záleží na počasí a době nájezdu jednotlivých druhů ryb a to je každý rok jinak.
#102224 23.1.2015 v 12:38Jezdíme Korlin už pár let a v našem termínu přelom červen/červenec tam už jsou. Někdy míň, někdy víc, ale jsou.
#102225 23.1.2015 v 13:28plukas napsal:
Mně se podařilo ulovit větší rybu pod makrelami. Ale často to bývá hodně moc složité se pod ně dostat. Kolikrát se mi stalo, že už jsem byl zdánlivě pod hejnem, záběr a … opět makrela. Povětšinou pěkný válec, ale člověk nikdy neví, kdy je vlastně pod hejnem nebo i vedle něj. Makrely jsou torpéda a nezřídka se stává, že než stačím stáhnout jiný prut, tak je hejno makrel kilometry daleko.
Zkuste podržet trochu hejno tím že necháte jeden návazec na prutu s makrelami těsně pod lodí ať se tam mrcasí a na druhý prut chytáte.
#102234 23.1.2015 v 17:16Záleží na počasí, na teplotě vody …
Minulý rok jsme chytili 2 makrely na Hitře na přelomu květen/červen, ale náhoda mezi kelerama. My nejvíc makrel nachytali vždycky v srpnu!
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › První makrely