Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Prut Soroya speciál
- Toto téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Navarchus a poslední změna proběhla před 10 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#3955 19.3.2011 v 18:48
Chlapi co říkáte na nové pruty od WFT – Soroya speciál. Ta očka jen z drátů mě připomnají pruty od Sony z 80tých let. Je pravda ,že materiál je dnes někde jinde, ale …. ?
#18556 19.3.2011 v 19:33Proutek vypadá moc pěkně,neměl jsem ho v rukách,ale tak jsou to nerez LTC očka,což je asi super ne? Nemají výplň,takže hrozí minimální poškození.Jen by mohl být levnější,ale to už je věc druhá a relativní 🙂
#18557 19.3.2011 v 19:49Je to jeden z nejlepších prutů jakých jsem kdy měl v ruce,ale i jeho příbuzný Mision Red taký nevypadá špatně!8-)
#18563 20.3.2011 v 6:56Myslím si, že tento typ prutů s různou gramáží, délkou a pod. najde postupně dosti stoupenců. Zejména jej ocení ti, kteří cestují za rybami letecky. Z vlastní zkušenosti vím, že transportní délka je limitující- nad 90 cm může problém. Pořizují si na cesty nějaký ten “kraťas”, který tam nějakému domorodci potom před odletem nechám. Jsou to obyčejné pruty za několik stovek, ale nemám problém s přepravou, zejména u místních leteckých společností. Slouží mi především pro příbřežní rybařinu.
#18578 20.3.2011 v 20:23To Kim: Problem však bude, že tento prut není záležitostí několika stovek, ale cca 5000,-kč.8-O
#18592 21.3.2011 v 4:56To trojhak. Souhlasím, ale měl jsem na mysli to, kdo do Norska především létá. Není podmínkou nechávat prut po dovolené domorodcům. Samozřejmě, že za takovou cenu bych jim ho nenechal.
#18639 21.3.2011 v 21:24Osobně mě těch pět dílů prutu přijde pro oblast Finmarku hodně, moc bych tomu nevěřil. Stále platí, že každý spoj je slabé místo a tady jich je až dost. Více bych se přikláněl k variantě, že pokud cestuji letecky, zaplatím si za pár korun i tubus na pruty, vejde se jich tam dost i pro kolegu, hmotnost může být až 12 kg, což je zcela dostačující.
Pane Kime, slávky nikdy nemražte, přivezete si slávkovou kaši – po rozmražení a tepelné úpravě – je to osobní zkušenost. V Makru stojí pár korun.
#18643 21.3.2011 v 21:56Potvrzuji názor Vamor, na Maledivech se nám stalo, že po záběru obrovské ryby nevydržel 5-dílný prut z dílny WFT. Je pravda, že rybu jsme nakonec vytáhli díky tomu, že jsme to převázali na jiný prut a po cca dvou hodinách boje, střídání 4 rybářů jsme nakonec zdolali rejnoka kolem 80 kilo. Bohužel to byla ryba s jedovatým ostnem, takže nám ji nedovolili vylovit na palubu. Můj názor je, místo cestovního prutu do kufru,je lepší pořídit tubus na pořádné pruty.
#18647 22.3.2011 v 5:18Těch 5 dílů mě taky moc nebere , uvažuji o 2 dílné verzi tohoto prutu. Jen si nejsem moc jistý těmi očky.
#18648 22.3.2011 v 6:28Když si uděláte očko této konstrukce ze slabého pružného drátu, provléknete jím šňůru a zatáhnete, drát pracuje, průměr očka se tahem zmenší. Pokud povolíte, vrátí se zpět do původního stavu.
Pokud je na těch očkách kvalitní materiál, mělo by se to chovat svým způsobem obdobně, působit jako částečné odpružení prutu. Co vy na to?
#18709 24.3.2011 v 6:40Myslím, že SOROYA speciál patří k těm lepším. Očka mohou někomu připadat staromódně, ale je pravda, že dnes je technologie někde jinde. K pěti dílným verzím jakéhokoli prutu – vždy je to o kompromisu. Pokud chceš letět a upřednostnit pohodlí musíš tomu přizpůsobit zavazadla. Vždy bude vícedílná verze o něco “slabší” než dvoudílná, ikdyž už se to hodně srovnává. Následně jde o to jak máš vyladěn celý systém při zdolávání. Myslím nastavení brzdy vůči tahu ryby a jak jsi trpělivý při zdolávání. Všechno hraje roli. Rozhodně bych (pokud bych letěl) pětidílnou verzi nezatracoval. Pokud lze vzít do letadla i delší předmět v tubusu – pak není co řešit.
#18713 24.3.2011 v 8:11Záleží na způsobu cestování,resp.pobytu. Pokud jedu jen na jedno místo nevidím problém vzít pruty do tubusu. Já musím s sebou brát krátké transportní délky. Nejsem na jednom místě. Zpravidla cestuji z ostrova na ostrov desítky až stovky kilometrů. Když k tomu připočtu kameru, foto, podvodní pouzdra, stativ atd. je co přenášet.
#18714 24.3.2011 v 8:57To Kim: Máš naprostou pravdu. Já se snažím taky přivézt film a foto. Jak cestuješ, tak toho je hodně.
#18725 24.3.2011 v 18:25Michale ,zase chybí pravá strana diskuze Láďa
#98376 12.9.2014 v 19:23Zdravím,má prosím vás někdo zkušenost s tímto prutem
WFT Soroya Special 2,1 200-600 g 2dílny?
Děkuji za vaše názory
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Prut Soroya speciál