Hasvik, NO
temperature icon 9°C
slabý déšť
Trondheim, NO
temperature icon 8°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 10°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 7°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Prut Daiwa Tanacom Quick Grip

Přesunul jsem tento dotaz ze zajímavostí.

[citace]kaqpa napsal:

Jak momentálně běží anketa na pilkrovací pruty tady na stránkách. S přehledem vede Daiwa od Michala. Měl jsem za to, že je to teprve novinka a daleko rozšířenější je Overseas nebo Nord 68. To ji má opravdu už tolik lidí a je tak dobrá? Prosil bych, kdo už na ni chytal, popř. s ní má nějaké zkušenosti. Dík moc.

[/citace]

Odpovědět

To Sim:

Půjčil bys mě tento prut na otestování, s tím, že pokud mě padne do ruky, tak si jej po návratu koupím?

Díky všem. Zatím samá chvála, tak na tom asi něco bude :-) Třeba se mi dostane do ruky na srazu.

To Naki: Ano ano, tvá rada byla supr a vždyť jsi viděl, co se mi na to minulý rok podařilo vytáhnout. I ten Z-line se mi libí ;-) Pak musíš poreferovat :-)

To ICE: Jak pořád se zátěží? :-D Já se jen jednou zeptal. Na severu jsem nikdy nebyl, ale z netu jsem vyčetl, že někdy jsou tam i třeba 750g málo. Tak jen pro jistotu. Ikdyž jsem si říkal, že když ho Michal navrhoval, tak to musí obstát všude ve Finnmarku.

Ještě jednou teda všem díky a ať se Vám všem na nové nářadí chytá dobře. A třeba se podaří i takový halík, jak je tady kousek výš.

NORSKU ZDAR!

[citace]tiguan napsal:

To Sim:

Půjčil bys mě tento prut na otestování, s tím, že pokud mě padne do ruky, tak si jej po návratu koupím?[/citace]

Jasně, půjčím ti ho na test, napiš kdy ho budeš potřebovat.

Pro Sim:

Dělá se i v délce 2,40?

Ne, nedělá, jen 2,1m.

Nyní je tu diskuse o délce prutu. Osobně mám rád na pilkrování prut 2,4 m a na přívlač 2,7 - 3 m. Měl jsem pruty 2,1 m -ale zdál se mi příliš krátký. Je to samozřejmě věc názoru a zkušeností. Nikomu to nevnucuji. Kolegové na přívlač nejdou pod 2,7m. Myslím si, že při kratší délce nejsou náhozy tak přesné, ale můžu se mýlit a nebo to neovládám. Mám rád, když je při zdolávání ryby prut v řádném oblouku - chete-li luku. Snažím se totiž nahazovat tak abych zachytil mořský proud co nepřirozeněji a nástraha je v tomto případě asi přitažlivější - zatím to funguje. Je tomu více jak 30 let co mi to vysvětloval jeden muškař. Ukazoval mi jak "pokládá" mušku na vodu.

[citace]Sim napsal: Ne, nedělá, jen 2,1m.[/citace]

Škoda.

Mám 2 sezony Tanacom Bull boat 2,4 300-800g. Nic lepšího jsem nikdy neviděl. Když jsem ho kupoval tak jsem zkoušel i 2,1 ale 2,4 má lepší akci. Bohužel mám kratší ruce a zkrácená část držadla u Tanacom Quick Grip pod sedlem navijáku by mi vyhovovala. Minulý týden jsem koupil Tanacom Quick Grip u Tomi-Kordy a je skvělý, ale pár desítek cm by mu prospělo.

v ruce sem tento prut neměl,ale viděl sem ho u Michala,když sem tam byl pro el.multík...je to krasavec teda...

Michale,dovezeš tento prut na sraz do Spálova na ukázku ať si ho lidi můžou osahat?

Jo vezmu ho tam.

[citace]kaqpa napsal:

No hlavně dojmy z chytačky s ním Ale jak vidím, odchytáno už má .. jaké největší pilkry se na to dají pověsit? Předpokládám, že s tímto se dá chytat i na Soroyi apod. a neměl by být problém. Je tam to omezení do 800g. Dík.[/citace]

Byl jsem s ním 2x v Norsku, za tu dobu jsme se pěkně sžili. Líbí se mě odolná konstrukce nerez oček, zkrácená páka rukověti, ale "best is" trianglový úchop. Nemám příliž velké ruce, chytal jsem na WFTéčka, které mají silnou ručku jako bejk. Tady ten tianglový profil úchopu se povedl.

2 Sim vypadá mooooc dobře. Ve spálově si ho musim vzít do ruky 8-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!