Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 35 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Solny a poslední změna proběhla před 8 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 36)
  • Autor
    Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

to purdey: při dnešní kvalitě spojek bych dvoudíl a třídíl neřešil. Zase je kratší na převoz8-)

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

purdey napsal:

Jo, přesně to jem chtěl slyšet, která váhová kategorie je univerzálnější. Časem se asi pořídím ještě jeden prut, ale až budou chechtáky. Právě mám možnost koupit ten WFT Soroya Special 2.6m 100-300g za hodně solidní peníz, ale trochu mě odrazuje, že je třídílnej. A ještě se rozhoduju mezi Penn Slammer 360 a 460. Co vy na to?

Dík!

střední Norsko stačí 360 a víc na sever bych vzal asi 460..Já mám 360 a spokojenost,letos jedu poprvé na Soroya a uvidím,jestli na další rok koupím ještě k němu většího bratříčka 460

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Zdar, obnovím trochu vlákno. Doporučíte mi nějaký naviják + prut za rozumný prachy ? Cystám se na sever a moje historický nádobíčko to asi nedá. Uvažoval jsem o

Prut DRAGON THYTAN Multi-Tip Boat 2,40m 60-150g+ , co si o tom myslíte ?

Naki
    Účastník
    (900 odpovědí)

to Holzby, já jsem velký fanda prutů Dragon a také jsem s nimi fakt spokojený. Jeden z mých je i TENHLE a mohu ho vřele doporučit.

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Naki napsal:

to Holzby, já jsem velký fanda prutů Dragon a také jsem s nimi fakt spokojený. Jeden z mých je i tenhle a mohu ho vřele doporučit.

Taky mne napadl, ale ta trojkombinace je taky zajímavá.Nějaká zkušenost s tímto ?

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Prut neznám,nemohu hodnotit.Jen,že vozím s sebou na přívlač dva druhy-

50-190g,120-420g (Penn Charisma) a střídám je podle driftu,použitých nástrah,cílené ryby.Když letím letadlem “nahoru”,kvůli váze a skladnosti beru ten s vyšší nosností. Takže moje rada zní při cestě autem,dva pruty na přívlač…:-P.

Rosta
    Účastník
    (279 odpovědí)

To -ZM když používáš na Přívlač 120-420 co potom používáš na pilkrování?:-)

seal11
    Účastník
    (22 odpovědí)

Mě přijdou ty gramáže trochu moc předimenzovaný. Na hodně těžkou přívlač a lehčí pilkrování používám zde zmíněný Dragon Millenium Dorsz, ale většinu času je v permanenci Daiwa RNessa 15-50 g, která je lehoučká (nebolí mě ruka a můžu házet celej den).

Co se týče navijáku slammer je sice držák, ale kvalita návinu pokulhává a v kombinaci s úzkou cívkou to znamená že to z něj moc nelítá. Doporučil bych spíš něco od ryobi ve stejný cenový hladině (zauber, arctica apod).

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Pánové rostak a seal1: Není přívlač jako přívlač. Ono je trošku rozdíl chytat na Nordkappu a okolí Trondheimu. Na Soroyi by sis se svou Daiwou 15-50g moc nezachytal…

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

rostak napsal:

To -ZM když používáš na Přívlač 120-420 co potom používáš na pilkrování?

Na pilkrování 300-1000g.Mluvím o severním Norsku,Holzby jede k Arnoy.Nejsou tam makrely,polaci.40-50g nástrahy-jigy jsou většinou příliš lehké(drift,proudění),a s Penn 50-190 nebo něčím podobným je kdyžtak zvládnu. 120g a těžšími nástrahami nehážu.Proč taky,že?:-P

Je to ten známý rozpor pilkrovláčení….a naopak.

seal11
    Účastník
    (22 odpovědí)

Nevěděl jsem že Holzby jede až tak vysoko. Co se týče prutů na těžkotonážní jigování z lodě, doporučil bych se mrknout i na Sportexy, hlavně série Jolokia. Mají více oček než charisma při stejný dýlce a záruka na blank 10 let se taky hodí…

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

seal11 napsal:

Mě přijdou ty gramáže trochu moc předimenzovaný. Na hodně těžkou přívlač a lehčí pilkrování používám zde zmíněný Dragon Millenium Dorsz, ale většinu času je v permanenci Daiwa RNessa 15-50 g, která je lehoučká (nebolí mě ruka a můžu házet celej den).

Co se týče navijáku slammer je sice držák, ale kvalita návinu pokulhává a v kombinaci s úzkou cívkou to znamená že to z něj moc nelítá. Doporučil bych spíš něco od ryobi ve stejný cenový hladině (zauber, arctica apod).

Ahoj, právě že něco podobného 20-50g mám, ale na sever to nebude ok. Proto chvi něco silnějšího.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

seal11 napsal:

Nevěděl jsem že Holzby jede až tak vysoko. Co se týče prutů na těžkotonážní jigování z lodě, doporučil bych se mrknout i na Sportexy, hlavně série Jolokia. Mají více oček než charisma při stejný dýlce a záruka na blank 10 let se taky hodí…

Sportex záruční podmínky nedodržuje, je to pouze reklamní finta a v případě, že chceš reklamovat nedodržují ani záruku ze zákona- tedy 2 roky. Loni kamarád zlomil Sportex Black stream a vysmáli se mu, přestože ještě při přebírání říkali, že záruka se vztahuje na jakékoli poškození. Navíc, já mám tyto pruty 2 a po jedné sezoně jsou úplně rezavá očka.Sám používám nejčastěji Abu Garcia Suveren 15-65g a mohu doporučit. Na střední Norsko ideální. Těžší vláčku mám Dragon Senja jig 75-150. Taky mohu doporučit.

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Zdarec! Budu kupovat něco na gumy od 30,40g a pilkříky do 120g. Možná bych zkusil toho Dragona. Naki a kaqpa mě svýma referencema nahlodali. Rozhoduji se mezi těmito dvěma. Do těch dvou špiček se mi moc nechce. Asi v těchto prutech rozdíl nebude, ten dorzs by měl být o něco citlivější dle rozsahu gramáže, ale to asi ani nepoznám. Do teď jsem měl penn charisma 50-190g, ten bych chtěl nahradit.

– DRAGON Millenium HD Senja Jig 2,50m 75-150g

– DRAGON Millenium Dorsz 2,70m 60-150g, 120-250g

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

První rok jsem celý odchytal s měkčí špičkou a říkal si, že tu druhou nikdy nevyužiju. Letos s námi byla i přítelkyně, dal jsem jí tam tu tvrdší, měla možnost lepší variability nástrah a odchytala s ní celý pobyt. Takže asi takto, nikdy nevíš, kdy se ti může hodit… ještě podotknu k té měkčí špici – specifická, taková žvýkačka, ale jak si člověk zvykne, je to paráda. Oček je tam jak na feederu a prut se ohýbá rovnoměrně. Bráchovi, který měl za jeden pobyt možnost chytat s Charismou 50-190 a měkčí špičkou dragonu (bez předchozích zkušeností), se zdál pocitově lepší Dragon. Otázkou je, jestli na tak lehké nástrahy (30,40g) by to něchtělo něco ještě jemnějšího, než prut do 150g. Takže tak…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 36)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...