Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -2°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -9°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -11°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 0°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Přívlač Norsko červenec

filemon
13.05.2018 ID: 815768

Dobrý den,

mám dotaz amatéra potřeboval bych vybavení na moře jedu do oblasti Snillfjordu na loď s kámošem...

jedu poprvé chytat na moře a do Norska, zkušenosti mám malé z chytání...

co vím chtěl bych rozhodně přívlač a chytání do cca do 50 m, a převážně tresku...

přečetl jsem spousty diskuzí atd. a něco málo jsem vybral co koupit... ale potřeboval bych poradit jestli je to ok pro amatéra...

prut: ICE FISH Charon 30-120g nebo je druhá varianta 50-190g (přiklánim se k 30-120g) cena (1500-1800 Kč) - pokud máte lepší tip na prut v této cenové kategorii tak budu rád na názor... ;-)</span>

naviják: líbí se mi ...PENN - Naviják Slammer 360, 460, 560 (jaká varianta nevím potřeboval bych poradit...) cena 1600-1700 Kč - zase pokud je něco lepšího dle vás budu rád za radu ;-)

šňůra: v tom se vůbec nevyznám, ale co jsem četl tak bych měl vzít něco od 0,14-0,20 co? značka?

nástraha: tady bych potřeboval nějakou jistotu co funguje... rad bych věděl kolik toho koupit třeba na 10 dní? nemám tušení kolik toho potřebuji...(abych půlku nedovezl zpět do ČR)

návazec: použít × nepoužít? a jakou sílu?

moc děkuji rady ;-)

0
Odpovědět
filemon
13.05.2018 ID: 1295283

0

Odpovědět

marras
28.02.2019 ID: 1305636

Ahoj

poradili by jste začátečníkovi s přívlačí? Zatím 2x střední Norsko, naposled 2017-Bakkan Wahl (letos opět na Bakkan).Prut jsem koupil ICEfish Charon 30-120g a PENN Slammer 360.Jelikož jsem rád,že naškudlím peníze na rybačku v Norsku,tak si nemůžu dovolit kupovat TOP vybavení.Zatím váhám co navinout na naviják.  Z Aliexpessu mam levnou  sytě žlutou pletenku 35LB-15,8kg-0,28mm a na návazce fluorocarbon 30LB-13,4kg-0,4mm.Stačí to,nebo tam mám dát silnější jak pletenku tak fluorocarbon(nebo monofil)? Těm tabulkám s váhou atd.na Aliexpressu se asi nedá moc věřit,ale... Mám ještě tmavě zelenou pletenku 55LB-22,6kg-0,37mm,kterou jsem myslel dát na multiplikátor,ale klidně můžu dát na Slammera 360 a na multík objednat silnější...

ZOOMy a jig-torpéda mám objednané,ale jelikož mě pilkrování moc nebere,tak jsem objednal i jig-torpédo 80g s představou,že bych zkusil vláčet i v nějakých 50-70m (samozřejmě podle driftu atd..) Nebude 80g trochu moc  na prut 30-120g?

Dík za odpovědi

PS: jinak máme to za nějakých 120 :)

0

Odpovědět

Milan Čechovský
28.02.2019 ID: 1305640

Ahoj poradili by jste začátečníkovi s přívlačí? Zatím 2x střední Norsko, naposled 2017-Bakkan Wahl (letos opět na Bakkan).Prut jsem koupil ICEfish Charon 30-120g a PENN Slammer 360.Jelikož jsem rád,že naškudlím peníze na rybačku v Norsku,tak si nemůžu dovolit kupovat TOP vybavení.Zatím váhám co navinout na naviják. Z Aliexpessu mam levnou sytě žlutou pletenku 35LB-15,8kg-0,28mm a na návazce fluorocarbon 30LB-13,4kg-0,4mm.Stačí to,nebo tam mám dát silnější jak pletenku tak fluorocarbon(nebo monofil)? Těm tabulkám s váhou atd.na Aliexpressu se asi nedá moc věřit,ale… Mám ještě tmavě zelenou pletenku 55LB-22,6kg-0,37mm,kterou jsem myslel dát na multiplikátor,ale klidně můžu dát na Slammera 360 a na multík objednat silnější… ZOOMy a jig-torpéda mám objednané,ale jelikož mě pilkrování moc nebere,tak jsem objednal i jig-torpédo 80g s představou,že bych zkusil vláčet i v nějakých 50-70m (samozřejmě podle driftu atd..) Nebude 80g trochu moc na prut 30-120g? Dík za odpovědi PS: jinak máme to za nějakých 120 🙂

Čau chlape, co se týče pletenky, tak už víc než 10 let používám pletenku z ali.. (švédsko i norsko) nikdy nebyl problém s nosností. Taky jsem dával první roky větší průřezy, ale postupně používám tenčí a tenčí. Na vláčku, bych použil šňuru 0,15 -0,20mm (kupuji 8 pramennou, má kulatější průřez) Na mulťák pro pilkrování jsem měl 0,35mm a bez problémů. Naposledy v srpnu 2018 vytažený halibut 42kg z 85m, šńura bez problémů i když to na začátku vypadalo, že visím :-d

Navíc u té vláčky, když budeš mít menší zátěž 20-40g, tak s hrubší šňůrou to samozřejmě půjde hůř dolů. A když tam budou silnější proudy, tak se ti to pěkně natáhne za loď.

To je můj názor, volba je stejně na tobě. Každopádně lovu zdar. :-)

0

Odpovědět

meky
28.02.2019 ID: 1305646

pro marras-jednu technickou zkušenost ke šňůrám z Číny. Podle mne, průměr neodpovídá realitě a jsou ve skutečnosti menšího průměru než parametry. To se projeví i na nosnosti, která je v parametrech tragická, ale v reálu opět odpovídá hodnotám slabší šňůry. Nevím, jestli to platí pro všechny šňůry, ale po této zkušenosti kupuji raději "silnější šňůry".

0

Odpovědět

marras
01.03.2019 ID: 1305667

Diky za rady..

0

Odpovědět

jardak446
17.01.2022 ID: 1337582

Zdravim. Jedu letos Snillfjord s Fishtourem 2-14.8. Je tu taky nejaky ucastnik? J

0

Odpovědět

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Morakniv Companion Hi-Vis Orange

Sleva 10 Kč
Morakniv Companion Hi-Vis Orange
359 Kč
349 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Háčky závěsové 2ks

Sleva 4 Kč
Háčky závěsové 2ks
49 Kč
45 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kinetic Bunnie Sea Pintail Fire Tiger 120g

Sleva 20 Kč
Kinetic Bunnie Sea Pintail Fire Tiger 120g
319 Kč
299 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.