Zdravím všechny norky.
Můžete mi prosím poradit, kde najít fungující info o přílivu a odlivu. Zde nabízený odkaz mi nefunguje. Díky.
Zdravím všechny norky.
Můžete mi prosím poradit, kde najít fungující info o přílivu a odlivu. Zde nabízený odkaz mi nefunguje. Díky.
Cez Google vyhľadávač si zadaj - tidevann dintur, a hneď prvý odkaz sa ti otvorí tabuľka.Na ľavo zadaj Stavanger a máš aktuálnu tabuľku.
Toto isto zvládne každý.
Odpovědět
Tohle jsem zvládl už v poledne, ale Stavanger já nepotřebuji. A ty tabulky, co tam jsou, to je pouze slabý odvar co dříve bylo a mě zajímá určitý termín a nejen květen.
Odpovědět
[citace]plukas napsal:
Tohle jsem zvládl už v poledne, ale Stavanger já nepotřebuji. A ty tabulky, co tam jsou, to je pouze slabý odvar co dříve bylo a mě zajímá určitý termín a nejen květen. [/citace]
Tak zkus tohle:
http://kartverket.no/en/sehavniva/Lokasjonsside/?cityid=209249&city=J%C3%B8st%C3%B8len
Odpovědět
zdeneko: omlouvám se mněl jsi pravdu jde to už jsem plukasovi poslal co potřeboval
Odpovědět
[citace]skroban5 napsal:
zdeneko: omlouvám se mněl jsi pravdu jde to už jsem plukasovi poslal co potřeboval[/citace]
V pohodě. Hlavně, že to funguje.
Odpovědět
[citace]DOSKY napsal:
Tak zkus tohle:
http://kartverket.no/en/sehavniva/Lokasjonsside/?cityid=209249&city=J%C3%B8st%C3%B8len%5B/citace%5D
Díky, tohle se mi podařilo "zkrotit". A díky všem ostatním za rady a snahu pomoci.
Odpovědět
Prosím Vás, chcem sa spýtať, do akej miery sa riadite pri love prílivom a odlivom. Stalo sa nám naposledy, že najviac pekných rýb sme nachytali pri odlive resp. na začiatku prílivu a 3 hodiny pred vrcholom prílivu skoro nič. Vždy som sa držal toho, že som chodil na ryby s prílivom. Posledná rybačka ma trochu zneistila v dodržiavaní tohto pravidla.
Odpovědět
Ahoj Vlado. Problém přílivu a odlivu jsem do letošního rybolovu asi chápal podobně jako ty. Důležitý a směrodatný byl vždy pro nás vrchol přílivu. Teď jsem ale pochopil, že to je orientační čas, kdy ryby nejméně berou-žádný drift,tišina, způsobena tím, že se vyrovnávají síly přílivu a odlivu. Loď "neprochytává", ale stojí na místě. Největší síla přílivu a odlivu by podle znalců měla být asi 3 hod. před a 2 hod. po přílivu, kdy by teoreticky ryby měli brát nejvíc. Asi záleží na více okolnostech, abychom se na daném místě jen na toto mohli 100% spolehnout.Rozhodující je asi také, kde je loviště umístěno v momentálním proudění.
Odpovědět
Samozřejmě v tom hraje rolí víc věcí, ale moje zkušenost je asi taková - hlavně že se vod hýbe, jedno jestli s přílivem či odlivem. Když je bazén plný, nebo naopak úplně prázdný, voda se zastaví a aktivita ryb taky. Říkáme tomu hodina mrtvého psa, chytit se něco občas dá, ale bývá to slabota.
Odpovědět