Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Přeprava letadlem

• Toto téma obsahuje celkem 14 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel KUL a poslední změna proběhla před 7 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 15)
  • Autor
    bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)

jak napsal:

Zdravím všechny přítomné. Můžete mi prosím někdo sdělit Vaše zkušenosti s přepravou úlovku v polystyrenových bednách letadlem? Počítám s tím, že bedny zabalíme do folie a označíme adresou – je třeba je ještě nějak označovat? Je třeba je ještě převazovat špagátem? Mám obavu, že když to převážu tak aby to nepřořízlo polystyren kdyby za to někdo vzal. Nedělám si iluze o zacházení se zavazadly na letištích – v jakém stavu Vám to došlo? Zatím jsem to nidky nemusel řešit, vždy jsme jeli autem, letos poprvé jedeme až na Sandland a přepravujeme se letecky. Díky za Vaše postřehy. Honza

Kluci, co litaji za mnou, to delaji jednoduseji. Kazdy si koupi velky kufr (ma 32 kg limit – litaji s Wizzair) a cestou zpet tam tech 15 kg kazdy pribali (kufr uz je o nejakou lahvinku nebo rizek z cesty tam odlehceny). 15 kg zmrzlych ryb nezabira moc mista a staci to hodit do takovych tech chladicich tasek a zabalit jeste do nejakych veci a v pohode to tech par hodin letu prezije…

Kdybych to chtel prepravovat separatne, tak koupim jeden velky kufr navic, vystelu ho nejakou izolaci (folie, bublinky, chladici tasky) a hodim do nej limit pro 2 osoby. Moc bych neveril, ze polystyrenova bedna prezije – i celoplastove nebo jinak zpevnene kufry prijedou kazdou chvili zdemolovane (ja na cestu letadlem uz kupuju zasadne nejlevnejsi kufry, ktere casem po zniceni vyhodim – jednu dobu jsem lital skoro kazdy tyden a vim, jak kufr vypada po par cestach – bohuzel nezavisle na materialu) …

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

To, že polystyrenová krabice přepravu nepřežije, s tím si můžeš být jistý. Já se obávám, že se můžou na letišti i chtít při přejímce do zavazadla podívat a když to budeš nějak extra balit, tak můžeš mít problém. Existují hadrové termotašky, ve kterých jsme vezli tam jídlo a zpět zmrzlé filety. Zapneš zip a jestli se v tom bude někdo přehrabovat nebo s tím házet je jedno. Za pár hodin jsi doma a na Ruzyni jsme to přeházeli do polystyrenových beden co jsme měli v autě a bylo to stále zmrzlé na kost. Mezery vycpat novinovým papírem.

I ten kufr je řešení. Letadlem to není 30. hodin jako autem.

Když jsem jezdil kdysi od rodičů v neděli domů, vždy mne napakovali zmraženýma rybama zabalenýma do novin. Jednou jsem tašku objevil až druhý den navečer nevybalenou a ryby byly stále zmrzlé. Novinový papír ve víc vrstvách a ještě to zamotat do hadrů v kufru.

jak
    Účastník
    (72 odpovědí)

Zdravím všechny přítomné. Můžete mi prosím někdo sdělit Vaše zkušenosti s přepravou úlovku v polystyrenových bednách letadlem? Počítám s tím, že bedny zabalíme do folie a označíme adresou – je třeba je ještě nějak označovat? Je třeba je ještě převazovat špagátem? Mám obavu, že když to převážu tak aby to nepřořízlo polystyren kdyby za to někdo vzal. Nedělám si iluze o zacházení se zavazadly na letištích – v jakém stavu Vám to došlo? Zatím jsem to nidky nemusel řešit, vždy jsme jeli autem, letos poprvé jedeme až na Sandland a přepravujeme se letecky. Díky za Vaše postřehy. Honza

dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

Neviem jak to je inde ale na letisku Gardermoen u Oslo už zaviedli samoobslužné odbavenie kufrov. Vytlačíš si letenku a nalepovací pásky na kufr. Hodíš kufr na pás a buď ti odjede alebo máš nadváhu. Nadváhu doplatíš kúsek od pásu. I u Norvegian si možeš doplatit až do 32 kilo.

dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

Zdá sa mi že asi 60 nórskych za kilo nadváhy…

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

To dub: V Trondheimu je to taky tak, když se jim však něco nezdá vytáhnou tě z davu. Ne ono spíš jde o to, že ta polystyrenová bedna není dobré řešení.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

dub napsal: Zdá sa mi že asi 60 nórskych za kilo nadváhy…

No já bych se asi nedoplatil… Podle BMI mám asi 30 kg nadváhy :-D:-D:-D

dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

To Step : Já vlastne ani bednu nevozím. Je to spíš bedýnka. (60x40x16) Sotva tam vleze 15 kilo. Nerád sa s nekým natahujem. Bednu vložím do pevného igelitového pytla a po obvode kufra obložím špinavýma hadrama. Ze stredného Norska sem za 16 hodin doma , takže je to všecko na kost. Na rok chcem íst prvýkrát na sever a to už bude iné…

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Mám velkou tašku do které se mi vejde polystyrenová bedna z akvaristiky.Tam je v ní jídlo,zpátky ryby.V 6,30h odlet z Tromsa,12,30 jsem odjížděl z Prahy z letiště,takže přeprava ryb z mrazáku do mrazáku cca 10h (nebydlím v Praze a nebyl jsem ubytován u letiště,pro pedanty 😛 ).Loni mi bednu rozbili,letos ne. Přeprava v plastových termotaškách je také dobré řešení,pokud není 30°C. Za nadváhu se platí 65NOK/kg v Norsku,60NOK na mezistátních letech.Při přestupech se to asi sčítá(?),Praha – Oslo,Oslo – Tromso,nevím přesně,nezkoušel jsem to,dobře to ví Luboš,platil asi 15kg navíc a byla to pálka.Je zrovna v Norsku v Polarsirkel Fiskecamp u Bodo,tak až přijede..

dub
    Účastník
    (785 odpovědí)

To MifakM : podla toho by mi nadváhu v kufroch mohli tolerovat . Ja sám mám 68 kilo 😀

ceren
    Člen
    (68 odpovědí)

Já už byl s polystyrénovou bednou letecky v Norsku 3x a zatím to proběhlo vždy v pořádku. Při cestě tam v ní převážím potraviny. Bednu několikrát zpevním páskou (viz foto) a ještě zabalím do hrubého igelitového pytle (120 litrů, 200 mic). Při přestupu v Oslo (létáme do Tromso) a při cestě zpět ji Norové zařadí mezi nadrozměrná zavazadla. Prozatím vždy “přežila”, stejně tak létá se mnou s bednou i Pecana1. Letos to nepřežil kufr a tubus, ale bedny byly opět o.k.

To ovšem neznamená, že se to jednou kouzelníkům z aerolinek nemusí podařit. 15 kg ryb zabere něco málo přes polovinu, zbytek doložím tak, aby se víko mělo o co opírat a neprohýbalo se.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Já už jsem to sem asi někdy v minulosti psal. Absolvoval jsem jedenkrát naprosto bez komplikací s Norwegian. Splašil jsem si k tomu účelu tenkrát v práci – na lososárně polystyrenovou bednu certifikovanou pro leteckou přepravu (dodávali nám v nich vakcíny) víko zajištěno na 2 místech lepící páskou dokola, tu bednu tu mám s sebou dodnes pro případ že zas někdy poletím s rybama.

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Možná je to tím, že je vidět, z čeho bedna je, tak s tím zachází opatrně, aby to pak nemuseli sbírat.

Folda
    Člen
    (26 odpovědí)

v Bergenu na letišti jsem je požádal, aby pol.bednu odbavili jako spec. zavazadlo. Do Prahy došla v super stavu, chce to jen se na letišti v nrw zeptat:-D

KUL
    Účastník
    (30 odpovědí)

Zdravím,

budu kupovat polystyrenovou bednu 595 x 395 x 240 mm tj.34L (vnější rozměry). Vleze se tam v pohodě 15kg limit?

A máte zkušenost že tu bednu dáte přímo do kufru a ještě doplníte věcmi dokola???? – poletíme letecky.

Dík

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 15)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Přeprava letadlem

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...