Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -4°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon -5°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -3°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon -0°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 32°C
opar
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Přeprava letadlem

jak
29.04.2013 ID: 525189

Zdravím všechny přítomné. Můžete mi prosím někdo sdělit Vaše zkušenosti s přepravou úlovku v polystyrenových bednách letadlem? Počítám s tím, že bedny zabalíme do folie a označíme adresou - je třeba je ještě nějak označovat? Je třeba je ještě převazovat špagátem? Mám obavu, že když to převážu tak aby to nepřořízlo polystyren kdyby za to někdo vzal. Nedělám si iluze o zacházení se zavazadly na letištích - v jakém stavu Vám to došlo? Zatím jsem to nidky nemusel řešit, vždy jsme jeli autem, letos poprvé jedeme až na Sandland a přepravujeme se letecky. Díky za Vaše postřehy. Honza

0
Odpovědět
bestik
29.04.2013 ID: 1060898

[citace]jak napsal:

Zdravím všechny přítomné. Můžete mi prosím někdo sdělit Vaše zkušenosti s přepravou úlovku v polystyrenových bednách letadlem? Počítám s tím, že bedny zabalíme do folie a označíme adresou - je třeba je ještě nějak označovat? Je třeba je ještě převazovat špagátem? Mám obavu, že když to převážu tak aby to nepřořízlo polystyren kdyby za to někdo vzal. Nedělám si iluze o zacházení se zavazadly na letištích - v jakém stavu Vám to došlo? Zatím jsem to nidky nemusel řešit, vždy jsme jeli autem, letos poprvé jedeme až na Sandland a přepravujeme se letecky. Díky za Vaše postřehy. Honza[/citace]

Kluci, co litaji za mnou, to delaji jednoduseji. Kazdy si koupi velky kufr (ma 32 kg limit - litaji s Wizzair) a cestou zpet tam tech 15 kg kazdy pribali (kufr uz je o nejakou lahvinku nebo rizek z cesty tam odlehceny). 15 kg zmrzlych ryb nezabira moc mista a staci to hodit do takovych tech chladicich tasek a zabalit jeste do nejakych veci a v pohode to tech par hodin letu prezije...

Kdybych to chtel prepravovat separatne, tak koupim jeden velky kufr navic, vystelu ho nejakou izolaci (folie, bublinky, chladici tasky) a hodim do nej limit pro 2 osoby. Moc bych neveril, ze polystyrenova bedna prezije - i celoplastove nebo jinak zpevnene kufry prijedou kazdou chvili zdemolovane (ja na cestu letadlem uz kupuju zasadne nejlevnejsi kufry, ktere casem po zniceni vyhodim - jednu dobu jsem lital skoro kazdy tyden a vim, jak kufr vypada po par cestach - bohuzel nezavisle na materialu) ...

0

Odpovědět

Step
29.04.2013 ID: 1060905

To, že polystyrenová krabice přepravu nepřežije, s tím si můžeš být jistý. Já se obávám, že se můžou na letišti i chtít při přejímce do zavazadla podívat a když to budeš nějak extra balit, tak můžeš mít problém. Existují hadrové termotašky, ve kterých jsme vezli tam jídlo a zpět zmrzlé filety. Zapneš zip a jestli se v tom bude někdo přehrabovat nebo s tím házet je jedno. Za pár hodin jsi doma a na Ruzyni jsme to přeházeli do polystyrenových beden co jsme měli v autě a bylo to stále zmrzlé na kost. Mezery vycpat novinovým papírem.

I ten kufr je řešení. Letadlem to není 30. hodin jako autem.

Když jsem jezdil kdysi od rodičů v neděli domů, vždy mne napakovali zmraženýma rybama zabalenýma do novin. Jednou jsem tašku objevil až druhý den navečer nevybalenou a ryby byly stále zmrzlé. Novinový papír ve víc vrstvách a ještě to zamotat do hadrů v kufru.

0

Odpovědět

dub
29.04.2013 ID: 1060931

Neviem jak to je inde ale na letisku Gardermoen u Oslo už zaviedli samoobslužné odbavenie kufrov. Vytlačíš si letenku a nalepovací pásky na kufr. Hodíš kufr na pás a buď ti odjede alebo máš nadváhu. Nadváhu doplatíš kúsek od pásu. I u Norvegian si možeš doplatit až do 32 kilo.

0

Odpovědět

dub
29.04.2013 ID: 1060933

Zdá sa mi že asi 60 nórskych za kilo nadváhy...

0

Odpovědět

Step
29.04.2013 ID: 1060955

To dub: V Trondheimu je to taky tak, když se jim však něco nezdá vytáhnou tě z davu. Ne ono spíš jde o to, že ta polystyrenová bedna není dobré řešení.

0

Odpovědět

MifakM
29.04.2013 ID: 1060958

[citace]dub napsal: Zdá sa mi že asi 60 nórskych za kilo nadváhy...[/citace]

No já bych se asi nedoplatil... Podle BMI mám asi 30 kg nadváhy :-D:-D:-D

0

Odpovědět

dub
29.04.2013 ID: 1060959

To Step : Já vlastne ani bednu nevozím. Je to spíš bedýnka. (60x40x16) Sotva tam vleze 15 kilo. Nerád sa s nekým natahujem. Bednu vložím do pevného igelitového pytla a po obvode kufra obložím špinavýma hadrama. Ze stredného Norska sem za 16 hodin doma , takže je to všecko na kost. Na rok chcem íst prvýkrát na sever a to už bude iné...

0

Odpovědět

ZM
29.04.2013 ID: 1060960

Mám velkou tašku do které se mi vejde polystyrenová bedna z akvaristiky.Tam je v ní jídlo,zpátky ryby.V 6,30h odlet z Tromsa,12,30 jsem odjížděl z Prahy z letiště,takže přeprava ryb z mrazáku do mrazáku cca 10h (nebydlím v Praze a nebyl jsem ubytován u letiště,pro pedanty :-P ).Loni mi bednu rozbili,letos ne. Přeprava v plastových termotaškách je také dobré řešení,pokud není 30°C. Za nadváhu se platí 65NOK/kg v Norsku,60NOK na mezistátních letech.Při přestupech se to asi sčítá(?),Praha - Oslo,Oslo - Tromso,nevím přesně,nezkoušel jsem to,dobře to ví Luboš,platil asi 15kg navíc a byla to pálka.Je zrovna v Norsku v Polarsirkel Fiskecamp u Bodo,tak až přijede..

0

Odpovědět

dub
29.04.2013 ID: 1060961

To MifakM : podla toho by mi nadváhu v kufroch mohli tolerovat . Ja sám mám 68 kilo :-D

0

Odpovědět

ceren
01.05.2013 ID: 1061127

Já už byl s polystyrénovou bednou letecky v Norsku 3x a zatím to proběhlo vždy v pořádku. Při cestě tam v ní převážím potraviny. Bednu několikrát zpevním páskou (viz foto) a ještě zabalím do hrubého igelitového pytle (120 litrů, 200 mic). Při přestupu v Oslo (létáme do Tromso) a při cestě zpět ji Norové zařadí mezi nadrozměrná zavazadla. Prozatím vždy "přežila", stejně tak létá se mnou s bednou i Pecana1. Letos to nepřežil kufr a tubus, ale bedny byly opět o.k.

To ovšem neznamená, že se to jednou kouzelníkům z aerolinek nemusí podařit. 15 kg ryb zabere něco málo přes polovinu, zbytek doložím tak, aby se víko mělo o co opírat a neprohýbalo se.

0

Odpovědět

Northwolf
03.05.2013 ID: 1061308

Já už jsem to sem asi někdy v minulosti psal. Absolvoval jsem jedenkrát naprosto bez komplikací s Norwegian. Splašil jsem si k tomu účelu tenkrát v práci - na lososárně polystyrenovou bednu certifikovanou pro leteckou přepravu (dodávali nám v nich vakcíny) víko zajištěno na 2 místech lepící páskou dokola, tu bednu tu mám s sebou dodnes pro případ že zas někdy poletím s rybama.

0

Odpovědět

Step
03.05.2013 ID: 1061334

Možná je to tím, že je vidět, z čeho bedna je, tak s tím zachází opatrně, aby to pak nemuseli sbírat.

0

Odpovědět

Folda
25.10.2013 ID: 1073511

v Bergenu na letišti jsem je požádal, aby pol.bednu odbavili jako spec. zavazadlo. Do Prahy došla v super stavu, chce to jen se na letišti v nrw zeptat:-D

0

Odpovědět

KUL
08.09.2017 ID: 1287541

Zdravím,

budu kupovat polystyrenovou bednu 595 x 395 x 240 mm tj.34L (vnější rozměry). Vleze se tam v pohodě 15kg limit?

A máte zkušenost že tu bednu dáte přímo do kufru a ještě doplníte věcmi dokola???? - poletíme letecky.

Dík

0

Odpovědět

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Kinetic Wool Hat čepice zelená

Sleva 10 Kč
Kinetic Wool Hat čepice zelená
259 Kč
249 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Švédský pilkr 80g Nerez se třpytkou

Sleva 10 Kč
Švédský pilkr 80g Nerez se třpytkou
589 Kč
579 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Savage Gear Sandeel V2 23,5cm 175g Orange Glow

Sleva 60 Kč
Savage Gear Sandeel V2 23,5cm 175g Orange Glow
459 Kč
399 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.