Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu přeprava filet v polystyrenové bedně

• Toto téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (8 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel tom a poslední změna proběhla před 5 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Autor
    Stin01
    Účastník
    (5 odpovědí)

Ahoj,

prosím o radu jestli někdo používá nějaké plastové krabičky na uložení filet a následně poskládá do polystyrénové krabice o rozměrech 80x40x20. Nebo nějaký jiný způsob.

díky všem Stin

Semtamtuk
    Účastník
    (32 odpovědí)

Ty rozměry jsou vnitřní, nebo vnější ?

Nalimek
    Účastník
    (25 odpovědí)

to semtamtuk: rozměry boxu budou vnější

Viděl sem video,kterak norci ukládali filety do krabiček,přibližně 20x15cm stylem,že dovnitř njdříve vložili strečku,nebo nějakou folii s přesahem,a vkládali filety,které jednotlivě prokládali opět nějakou strečkou,aby se po zmrazení dali jednotlivě oddělit.Po naplnění přesahující folií překryli poslední horní porci a dali zamrazit.Po zmražení vyklopili krásně vytvarovanou cyhličku,která se krásně uloží k ostatním,a krabička se opět použije na další porce.Krabiček musí být jistě větší množství (při převozu se nejspíš poskládají do sebe) pro případ většího množství ulovených ryb.

Tak nějak jsem to v té rychlosti pochopil,video bylo pouze jako upoutávka nějaké destinace a postrádalo instruktážní komentář.

Bohužel si za nic nemohu vzpomenout kde to bylo,ale je docela možné,že to někdo z fora viděl,nebo dokonce takto praktikuje.

Já použil minule na balení vakuovačku,ale balíčky s filety nejsou tak dokonale skladné a v termoboxu zabírají dost mista.Navíc,balíček s větším množstvím filet se špatně rozděluje ke zpracování a musí se rozmrazit celý.

Vakuovačku letos neberu,chci vyzkoušet výše uvedený způsob.

• Odpověď byla upravena před 5 roky a 7 měsíci uživatelem Nalimek.
    Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Kupoval jsem v Baumaxu plastové košíčky kus asi za 11 Kč, mají trochu zkosené strany, ale to se složí otočením ob jeden. Lepší než do krabic od mlíka. Maj tam různé velikosti a balíme to také do strečovky, jen s tím, že po naplnění košíčku vyjmeme, řádně zabalíme a vrátíme  zabalené zpět do košíčku a dáme zamrazit.  Do bedny se to pak lépe skládá. Doma pak do mrazáku taky.

Vymýšlím udělat do bedny vložku, která by se vyndala do mrazáku, průběžně plnila a pak celá vložila do bedny. Nenapadá mne však nic, čemu by se při doplňování nedeformovaly boky.

Ideální to bylo v Tredge nebo na Averoy, tam jsme měli velký mrazák, každý v polici bednu, která se průběžně doplňovala. Všude ty možnosti nemají, proto improvizujeme.

• Odpověď byla upravena před 5 roky a 7 měsíci uživatelem Step.
    matyas2411
    Účastník
    (63 odpovědí)

My používáme už 3 rokem vakuovacku a je to úplně bez problému.staci jen dělat menší balíčky 2-4ks filetu a pohoda.Krasne se zamrazi a do beden úplně v pohode.

Sniza
    Účastník
    (31 odpovědí)

to Stin01: My do beden, které uvádíš, používáme dlouhá léta tuto techniku balení: Vezeme si plastové krabičky, které schováme po vyjmutí z 0,5 kg balení masných výrobků (mleté maso, křidélka atd.). Tu pak v Norsku vyložíš potravinářskou fólií s dostatečným přesahem, aby šly filety zabalit i z vrchu. Po zamrznutí vyklepneš a používáš dál. Do zmíněné bedny se naskládají jako cihličky a to bez mezer, do puntíku přesně do krajů. Jedna dávka vyjde v pohodě pro 2-3 osoby k obědu.

kloboukatej
    Účastník
    (202 odpovědí)

Podobný postup volíme taky. Léty prověřeno. Nejlepší plastové krabičky jsou od čerstvé listové zeleniny (např. rukola…..) z Lidlu.  Oproti od masa jsou tyto výrazně míň zkosené a víc se do nich vejde a v polystyrénové bedně se líp využije prostor. Jsou srovnatelné s těmi od masa 1 kg. Pokud chceme poloviční porci naplníme krabičku jen do 1/2.   Dovnitř krabičky nepoužíváme strečovou folii, ale mikrotenové sáčky. Je to jednodušší plnění. A hlavně, sáčky se nechají koupit v různých  barvách a to je výhoda. Každý druh ryby má svoji barvu sáčku a ve finále se to líp odliší doma v mrazáku.

Semtamtuk
    Účastník
    (32 odpovědí)

Řeším stejný problém. Minule jsem mĕl poprve s sebou 100 l pulťák a pasovaly mi dovnitr akorat krabky od mléka. Jenže zmražením se trochu nafoukly a byl pocuc to vydolovat doma ven. Mražák jsem zvolil proto, že bydlíme mimo ČR, ale cestou zpĕt přes rodnou hroudu jedeme. Cesta domů tedy je tak na 4 dny. Proto nemohu filety vozit v polystyrénových bednách. V různých plastových krabičkách to tam tak nenaskládám tak dokonale a kdyby byl rozdíl pár kg, nelámal bych si s tím hlavu. V obalech od mléka jsem měl akorát limit pro 5 osob. Takže asi vyrobím nějaký rám z profilù a zamrazím to po 15ti kusech v jednom balíku v mrazící mítnosti. Pak už by se to rozjet nemělo

tom
    Účastník
    (181 odpovědí)

Plodná diskuze již zde probíhala na tomto vláknu :

<span class=”bbp-breadcrumb-current”>Filetování, zbavení vody a balení mořských ryb</span>

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu přeprava filet v polystyrenové bedně

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...