Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Prášková barva-komaxit

• Toto téma obsahuje celkem 21 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Step a poslední změna proběhla před 13 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 16. až 22. (celkem z 22)
  • Autor
    kito
    Člen
    (16 odpovědí)

Zdravím všechny,loni jsem kupoval barvu na: WWW:davona.cz

v sekci smaltování bez pícky.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Ten odkaz je nefunkční. Zde je konkrétní na barvy:

http://www.davona.cz/tvoreni/942-smaltovani-bez-picky/

Kito, napiš co za kolik jsi koupil a jaké zkušenosti máš.

Dařilo se ?

kito
    Člen
    (16 odpovědí)

Sory za ten odkaz, zkušenost je taková že je lepší pořídit světlejší barvu.Barva při vypalování tmavne,dobré jsou také stříbrné glitry které tvoří lesk-imitace šupin,sítko pro nanášení.Spotřeba není velká ale musí se to zavěsit do trouby na drátku aby to neleželo.Při 150°C cca.8 min a hlídat – záleží na tom jak je olovo při vkládání do trouby studené. Je dobré to vzít sebou protože vytvoříte barevné varianty na které to zrovna bere.Koupil jsem barvy (25 ml) strukturovaná modrá [E-9371247],strukturovaná zelená [E-9371263],červená jahodová [E-9371027] ale jak jsem již zmínil chce to odvážnější barvy i když hned druhý den po barvení (Giant Jighead červeno modrý s glitry komplet vlastní výroby) zabraly dvě krásné obecňačky 120 cm a 113 cm, nejen to.Oblast Bakkan Wahl. Letos ještě přikoupím oranžovou a světlejší červenou možná i žlutou barvu, ceny jsou přijatelné, nedělám to ve velkém jen pro partu.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Výrobce u barev dopoučuje vypalovací teplotu na 180-200 stupňů na 20 minut. Jestli to děláte v troubě, zkuste to dodržet. Výsledný efekt – trvanlivost je na místě.

Když si koupíš barvu dle vzorníku ral, tak ti přijde světlejší. Po zpracování lehce ztmavne. A bude dle vzorníku.

kito
    Člen
    (16 odpovědí)

Zdravím,ta teplota je právě proto aby to tak netmavlo, jinak to drží perfektně jen se to musí poprášit alespoň dvakrát.Koupím nové barvy a zkusím to podle doporučení. Nejprve ale musím odlít nové pilkry a jigové hlavy.Už se to blíží 10.5.11 odjezd, tak mám co dělat.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

NENE, špatně. Základ zní: čím méně barvy , tím lépe. Při tlustší vrstvě barvy se odlupuje i ta nejkvalitnější. A dvojitou vrstvu ? tu vůbec nedávej. Ta se ti odlouple při dopadu na linoleum. Věřte mi .

Čím méně , tím lépe.

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Přidávám se k 007krivanek, já pilkr malounko předehřívám plynovým hořákem, pak popráším slabou vrstvou barvy sejtkem na moučkovej cukr (válelo se v šuplíku v kuchyni bez užitku) barva se na ohřátém olovu trošku nataví a pěkně přilepí a pak to zapeču. Tlustá vrstva se loupe už při náhodném klepnutí o cokoliv.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 16. až 22. (celkem z 22)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Prášková barva-komaxit

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...