Hasvik, NO
temperature icon -3°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 5°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Prášková barva-komaxit

Zdravím,sháním práškovou barvu ale nějak se mi nedaří,u nás v Hodoníně ji nemají a hledí na mě jak trubky,na netu ve zboží rovněž není,našel jsem nějakou firmu v Brně ale ti po mně chtějí výpis z rejstříku a o ten si žádat nebudu kvůli kilu barvy....Poradí mi někdo internetový obchod kde si ji normálně koupím?předem díky...

Odpovědět

Ahoj mikulcak,

mohu Ti jen doporučit práškové barvy z Německa od www.bleigussformen.de

Mají tam barvy hodně levné, takže se vyplatí dát cca. 10 Euro za dopravu pokud objednáš aspoň něco za 30 Euro dohromady.

Pozdrav, Kormoran:-P

www.formybrno.cz

beru barvy také z Německa, oproti obchodům v Čechách jsou o hodně levnější, a když si vezmeš několik barev tak se poštovné ztratí...za kilovku dáš asi 12eur (250.-kč) a vystačí ti určitě několik let. Tady chtějí za kilovku skoro šest stovek. bleigussformen.de, za pár dní to máš doma,žádný problém....:-)

>>> ahoj,Kormoran má pravdu,Bleigussformen.de, jsou O.K. beru od nich materil,jsou levnější,,,,

tak vše vyřešeno,díky všem,objednal jsem nakonec u formybrno protože toho potřebuju opravdu málo,jen chci zkusit jak to funguje a zkrátit si nekonečné čekání na další výpravu 2011...

Prášková barva není problém sehnat. OK Color apod.. Jenže spíš vidím problém jakým způsobem barvu nanést na pilkr v "domácím" prostředí. Práškovou barvu můžeme sehnat (máme doma 1kg RAL 9010), ale doposud z důvodu neznalosti používáme syntetiku. Jak na to? Pokud chceš práškovou barvu různých barev, napiš na SZ.

Pánové o této problematice se psalo ve staré diskuzi před 646 dny.

zdar,tak barvu již mám i první výsledky,osvědčilo se mi hlavičku nahřát horkovzdušnou pájkou,pak ji strčit do barvy a následně znovu prohřát,po zaschnutí super... co se týká pilkrů tak ty jsem ještě nezkoušel ale předpokládám že to bude podobné jen s tím rozdílem že se pilkr v místech kde budem aplikovat barvu potře nějakým roztokem který na sebe naváže barvu,ale nikde jsem nezjistil co to je za roztok ,můžete mi tedy s tím někdo poradit?předem díky...

Ahoj mikulcak,

také pracuji s práškovou barvu, ale nějaký roztok jsem k tomu ještě nepotřeboval (jen horkovzdušnou troubu od paní domácí)!

Instruktážní videa na odlévání a barvení,

Video

asi jste mě kluci nepochopily....barvení hlaviček a celých pilkrů je mi jasné,mě zajímá jak na pilkeru uděláte např.barevný pruhy...

Ahoj mikulcak,

dělat pruhy je opravdu těžké, ale funguje to, pokud si děláš šablony.

ve stare diskuzi ( 647) se psalo právě o nějakém roztoku kterým se to potře a barva se přichytí,psal o tom FURO,toto jsem měl na mysli.

Na olovo nemusíš vůbec používat žádné roztoky. Pouze prášková barva . Pilkry dělám v troubě. 30-40 naráz.

Mohl by ti napsat LUBSA, který to dělá ve velkým a umí hezký. A umí i jiné věci na Aukru než jen prodávat. Že jo LUBSO.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!