Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Poznávací cesta po severním Norsku 2022

• Toto téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Holzby a poslední změna proběhla před 3 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Ahoj, rybolovu v Norsku jsem propadl před více jak 20ti lety a zatím jsem nevynechal 🙂 . Proložil jsem to i pár dovolenými strávenými cestováním po jižní části až po Alesund, ale teď bych chtěl obzor rozšířit a rozhodl jsem se, že podniknu s rodinou další poznávací cestu (pokud to bude mož né).  Tentokrát bych se chtěl dostat až na Nordkapp a Lofoty.  Předpoklad je cca 14-21dní s tím, že cesta by byla nahoru Švédskem (Finskem) s tím že se případně zdržíme u nějakých zajímavostí a dolů potom Norskem +/- po E6 s odbočkou přes Lofoty-Bodo a případně zase neprobádanou část jihu(nebo jezera Švédska). Spaní v dodávce + kempech na střídačku, jelikož v ní nemám koupelnu a aby si rodina taky trochu odfrkla 🙂

Pokud jste někdo podnikl podobnou cestu, za jakékoliv info a tipy po cestě budu vděčný.

Díky moc za postřehy a TIPY

Holzby  / holzby@seznam.cz

PS: omlouvám se rybářům za případný spam 🙂 v podobě tohoto příspěvku.

Ciza
    Účastník
    (163 odpovědí)

Ahoj, super výlety, také jezdíme do Norska s partou už od 1993 miluju to tam ,krásná země, ale jen rybarime, ale je nádherná. Zatím jsme nevynechali jediný rok, dokonce jsme byli někdy i dvakrát ročně. Ale ta rybarina ba moři nás bere, tak že čas na jine nezbývá. Ale věřím, že cestovat po Norsku je úžasné. Jezdíme to celé ty roky krom prvních dvou sami autem bez trajektu, tak že 2500 km tam a 2500km zpátky. A co vidíme cestou je úžasné. Tak Zadar při dalším objevování Norska.

Marfius
    Účastník
    (64 odpovědí)

priprav se na cca 8 tis km ale je to pecka , Nordkapp a jeho okoli , doporucuji oblast Inari a muzeum Samu, lofoty, Storforsen, Priekestolen, polarni zoo, Bergen a mistni zoo je toho mraky

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Holzby, pokud nechces mit z dovolene maraton, tak si nech ty 2-3 tydny na sever po Trondheim a dalsi rok 2- 3 tydny na Dansko,  jih a stred. (nebo obracene :-))

Pokud bys mel zajem o vypracovani trasy, ozvi se mi.

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Ahoj. Po Alesund z jihu to mám projeté myslím hodně, ale vršek zatím tápu. Pokud máš nějaké tipy, budu jedině rád. Lofoty počítám tak 3 dny, dál je otázkou. . .

Jend@
    Účastník
    (8 odpovědí)

Ahoj Holzby,

při cestě po E6 se severu na jih se určitě zastav ve Steigen, jsou tam pozůstatky německého opevnění a děl z druhé světové. Potom určitě nad Lofoty navštiv NP Senja, nejsou tam takové davy, jako na Lofotech…

Osobně Ti doporučím kemp v Morsvikbotn, jsou tam fajn chatky, majitelé jsou taky v pohodě, myslím, že teď modernizovali, není problém půjčit loďku a ve fjordu si trochu zachytat. V Morsvik je krásné prostředí, mimch. jsou tam jedny z nejdražších settefisk sádek na světě, kde jsem měl tu čest pracovat. Nad Morsvikem je jezero Sildhopvatnet, ideální na koupání, je tam i veřejný grillhuset. Upřímně v té oblasti je hodně zajímavého, včetně krásných tracků.

Jend@
    Účastník
    (8 odpovědí)

Na Lofotech můžeš ze Svolvaer výletní lodí do Trollfjord, to je celkem fajn, potom vylézt na Djevelporten, Svolvaergeita-výhled na celé město, potom takové klasiky jako vesničky Reine, Henningsvaer, pláž v Rambergu…jsou toho mraky

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Díky moc, za info.  Přidávám do plánu cesty 🙂 . Je to takové moje světlo v covid tunelu 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Poznávací cesta po severním Norsku 2022

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...