Hasvik, NO
temperature icon 12°C
mlha
Trondheim, NO
temperature icon 27°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon 25°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 20°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Používané uzly

Jaké používáte uzly při spojování šňůry a vlasce?

Jaký způsob upevnění obratlíků, karabin, přívěsů a pod. preferujete?

Ke spojení hlavy a hlavní šňůry používáte karabiny, nebo upřednostňujete přímo na vlasec? A pokud používáte karabiny tak jaké?

Prosím pokud je možnost vyfoťte svoje uzly, nebo popište či nakreslete způsob.

Odpovědět

Taky ho používám.

Možno sa už o tom kedysi písalo ale...

Nadpájate šnúru a navijaku alebo nie. Na 2 cievkach mám cca. 200 m šnúry a chýba mi na každom 50m. Príde mi, že vyhodiť 2x200m je mrhanie. Asi šnúry otočím a do spodu doplním po 50 metroch.

Na spojenie používam uzol podobný pružnému uzlu, ktorý sa používa u muchariny, pri uberaní priemerov.

Máte iné postupy?

Chlapi aké uzly používate na bočné návazce z monofilu? Všetky možné som našiel ale toto nie.

[citace]Capko napsal: Chlapi aké uzly používate na bočné návazce z monofilu? Všetky možné som našiel ale toto nie. [/citace]

Môžeš použiť napríklad toto:

Uzel pro spojení dvou vlasců pro vytvoření bočního návazce.

Postup

Přiložte k sobě dva vlasce a vytořte na nich společnou smyčku, kterou alespoň 4x protáhněte oběma vlasci (já doporučuji alespoň 8x). Před dotažením uzel nasliňte. Po utažení návazcový vlasec, který vychází ze spodní části uzlu, odstřihněte. Na horní část návazce přivažte háček. Na (kmenový) spodní vlasce můžete udělat stejný uzel pro druhý návazec nebo rovnou přivážete olůvko.

Požívame však hlavne tento:

Hodí se např. pro vytvoření smyčky na hlavním vlasci, do které smyčkou do smyčky připojíte návazec. Smyčka pěkně odstává od kmenového vlasce a drží odstup návazce od kmenu, takže se alespoň kratší návazce méně zamotávájí.

Postup

Na vlasci udělejte 8-10x protažené očko. Najděte odhadem ve smyčce střed omotání a oddělte zde vlasce od sebe, aby vznikl otvor, kterým protáhnete oblouk smyčky - obr. 2. Všechno utáhněte.

To som našiel aj finálny produkt

Používáme stejný jako Lacoh a spokojenost :-) :-)

Nutno monofil pořádně naslinit, pak se lépe utahuje :-) :-)

No jo,ale někteří mají stále vyschlo v ústech...

Jednoduchá a hlavně názorná ukázka nejen pro nováčky;-)

Perfektní, hned to vyzkoušíme. Díky:-)

Super moc mi to pomohlo. ;-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.