Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 22°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Používané uzly

Jaké používáte uzly při spojování šňůry a vlasce?

Jaký způsob upevnění obratlíků, karabin, přívěsů a pod. preferujete?

Ke spojení hlavy a hlavní šňůry používáte karabiny, nebo upřednostňujete přímo na vlasec? A pokud používáte karabiny tak jaké?

Prosím pokud je možnost vyfoťte svoje uzly, nebo popište či nakreslete způsob.

Odpovědět

Nahoře karabiny které používám od Balzer nebo od Eisele 30-80kg.A dole karabiny,které do Norska jsou nevhodné.

to harty,proc nevhodne?

jinak nejmin tak dulezite jak uzel sam je presne ten detail navazani silnejsi snury medzi hlavni snuru a karabinu.

[citace]shark napsal:

to harty,proc nevhodne?

[/citace]

Tipnul bych si : protože se při větším tahu otevírají

to harty,proc nevhodne? Protože u těchto karabin se vždy něco podělá.Buďto se rozepnou nebo se ulomí pojistka. A mají ve srovnatelné velikosti nižší nosnost.

Souhlasím s Hartym. Ty karabiny dole nejsou vůbec spolehlivé. V horní řadě počítáno z levé strany 3.4.a 5. jsou dobré. Také je používám. Mám raději větší provedení z důvodu výměny nástrah - zkřehlé prsty a nemusím používat brýle.

Já viděl dokonce i to, že si někdo karabiny dělal sám (přímo v Norsku). Tedy ten druh 1 a 2 co má na Harty na fotce.

Jen nevím, jaký typ drátu na to používal.

Já než něco napíšu tak to tam je:-D:-(

Jak ještě vážete gumy? Tedy jejich hlavy?

Přímo na vlasec/šňůru, nebo na karabinu s obratlíkem?

Gumy jsem věšel na karabinu-je to pohodlnější,ale teď už je vážu přímo na hlavu.Prý karabina ovlivňuje chod nástrahy-negativně.

Hlavičky jsem doposud připevňoval na karabiny. Nevím jak by mohly ovlivňovat chod gumy, ale mohu se mýlit. Myslím, že rozhodující je barva, velikost atd. gumy. Zkusím letos vázat hlavičky přímo na vlasec - bohužel musím mít brýle. Také se domnívám, že pro úspěch je rozhodující barva hlavičky. Neosvědčili se mi svítící. Dále pak žluté. Prostě výrazná barva. V přírodě je žlutá pro ostatní živočichy varovná. Ale toto vlákno je o uzlech a proto končím.

karabiny nepouzivam,proto jsem se ptal.Domnival jsem se ze nostnost je danna vyrobcem.

[citace]shark napsal:

jinak nejmin tak dulezite jak uzel sam je presne ten detail navazani silnejsi snury medzi hlavni snuru a karabinu.

[/citace]

Toto možno platí v Amerike a nie v Nórsku. Tu sa dáva spravidla slabší náväzec ako kmeňová šnúra.

to lacoh, jako z hrubsi do tensi?Jaky to ma vyznam?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.