Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Polystyrenové krabice

• Toto téma obsahuje celkem 31 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Raca a poslední změna proběhla před 12 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 32)
  • Autor
    Vlastimil Jakoubek
    Člen
    (54 odpovědí)

To LOM:

Hezký příspěvek, jen se chci ještě zeptat jestli má na tepelné vlastnosti vliv jestli to bude obyčejný fasádní polystyrén nebo nějaký extrudovaný polystyren. Letes jedeme až na Soroyu, cesta cca 46 hodin, tak bych potřeboval aby ryby vydrželi zmrzlé…

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

To Vlastik82: možná by pomohlo vylepit (vyložit) bednu alufolií, která se používá za radiátory proti únikům tepla. Letos to chci vyzkoušet. Nezabere téměř žádné místo a rozhodně to s ní horší nebude. Máte někdo s tímto zkušenost?

Vlastimil Jakoubek
    Člen
    (54 odpovědí)

Ano určitě, to už nás napadlo, jen jsme říkali, že bednu vyložíme silnějším alobalem….

Miloš Doubrava
    Člen
    (6 odpovědí)

To Vlastik82

To rozhodně.Číselně izolační vlastnosti fasádního polystyrenu z hlavy vyjádřit nedovedu , ale ryby po příjezdu domů vždy “zvonili”.Extrudovaný polystyren je samozřejmě lepší.Je pevnější , voděodolný atd. , ale také podstatně dražší. Klasický fasádní polystyrén mi vyhovuje. Vylepení folii to samozřejmě podstatně zlepší.Proti poškození  mám bedny ještě obaleny klasickou průsvitnou páskou, kterou vždy po zabalení ještě víko stáhnu s bednou.Podstatou mojeho příspěvku bylo to , že když jedeme ve čtyřech , tak do auta dáme 4 bedny , které mají obsah cca 35 litrů , aby se do nich vešlo povolených 15 kg  filetů a nedráždili jsme celníky. Bedny do kufru auta padnou, nikde ani škvírka a zbyde vice místa na ostatni věci a že jich je.

mikulcak
    Účastník
    (375 odpovědí)

Zdar všichni,já si taky udělal bednu,ale trošku jsem si s tím pohrál…Je ze zeleného extrudovaného polystyrénu,slepil jsem části lepidlem na polystyrén a spoje navíc sešrouboval vruty s délkou asi 10cm.Vše jsem zpevnil a omotal vysokopevnostní páskou a vnitřek bedny i víka oblepil hliníkovou lepící páskou na zateplování.Náklady byly sice vyšší než za klasickou bedu ale tato mi zas vydrží napořád.A protože zatím jezdím s cestovkou tak rozměry jsem udělal tak aby nebyl problém při skládání do přívěsu,tedy 80x40cm a výška je 28cm.

Vlastimil Jakoubek
    Člen
    (54 odpovědí)

To mikulcak:

Hezká bedna, chci se jen zeptat kde se dá sehnat extrudovaný polystyren?? Díky.

mikulcak
    Účastník
    (375 odpovědí)

vlastik82-ve všech stavebninách,tloušťka 5cm

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

to mikulcak: Líbí se mi Tvá bedna. Počítal jsi, na kolik to asi vyjde? Pokud ten extrudovaný polyš a zateplovací páska není extra drahá, tak se to určitě vyplatí.

Taky bych si musel udělat ty “cestovkové” rozměry. Navíc ty origoš bedny asi mají méně než 5cm.

Michal Bajušev
    Člen
    (26 odpovědí)

To salmon:také jsem zkoušel slepit a lepit různé rozměry beden.Nakonec jsem zjistil,že i když tomu dáš svůj fortel a um,stejně to nefunguje tak,jako u origináních beden,které mají ve víku U zámek,který vlastně dělá polystyrenovou bednu polystyrenovou bednou-bez úniku chladu a tudíž dovozu zmrazených ryb až domů.Toť můj názor a moje bedny mají oněch 5 cm,které jsou dostačující pro převoz z těch nekonečných dálek,kam všichni zjara pádíme. 

mikulcak
    Účastník
    (375 odpovědí)

to Salmon-vše tě vyjde asi na 350kč

to mikael-pokud ti sedí víko s bednou a navíc se to přelepí páskou tak žádný ůnik není,ale máš pravdu,v pohodě stačí  klasická bedna

dělal jsem ji spíš proto že zima je dlouhá ,člověk se nudí, vymýšlí a vymýšlí,šak to každý zná…

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

to mikulcak: dík. Až tak drahé to rozhodně není. Rozhodně bude asi bytelnější:-)

Jaroslav Sokol
    Člen
    (8 odpovědí)

Chlapci nevim co pořád řešíte ale nová bedna v Dobřichovicích stojí 200kč Takže mi připadá absurdní se tady dočítat o nějakejch nesmyslech si bednu lepit sám a dělat si starosti.

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

to keegan25: tady nejde ani tak o cenu, ale spíš o pocit:-) Nyní v době norského absťáku pomůže i takováto příprava na Norsko. Já mám bedny doma 3 (sice ne v super stavu), ale stejně uvažuju úpravě nebo o té dělané:-)))

Rosta
    Účastník
    (274 odpovědí)

Ahoj.jak píšeš nejde o cenu nám šlo o to udělat si benu na míru jezdíme 2 kombíkama,bedny jsme si udělali jak nám nejlíp pasovali.horní zámek není potřeba,takhle víko spustím do bedny na filety a nahoru dáme oblečení.lepíme je silikonem a přidáne dřevěné kolíky omotat páskou a je hotovo.filety jsou určitě líp zmrzlé než jsme mívali v or.bednách.Jednu máme na 200l a druhou na 240l.

Ještě dlouhých 58 dní.

jirina
    Člen
    (2 odpovědí)

Přátelé, nemáte někdo zkušenost v jakých přepravkách je možno dopravit mražené ryby z Norska letadlem?Stačí polystyrenové a obalit folií?Díky moc!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 32)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Polystyrenové krabice

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(1)
(0)
(13)
(1)

Nahrávání ... Nahrávání ...