Někdo se mi pokouší poslat soukromou zprávu. Již podruhé jsem měl vyznačenu novou zprávu, ale nikdy jsem nic v poště neměl. Prosím odesilatele, aby mi napsal na mifakm@seznam.cz
Děkuji
Někdo se mi pokouší poslat soukromou zprávu. Již podruhé jsem měl vyznačenu novou zprávu, ale nikdy jsem nic v poště neměl. Prosím odesilatele, aby mi napsal na mifakm@seznam.cz
Děkuji
zdravím máte někdo zkušenost z aplikaci TOLL na proclívání?jak to funguje+rady.díky za odpověď.
Odpovědět
Super aplikace, používám jí pravidelně a funguje skvěle. Bacha akorát na to, že můžeš proclívat pouze dvě hodiny před překročením hranice. Ale to se tam všechno dočteš.
Odpovědět
Takže to znamena hodinu před přechodem na norské území zaplatím a je vše v pořádku?a co když nás zastaví po ubehnuti dvou hodin jak prokazu ze jsem zaplatil clo?vim že to jsou blbe otázky ale radši vysvětlení od někoho kdo stim má zkušenost.diky
Odpovědět
Je to jednoduché. Do MT stáhneš apku a zaregistruješ platební kartu.(povolené internet platby) Vyplníš co vezeš a apka ti spočítá clo. Platbu odešleš na cestě až budeš vědět že do 2 hodin překročíš hranice. Na email si necháš poslat konfirmaci. Potvrzení ti zůstává i v apce. Na hranici předložíš a jedeš .Toť vše. V apce je komplet manuál. Nemůžeš netrefit. Bacha na internetové připojení MT v Norsku.
Odpovědět
Co chlapi clíte při cestě do Norska?
Převážně jen pivo. :-)
Odpovědět
Takze na hranici ukazuju potvrzeni na mobilu nebo si doma nejak vytisknu?Jo a ukazujete to automaticky na hranici?Taky pocitam,ze nejake pifko navic vemem..
Dik
Odpovědět
Takze na hranici ukazuju potvrzeni na mobilu nebo si doma nejak vytisknu?Jo a ukazujete to automaticky na hranici?Taky pocitam,ze nejake pifko navic vemem.. DikAhoj. Doma si nic nevytisknes protoze budes platit 1-2 hodiny pred prejezdem hranice a potvrzeni ti prijde na e-mail po zaplaceni. Taky ti po zaplaceni zacne aplikace odpocitavat 2 hodiny. Takze pri kontrole ukazes odpocitajici aplikaci nebo potvrzeni v mobilu v mailove schrance.
Odpovědět
Na hranici muzes do zeleneho pruhu... Kdyz te zastavi i tam tak ukazes potvrzeni. My sebou jeste mame soupis vseho alkoholu a cigaret s vyznacenim co je navic a je zaplaceno.
Odpovědět
Ahoj,nevite jestli se nezmenila vekova hranice pro rizeni lodi?Dlouho to bylo,nebo porad je, rocnik 1980 a starsi.Ptam se jelikoz jsem rocnik 1981 :)
Odpovědět
Nezmenila. Stale plati: Osoby, narozene po 1.1.1980 potrebuji pro rizeni lodi, ktera je delsi nez 8 m a nebo s motorem silnejsim nez 25 HP, opravneni pro rizeni lodi.
Odpovědět
Jani a ti dříve narození, mohou řídit lodě třeba i 30 m a s motorem např. 150 HP a nebo je zde také nějaký limit?
Odpovědět
Drive narozeni muzou ridit sportovni lode bez ridicaku. Hranice, od kdy je potreba specialni ridicak, je u lodi o delce od 15 m a 5 brutto registrovanych tun.
Odpovědět
Drive narozeni muzou ridit sportovni lode bez ridicaku. Hranice, od kdy je potreba specialni ridicak, je u lodi o delce od 15 m (a 5 brutto registrovanych tun). Jinak o rozdeleni ridicaku je tady nekde cele samostatne tema.
Dasi info https://www.sdir.no/fritidsbat/sertifikater/batforerbevis/
Odpovědět