Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Pokec – volný pokec o všem možném

Někdo se mi pokouší poslat soukromou zprávu. Již podruhé jsem měl vyznačenu novou zprávu, ale nikdy jsem nic v poště neměl. Prosím odesilatele, aby mi napsal na mifakm@seznam.cz

Děkuji

Odpovědět

Cele ryby není problém uvazat provázkem a ani není potřeba moc na tesno ale filety jak to nemá kostru, nevim nevim, nikdy sem nezkousel jinak než v leze ma roštu, někde sem viděl poteflonovane kde by se to nelepilo. Jen jich je potřeba mít více a pěkně to poskládat aby kouř okolo moh pěkně procházet. Předpokládám ze taky budeme asi udit ale máme cela těla bez hlavy a ocasu, udime v leze.

Pstruzi a siveni

A ještě někde mam makrelky

Krásná práce, když vidím tu barvičku, tak se mi sbíhají sliny.

No budu se řídit heslem kdo nic nedělá, nic nezkazí a budeme zase o jednu zkušenost bohatší.

Bez hlavy a ocasu kusy také mám, ty jsem udil rozťáplé na sítu i uvázané drží, když je provázek přes páteř, no uvidíme, vyfotím a pošlu

Filetky ktoré sa mi nedajú obesiť (alebo sa mi nechce) položím na pečiaci papier (pečící papír ;-) ) a na rošt v udiarni (v udírně ) ;-)

Můžu potvrdit,na pečícím papíře(pečiacom papieri) vše proběhlo minulou sobotu jak má.Nic se nepřilepilo,barva zlatá,2,5 hodiny při 80°c(jednou jsem neuhlídal a bylo 120 bez následků.

Děda

Ahoj dedo. Ja mám iný problém. Nemám už co udit. ;-)

Tady bych se chtěl vyspat.

[citace]janek.su napsal:

za volantem cestou domů jsem přemýšlel, jak nejlépe vyudit filetky z makrel , kterých jsem přivezl dost, celé makrely jsou na uzení samozřejmě lepší, nevysychají tolik, filetky jsem udil na nerezových sítech, ale některé šly špatně oddělit i když jsem síto namazal olejem a vešlo se jich tam málo, tak jsem zkusit tohle, v Baumaxu jsem koupil dubovou kulatinu 4 mm v metráži, nařezal ,zbrousil špičky a provléknul provrtaným hranůlkem 13 x 13 mm, ten rozřežu , napíchám filetky a zavěsím vodorovně v udírně, má někdo lepší nápad ? Já to vyzkouším o víkendu[/citace]

už jsi to vyzkoušel? Dej sem foto.

V pátek pojedu na chatu a v sobotu to vyzkouším, v neděli navečer dodám foto, doufám, že to dobře dopadne.:-x

přidám výsledek sobotního snažení, napíchal jsem na špičky cca 45 filetek, 4 ks spadly do 5. minut po vložení do vyhřáté udírny, myslím, že to budou ryby, kreré nebyly chytané cíleně, a tudíž byly delší dobu v lodně a dost povolené, ostatní se naopak tím zahřátím stáhly a o to více držely přischlé ke špejlím. Jinak dvě hodiny ve slaném láku a to samé v udírně při 50-80 °C.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.