Hasvik, NO
temperature icon 9°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
prudký déšť
Bergen, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Pokec – volný pokec o všem možném

Někdo se mi pokouší poslat soukromou zprávu. Již podruhé jsem měl vyznačenu novou zprávu, ale nikdy jsem nic v poště neměl. Prosím odesilatele, aby mi napsal na mifakm@seznam.cz

Děkuji

Odpovědět

Jediná ryba, kterou jedl můj ohař syrovou je platýz. ;-)

Musím mu dát za pravdu. Jako suši, lehce zakápnutý limetkou ....

Ahoj nevite nekdo,kdyz na celnici proclivate chlast jestli berou jen norske,nebo jde platit kartou dik

[citace]treska008 napsal: Ahoj nevite nekdo,kdyz na celnici proclivate chlast jestli berou jen norske,nebo jde platit kartou dik[/citace]

Dá se platit i kartou, na celnicích jsou platební terminály, kde si zvolíte druh a množství alkoholu, zaplatíte kartou a s celníkem nemusíte ani komunikovat.

Ok diky

Ahoj! Mám jen drobný dotaz. Jak je to s mezinárodním řidičákem? Posledních šestnáct let jsem jej měl vždy s sebou, protože za celou dobu mi nikdo nedokázal říct zda je potřeba. Diky. Jinak Seter Brigge za 8...

Podle mě není na sever mezinárodní řidičák potřeba.

Kontrolovali mě několikrát a vždycky jim ten náš plně postačoval.

[citace]otapa napsal:

Podle mě není na sever mezinárodní řidičák potřeba.

Kontrolovali mě několikrát a vždycky jim ten náš plně postačoval.[/citace]

Není třeba mezinárodní řidičák..

Žeby Romeo zablokoval fórum ? :-( Alebo neni o čom ...

[citace]otapa napsal:

Podle mě není na sever mezinárodní řidičák potřeba.

Kontrolovali mě několikrát a vždycky jim ten náš plně postačoval.[/citace]

Mezinárodní řidičák jsem potřeboval jen v Jižní Africe a v Hongkongu v EU není potřeba.

za volantem cestou domů jsem přemýšlel, jak nejlépe vyudit filetky z makrel , kterých jsem přivezl dost, celé makrely jsou na uzení samozřejmě lepší, nevysychají tolik, filetky jsem udil na nerezových sítech, ale některé šly špatně oddělit i když jsem síto namazal olejem a vešlo se jich tam málo, tak jsem zkusit tohle, v Baumaxu jsem koupil dubovou kulatinu 4 mm v metráži, nařezal ,zbrousil špičky a provléknul provrtaným hranůlkem 13 x 13 mm, ten rozřežu , napíchám filetky a zavěsím vodorovně v udírně, má někdo lepší nápad ? Já to vyzkouším o víkendu

No aby ti to nepadlo jak listí napodzim. Filet si myslím se na tom neudrží. Filet jedine v leze na sítě, ale mužů se plést a vydrží to:-D

jak píšu, vyzkouším to, použil jsem nejmenší průměr té kulatiny jakou měli,tak bude díra do kůže malá, jen aby to nesjelo z té kůže celé, ale maximálně to napadá na to síto, v neděli dám vědět, jak to dopadlo

[citace]janek.su napsal:

za volantem cestou domů jsem přemýšlel, jak nejlépe vyudit filetky z makrel , kterých jsem přivezl dost, celé makrely jsou na uzení samozřejmě lepší, nevysychají tolik, filetky jsem udil na nerezových sítech, ale některé šly špatně oddělit i když jsem síto namazal olejem a vešlo se jich tam málo, tak jsem zkusit tohle, v Baumaxu jsem koupil dubovou kulatinu 4 mm v metráži, nařezal ,zbrousil špičky a provléknul provrtaným hranůlkem 13 x 13 mm, ten rozřežu , napíchám filetky a zavěsím vodorovně v udírně, má někdo lepší nápad ? Já to vyzkouším o víkendu[/citace]

Mám zkušenost že z takovýchto kolíčků to rádo padá...ale jak píše kolega mira - třeba se pletu....

Ale nejlepší u mě vždy byl lněný provázek a uvázat na fest u ocasní části, pořádně to utáhnout skoro až zaříznout do masa...zkusím poslat fotku ale fakt nevím jestli jsem to já nebo brácha někdy fotil.

Ale tímhle způsobem mam vyuzené mořské pstruhy, naše duhoně, tresky snad všechny druhy, mníka, mořského úhoře, sumce atd. makrely sem tak ale asi nikdy neudil já je moc do čech nevozím. Tenhle způsob mě naučili kamarádi z Dánska...

Jen tak pro zajímavost úplně z jiného soudku: v Dánsku se udí jikry, vetšinou z tresek a jsou opravdu dobré! Jen ve slaném nálevu přes noc a pak na roštu nebo v punčoše vyudit...

Jednou jsem udil větší cejny a prošívali jsme je provázkem a za ten pak pověsili do uzaku je to jistější.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.