Někdo se mi pokouší poslat soukromou zprávu. Již podruhé jsem měl vyznačenu novou zprávu, ale nikdy jsem nic v poště neměl. Prosím odesilatele, aby mi napsal na mifakm@seznam.cz
Děkuji
Někdo se mi pokouší poslat soukromou zprávu. Již podruhé jsem měl vyznačenu novou zprávu, ale nikdy jsem nic v poště neměl. Prosím odesilatele, aby mi napsal na mifakm@seznam.cz
Děkuji
Jediná ryba, kterou jedl můj ohař syrovou je platýz. ;-)
Musím mu dát za pravdu. Jako suši, lehce zakápnutý limetkou ....
Odpovědět
Ahoj nevite nekdo,kdyz na celnici proclivate chlast jestli berou jen norske,nebo jde platit kartou dik
Odpovědět
[citace]treska008 napsal: Ahoj nevite nekdo,kdyz na celnici proclivate chlast jestli berou jen norske,nebo jde platit kartou dik[/citace]
Dá se platit i kartou, na celnicích jsou platební terminály, kde si zvolíte druh a množství alkoholu, zaplatíte kartou a s celníkem nemusíte ani komunikovat.
Odpovědět
Ahoj! Mám jen drobný dotaz. Jak je to s mezinárodním řidičákem? Posledních šestnáct let jsem jej měl vždy s sebou, protože za celou dobu mi nikdo nedokázal říct zda je potřeba. Diky. Jinak Seter Brigge za 8...
Odpovědět
Podle mě není na sever mezinárodní řidičák potřeba.
Kontrolovali mě několikrát a vždycky jim ten náš plně postačoval.
Odpovědět
[citace]otapa napsal:
Podle mě není na sever mezinárodní řidičák potřeba.
Kontrolovali mě několikrát a vždycky jim ten náš plně postačoval.[/citace]
Není třeba mezinárodní řidičák..
Odpovědět
[citace]otapa napsal:
Podle mě není na sever mezinárodní řidičák potřeba.
Kontrolovali mě několikrát a vždycky jim ten náš plně postačoval.[/citace]
Mezinárodní řidičák jsem potřeboval jen v Jižní Africe a v Hongkongu v EU není potřeba.
Odpovědět
za volantem cestou domů jsem přemýšlel, jak nejlépe vyudit filetky z makrel , kterých jsem přivezl dost, celé makrely jsou na uzení samozřejmě lepší, nevysychají tolik, filetky jsem udil na nerezových sítech, ale některé šly špatně oddělit i když jsem síto namazal olejem a vešlo se jich tam málo, tak jsem zkusit tohle, v Baumaxu jsem koupil dubovou kulatinu 4 mm v metráži, nařezal ,zbrousil špičky a provléknul provrtaným hranůlkem 13 x 13 mm, ten rozřežu , napíchám filetky a zavěsím vodorovně v udírně, má někdo lepší nápad ? Já to vyzkouším o víkendu
Odpovědět
No aby ti to nepadlo jak listí napodzim. Filet si myslím se na tom neudrží. Filet jedine v leze na sítě, ale mužů se plést a vydrží to:-D
Odpovědět
jak píšu, vyzkouším to, použil jsem nejmenší průměr té kulatiny jakou měli,tak bude díra do kůže malá, jen aby to nesjelo z té kůže celé, ale maximálně to napadá na to síto, v neděli dám vědět, jak to dopadlo
Odpovědět
[citace]janek.su napsal:
za volantem cestou domů jsem přemýšlel, jak nejlépe vyudit filetky z makrel , kterých jsem přivezl dost, celé makrely jsou na uzení samozřejmě lepší, nevysychají tolik, filetky jsem udil na nerezových sítech, ale některé šly špatně oddělit i když jsem síto namazal olejem a vešlo se jich tam málo, tak jsem zkusit tohle, v Baumaxu jsem koupil dubovou kulatinu 4 mm v metráži, nařezal ,zbrousil špičky a provléknul provrtaným hranůlkem 13 x 13 mm, ten rozřežu , napíchám filetky a zavěsím vodorovně v udírně, má někdo lepší nápad ? Já to vyzkouším o víkendu[/citace]
Mám zkušenost že z takovýchto kolíčků to rádo padá...ale jak píše kolega mira - třeba se pletu....
Ale nejlepší u mě vždy byl lněný provázek a uvázat na fest u ocasní části, pořádně to utáhnout skoro až zaříznout do masa...zkusím poslat fotku ale fakt nevím jestli jsem to já nebo brácha někdy fotil.
Ale tímhle způsobem mam vyuzené mořské pstruhy, naše duhoně, tresky snad všechny druhy, mníka, mořského úhoře, sumce atd. makrely sem tak ale asi nikdy neudil já je moc do čech nevozím. Tenhle způsob mě naučili kamarádi z Dánska...
Jen tak pro zajímavost úplně z jiného soudku: v Dánsku se udí jikry, vetšinou z tresek a jsou opravdu dobré! Jen ve slaném nálevu přes noc a pak na roštu nebo v punčoše vyudit...
Odpovědět
Jednou jsem udil větší cejny a prošívali jsme je provázkem a za ten pak pověsili do uzaku je to jistější.
Odpovědět