Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 10°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 14°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….

Zde si můžem pokecat o všem možném a tím jiná témata,které sou zaměřeny na určitou věc nebudeme odkloňovat od hlavního tématu....;-);-);-);-)

Odpovědět

[citace]shark napsal:

to MifakM kolik si chytnul privlaci halibutu?A jakej je nejvetsi?[/citace]

Mam osobne z Norska asi 4, nebo 5 halibutu. Nejvetsi mel 101 cm. Ale kdyz budu brat co jsme chytili vsichni na lodi, tak jen v loni to bylo 10 halibutu, v rozpětí 70-161 cm z toho 4ks nad metr. Vse na privlac. A to jezdime na misto, kde tech trofejnich se nechta takove mnozstvi jako na severu...

Proste neni to uplny sever Norska, ale vyssi stred.

MifakM aaa tak to jo:-D,Flounder(Paralichthys lethostigma) taky nekdy chytam privlaci:-P

MifakM:Okuma Raw 55 = cca 482g,240yds/15lb = zkrátka je to naviják na běžnou přívlač,s kterým se dá při dobré konstelaci - viz Shark

Tuf Line 16,3kg = 0,33mm , 24,5kg = 0,41mm

O měco větší navijáky,vhodnější na jigging,což je přívlač na halibuty váží 650 - 700g.Okuma Raw II 80 s větší kapacitou 685g.To snad zvládne mladý neopotřebovaný rybář,ne?

Pro zajímavost : Shimano Spheros 14000,s kterým se "dřu" já,váží 785g a mám na něm 350m 0,35mm Spiderwire.Nenahazuju s ním,nebo minimálně,není to nutné,pohyb za mě vykonává drift,takže něco jako troling a používám zdolávací pás,což ty,jako lovec velkých ryb, jistě uznáš, usnadní zdolávání a těch 30deka navíc pak zvládnu.

Je zajímavé,že některé ryby někomu časem těžknou.

Tak aby mě někdo nechytl za slovo - jigging je tažení nástrahy vertikálním směrem a to u té přívlače na halibuty není pořád,občas jde nástraha i vodorovně - spinnerbaits...:-P:-(:-P

mimochodem ma nekdo skusenosti s Penn Pursuit?Mne prijde za ty penize tahle rada naprosto supr!Znate neco co tomu muze konkurovat?

Hledáme do party jednoho rybáře.

Jezdímé asi 6let soukromě jako parta do Flatanger Zanzibar Inn.

Bohužel kolega je na operaci.

Oblast je výborná, ubytování a lodě také.

Lodě 40hp echolot gps atd.

jedeme 12.5.2012 .

Tel 604306185

Pro Sharka - je to nějak podezřele levné http://www.ebay.com/itm/NEW-Penn-Pursuit-7000-BIG-GAME-Saltwater-Fishing-Spinning-Reel-PUR7000-/380421739442?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5892e713b2

To ti nevadí grafitové tělo? Mně ne,ale jsem přesvědčený shimanista..

podezrele mi to bylo tak rok:-D,ale opravdu v tomhle pripade se jedna o supr navijak...vzdyt treba brzda je na cca 12kg!!! A to nema ani Slamer...

grafitové tělo je pri tyhle cene v poradku,(hlavne ze ma permanentní anti-revers)

Faktem je ze pro mne je smekaci navijak jen doplnek a opravdu velke ryby chytam na multiky....

Prosím o radu,

přemýšlím nad navijákem FIN NOR, našel jsem na googlu za dobré peníze, jen si nejsem jistej s překladem.

Uvedená info jsou:

OFS5500 330 yds. / 20 lb. 375 yds. / 50 lb. 48 lbs. 4.7:1 / 38" $149.95

prosim o radu.

Taky bych potřeboval radu.na 1 cívce na přívlačáku mám pletenku na 20kg a druhou mám volnou.chtěl bych tam něco pevnějšího jedu na loppu.jakou značku preferujete a jakou nosnost tam dát.mělo by se vlézt 315m pletenky 0,35mm.stačí to nebo dát pevnější a ubrat metry?dík za názory.

to romulur

jiz znacka sama o sobe garantuje kvalitu,tezko poradit neco lepsi...

330 yds. / 20 lb je pro monofil

375 yds. / 50 lb je pro snuru

Ovsem udaj Max Drag 48 lbs (brzda kolem 22kg!!)tak to mluvi za vse...tohle neumi zadnej jinej vyrobce!

Nakupem jakehokoli FIN NOR rozhodne chybu neudelas!

jinak kdyz uz jsme u tech smekacich navijakoch na more ,dovolim jsi jeden typ kde je supr pomer k cene.

Daiwa DF100A sice vypada dost zastaralo ale je to jednoduchej a neskutecne levnej navijak s brutalni kapacitou civky,jedine co mu lze krom vzhledu vytknout je ze ma vypinani reverzu...jinak za ty penize nema konkurenci!

http://www.fishandsave.com/?show_details=65946&desc=Daiwa_DF100A_SW_Spin_Reel_1BB_3.4:1_320/30Lb_0001-0501

[citace]shark napsal: MifakM aaa tak to jo,Flounder(Paralichthys lethostigma) taky nekdy chytam privlaci[/citace]

No jenže se tu bavíme o Hippoglossus hippoglossus... což je trochu rozdíl.

No možná pro amíky ne... ale to je už vedlejší ;-)

[citace]George77 napsal: Hledáme do party jednoho rybáře.

Jezdímé asi 6let soukromě jako parta do Flatanger Zanzibar Inn.

Bohužel kolega je na operaci.

Oblast je výborná, ubytování a lodě také.

Lodě 40hp echolot gps atd.

jedeme 12.5.2012 .

Tel 604306185[/citace]

S doplnením partie nepomôžem, my budeme v Lauvsnes u Pal Akervik 19.5.Budete ešte tam a bývate u Pala.

to MifakM MifakM....

Prozradim ti tajemstvi...moje puvodni profese je ,,rybar,, myslim jako skola vzdelani atd...dlouha leta to jiz nedelam ale neco malo jsi jeste pamatuji;-)

Problem je v tom ze jsem precenil tvoji inteligenci.

Takze pro upresneni,kdyz jsi napsal jak ,,velke,, halibuty to vlastne chytas(nejvetsi kolkem metru) tak jsem je s nadsazkou oznacil za ,,Flounder,, prave kuli te velikosti8-O

A souhlasil jsem ze takove muzes chytat i dle tveho popisu:-P

Mam pocit ze krom tebe to tady pochopil kazdej:-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.