Borec si postavil dům uprostřed rybníka, když chcete na náštěvu musíte jen lodičkou.
Borec si postavil dům uprostřed rybníka, když chcete na náštěvu musíte jen lodičkou.
No já se právě rozhoduju jestli ten WFT nebo Daiwu 500. Tam ten návin asi nebude o moc větší ? V červnu jedu na Soroyu…tak aby mě něco nemyle nepřekvapilo.
Já osobně bych na Soroy šel do něčeho s větším návinem než má WFT nebo jiné mašinky tomu podobné.. Chytali jsme tam okouníky zhruba na 250 metrech a při driftu jaký byl jsem byl s WFTčkem na doraz. Teď mám Daiwu Tanacom 750 a mám klid.
Odpovědět
To Shimano si koupil syn...vypadá dobře, jen ta váha se mi zdá dost vysoká. Jak s tim bude zápasit fakt nevím ?
Odpovědět
To Shimano si koupil syn…vypadá dobře, jen ta váha se mi zdá dost vysoká. Jak s tim bude zápasit fakt nevím ?
Úplně stejne jako s Daiwou Tanacom 750, váha je téměř totožná...
Odpovědět
A šňůra K- strong 51 kg je dostačující, nebo by stačila o něco tenčí ? Tuhle tam má právě syn
Odpovědět
Já právě trochu uvažoval o tomhle.....WFT SEA KING 800 PR HP, Fishingtackle24 - Angelbedarf Angelruten Angelbekleidung Angelzubehör Kunstköder Angeltaschen Angelzelt Angelschnur
Odpovědět
Jdi radej do Shimana Dendou Maru 4000 nebo Daiwa Tanacom 750, na oba snura WFT Strong na 51 kg a budes bez starosti....
Pokud se bavime o chytani na Soroya
Odpovědět
Nevím, ale podle mě zbytečnost. Stačí Daiwa tanacom 500 a WFT 51kg 300m, vždycky jsme na Soroye vystačili. Tam trháš minimálně, to není jako střední Norsko. Převážně chytáš na hloubkách 80-150m, víc jen okouníky a pokud je velký drift, tak to na okouníky nemá smysl. Takže za mě určitě stačí 300m šňůry. A hlavně ta váha u 750 je dvojnásobná a za celý den to bude sakra cítit v rukách.
Odpovědět
Nemate prosim nekdo zkusenost se snurou Speciflex? Mam moznost koupit ta dobrou cenu, jen jestli do toho jit. Diky.
Odpovědět
Já právě trochu uvažoval o tomhle…..WFT SEA KING 800 PR HP, Fishingtackle24 – Angelbedarf Angelruten Angelbekleidung Angelzubehör Kunstköder Angeltaschen Angelzelt Angelschnur
Jestli ti mohu poradit WFT nekupuj. Je to úplná novinka 2021 a nikdo neví, jak se to bude chovat. Na Soroya jsou vyzkošené Shimano a Daiwa Tanacom 750.
Odpovědět
Já už se rozhodl pro tu Daiwu...i když to ovládání na pravou ruku bude trochu oříšek, ale snad si zvyknu rychle
Odpovědět
Daiwu 750 ti mohu nabídnout za 13.858,-Kč, po vložení do košíku se ti odečte sleva a zobrazí tato cena.
https://www.topfishing.eu/daiwa-tanacom-750-elektricky-multiplikator.html
Odpovědět
Zajímal by mě názor tady fóru na to, zda bude mít nějaký vliv na stav ryb fakt, že se loni moc nelovilo a letošek dopadne taky bůhví jak. Jestli se to třeba projeví v následujících dvou třech letech vyšším stavem ryb, zejména ve fjordech u stanovištních ryb. Je sice možné, že turistický rybolov i v nejlepších sezónách moc velkou díru to stavu ryb neudělal, že se stavy stačily přirozeně obnovovat, ale i tak přece. Nebyly by k tomu i nějaké odborné názory?
Odpovědět
Nevíte někdo kolik stojí cesta do stř. Norska tam a zpět v osobním autě, včetně trajektů a mýta v Oslo? Díky
Odpovědět
Jezdím s manželkou Oplem Merivou na lpg, trajekt Roztok Teleborg tam a spět 106 euro, lpg 5000 Kč v benzínu to bude jednou tolik. Mýto 1800 Kč po E6, délka cesty tam a spět 4000 km
Odpovědět
Mytne se kazdy rok meni , vyska poplatku take zavisi na aute, zda je to diesel a pod. Ale - zde je krasna pomucka - pocitadlo mytneho, kde si vse muzete nastavit a vite, co vas ceka www.bompengekalkulator.no
V kazdem pripade doporucuju registraci na www.epcplc.com/register , po prijezdu vam pak prijde faktura, diky registraci obcas jsou i slevy, platit muzete pak v ceskych korunach na ceske konto ... nekde jsem to tu uz psala v diskuzi, myslim, ze mytne ma vlastni tema.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...