Borec si postavil dům uprostřed rybníka, když chcete na náštěvu musíte jen lodičkou.
Borec si postavil dům uprostřed rybníka, když chcete na náštěvu musíte jen lodičkou.
Podle všeho to má Hvaldimir za sebou ...
Odpovědět
Chtěl bych se zeptat, jaká hloubka je pro ryby hraniční co se týče pouštění ryb zpět. (tak aby to opravdu přežily) Plánuji výpravu do norska a kolega s tím automatickým gafováním má trochu problém. Děkuji Vám.
Odpovědět
Když budeš zdolávat ryby pomalu, aby mohli vyrovnat dekompresi, můžeš pustit téměř každou rybu. Určitě nemusíš každou rybu zabít, která ti skočí na háček.
Odpovědět
Já mám s gafováním problém již od samého začátku. (mnoho let dozadu) a to z několika důvodů. Vyřešili jsme to jednoduše. Negafovat. Ryby podebíráme. A dost dobře nechápu,proč se to nedělá běžně. A k tomu přežívání. Každá ryba to má různě. Nejodolnější je podle mě keler, nejméně lumb. Záleží na lovící hloubce,ale lumb nepřežívá i z hloubky kolem 50m.
Odpovědět
Já mám s gafováním problém již od samého začátku. (mnoho let dozadu) a to z několika důvodů. Vyřešili jsme to jednoduše. Negafovat. Ryby podebíráme. A dost dobře nechápu,proč se to nedělá běžně. A k tomu přežívání. Každá ryba to má různě. Nejodolnější je podle mě keler, nejméně lumb. Záleží na lovící hloubce,ale lumb nepřežívá i z hloubky kolem 50m.
Neměl by jsi typ na podběrák ? Vyzkoušenej, trvanlivej ...
Odpovědět
Já používám podběrák dlouhou dobu a za Honzáka 🎣🐟🇨🇿 velká spokojenost.
Mám dva. Ale musím říct, že Daiwa není moc nóbl , ale za to Sportex je top. Doporučuji střední velikost. 🎣🐟🇨🇿🇳🇴🙏
Odpovědět
K tomu podběráku. Moc vás nepotěšim. Používáme dělaný a jeho výroba potřebuje určitou zručnost a zázemí. První měl dělaný železný kruh o průměru asi 90cm se závitem ( šroubem). U druhého jsme použili ráfek z kola. Dříve se dala koupit velká síťka,v současnosti nevím o jejím získání. Síťka se přidělá provázkem k obruči.Rukojeť je dřevěná a dá se koupit bytelná násada např. na motyku. Na ni se nasadí objímka se závitem. Pro podebirani jsme zrušili používání trojháčků,protože jejich vyplétání ze síťky je jen pro trpělivé.Jw to typ historickým kulatých podběráků.Možná by se dal použít i podběrák pro lov velkých kaprů,ale my jsme zvolili bytelnější variantu. Podebírání (a kleště )jsou asi jedinými variantami pro vytahování ryb pro zábavu a to i značných rozměrů.Tak Petrův Zdar!
Odpovědět
Ceny potravin v Norsku: levnější než u nás, podívejte se např. na https://spar.no/nettbutikk/varer
Když jsme s manželkou jeli do Norska poprvé v roce 2016 , tehdy ještě jako součást různorodé party 10 lidí, dostali jsme od "vedoucího zájezdu" každý seznam, co máme koupit. Já kupoval bednu těstovin a další věci, všecko se vezlo, přestože několik obchodů bylo velmi blízko a na 10 lidí byly 4 auta. Ještě v roce 2018 si Němci, kteří na lokalitu jezdí hodně, přivezli dokonce i pečivo, které nacpali do mrazáku na ryby. Už po covidu jsem byl překvapen, jak jsou potraviny, které byly "cenově nedostupné" cenově naprosto v pohodě. Některé jsou dokonce levnější, např. máslo nebo vejce. Kouřit jsem přestal, alkohol ani pivo nepijem, takže na dva týdny + týden cesty vezeme jen dva kartony mléka a nějaké drobnosti. Chystám naši osmou výpravu, z toho sedmou pouze ve dvou, a tak jsem koukl online, jestli se něco změnilo. Jak jste na tom vy?
Zajímavé je, že jsem nikde neviděl mražené makrely...
Mimochodem, tyhle sáčky jsou super: https://spar.no/nettbutikk/varer/hus-og-hjem/poser-papir-og-folie/fryseposer/fryseposer-4l-7311041016077
Odpovědět