Hasvik, NO
temperature icon -3°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 14°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 10°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Pokec o všem možném

Borec si postavil dům uprostřed rybníka, když chcete na náštěvu musíte jen lodičkou.

https://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-trendy/427736-tak-vypada-sen-dum-uprostred-rybnika-ktery-si-majitel-sam-postavil.html

Odpovědět

Nikdy jsem neměl přesnou představu, jak byla veká ryba, kterou zdolával stařec. Vypadalo to asi takto...

Ahoj, vie mi nikto poradiť, aký má priemer zábradlie na lodi Oien?

Ďakujem.

Ahoj, jestli jsou tam stejné Oien jako má Benn na Bakkanu, tak tam je průměr 26mm.

Ďakujem Michal.

Ok, vím, že je to trochu rouhání, ale neví někdo o čistírně, která si umí poradit s plavoucím oblekem (bílá barva byla asi chyba při koupi), potřeboval bych ho trochu odkrvit a pak zase impregnovat. :o)

Ahoj, máte skúsenosti, ako uloviť slede?

Ďakujem.

Většinou jsou v hejnech s makrelama tak stačí makrelové návazce. Spíš je to o náhodě

Zdravim .

Nemáte někdo tip na ubytovaní po cestě nejlip ve Švédsku pro 6 lidí?Schánim na červenec 2025.

Jakým směrem po Švédsku pojedeš. Taky chrápeme, když jedeme na Soroyu.

Oslo pak po trojce smě Hitra jedem rodina 3 generace a jen 2 řidiči tak se chcem 1 noc někde přespat.

Ahoj,jel jsem letos taky s rodinou a přespàvali jsme v kempu Elverum. Je to asi hoďku za Oslem na trojce. Mají pěkné chatky za rozumnou cenu.

Rezervovaly jste to nějak dopředu?

Ahoj, máte skúsenosti, ako uloviť slede? Ďakujem.

Ahoj. Mam. Byl jsem v Norsku 8x a teprve letos jsem urcitou zkusenost udelal. Narazil jsem na ne v jedne lagune, kam jsme jezdili pro makrely jak do samosky. Prvni zarazejici bylo, ze zmizely z laguny makrely a tentyz den jsme nahodou - nejdrive na echolotu a pak i na hladine pozorovali mlaskani hejna sledu. Neco slo zaseknout na makrelovy navazec, ale pouzivam na makrely docela velky hacky (3/0), takze se jednalo spis o nahodne podsekle kusy. Nasel jsem ve vybave jeden navazec na slede (herring) s mnohem mensimi hacky a slede jsem zacal tahat po 4-5, obcas neco popadalo a obcas hejno popojelo a museli jsem je nahanet, vzdy tam, kde to na hladine mlaskalo plus pripadne sledovat sonar. Po case jsem tahal sledu mene a mene a nakonec jen po jednom kuse na koncovem 60g pilkru. Navic se stmivalo, sledu jsme meli celkem dost a tak jsme jeli do pristavu. Az rano jsem zjistil, ze mi na sledovem navazci neco nehraje: Ze vsech 6 sledovych pericek byly vytahany hacky. Asi kvalitni material made in China. Je zajimave, ze pericka s bizuterii zustala, jen zmizely hacky.. ani nezustaly hlavicky hacku nebo raminka, zadny ulomeny hacek, proste hacky z tech navazcu byly pryc.. tak to bylo mistrne navazano...takze toliko moje zkusenost.. sledove filety jsou ted nalozeny a zavareny v pikantnim kecupu (recept se objevil tady na diskuzi na makrely - tak jsme zkusil oboje) a cekam, az se trochu prolezi a pak je ochutnam... jednoho slede jem upekli mezi ostatnima rybama a vubec to nebylo spatne maso... asi by byl dobry i na uzeni, ale nejlepsi jsou kvuli malym kustkam nalozene v octe...jako zavinace...

Rosta: Ano,byla rezervace,asi měsíc. Platba byla na místě a kemp tak poloprázdný.

Ďakujem Pavle, Radime, vyskúšam.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Dubnová soutěž o Daiwa Legalis v hodnotě 2 190 Kč!

Vyhraj špičkový naviják na přívlač nebo feeder – zapoj se do soutěže ještě dnes!