Ahoj, máte skúsenosti, ako uloviť slede? Ďakujem.
Ahoj. Mam. Byl jsem v Norsku 8x a teprve letos jsem urcitou zkusenost udelal. Narazil jsem na ne v jedne lagune, kam jsme jezdili pro makrely jak do samosky. Prvni zarazejici bylo, ze zmizely z laguny makrely a tentyz den jsme nahodou – nejdrive na echolotu a pak i na hladine pozorovali mlaskani hejna sledu. Neco slo zaseknout na makrelovy navazec, ale pouzivam na makrely docela velky hacky (3/0), takze se jednalo spis o nahodne podsekle kusy. Nasel jsem ve vybave jeden navazec na slede (herring) s mnohem mensimi hacky a slede jsem zacal tahat po 4-5, obcas neco popadalo a obcas hejno popojelo a museli jsem je nahanet, vzdy tam, kde to na hladine mlaskalo plus pripadne sledovat sonar. Po case jsem tahal sledu mene a mene a nakonec jen po jednom kuse na koncovem 60g pilkru. Navic se stmivalo, sledu jsme meli celkem dost a tak jsme jeli do pristavu. Az rano jsem zjistil, ze mi na sledovem navazci neco nehraje: Ze vsech 6 sledovych pericek byly vytahany hacky. Asi kvalitni material made in China. Je zajimave, ze pericka s bizuterii zustala, jen zmizely hacky.. ani nezustaly hlavicky hacku nebo raminka, zadny ulomeny hacek, proste hacky z tech navazcu byly pryc.. tak to bylo mistrne navazano…takze toliko moje zkusenost.. sledove filety jsou ted nalozeny a zavareny v pikantnim kecupu (recept se objevil tady na diskuzi na makrely – tak jsme zkusil oboje) a cekam, az se trochu prolezi a pak je ochutnam… jednoho slede jem upekli mezi ostatnima rybama a vubec to nebylo spatne maso… asi by byl dobry i na uzeni, ale nejlepsi jsou kvuli malym kustkam nalozene v octe…jako zavinace…